Microsoft uyardı: Çin yapay zekayla ABD, Güney Kore ve Hindistan seçimlerini hedefliyor

Teknoloji devi Microsoft uyardı: Çin yapay zekayla yaratılmış içeriklerle ABD, Güney Kore ve Hindistan'da seçimlere müdahale etmeye çalışacak.

Bilim Teknoloji 6 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
EY raporunda şirketlerin bu yıl da üretken yapay zeka ve dijital altyapıya yatırım yapmaları gerekecek.

ABD’li teknoloji devi Microsoft cuma günü yayınladığı raporda Çin’de hükümetin desteklediği siber grupların 2024’teki önemli seçimleri hedeflediğini yazdı. Kuzey Kore’nin de bu operasyonda dahiliyeti olduğunu belirtti.

Raporda şu ifadeler yer aldı: “Hindistan, Güney Kore ve ABD seçime giderken Çin’de siber ve influencer aktörlerin ve bir ölçüde Kuzey Kore’deki siber aktörlerin bu seçimleri hedeflemeye çalışacağını göreceğiz”.

Microsoft Çin’in  yapay zekayla kendi pozisyonu yararına içerik üretip sosyal medyada dolaşıma sokacağını ifade etti. Yapay zeka ile üretilen içeriklerinin etkisinin küçük olduğunu belirten şirket bunun değişebileceği konusunda uyardı: “Bu tür içeriklerin hedef kitleyi etkilemedeki etkisi düşük kalsa da Çin’in videolar ve seslerde giderek artan deneysel çalışmaları zamanla başarılı olabilir.”

Raporda ayrıca Çin’in Tayvan’da ocak ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapay zekayla üretilen dezenformasyon kampanyasıyla etkilemeye çalıştığı bilgisine yer verildi.

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.