Moda tasarımcısı Roberto Cavalli hayatını kaybetti: Hayvan desenlerinin efendisiydi

Maksimalist tarzıyla bir moda imparatorluğu kuran İtalyan tasarımcı Roberto Cavalli Floransa'daki evinde 83 yaşında hayata veda etti.

Popüler 13 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli, 1940-1984

Hayvan desenli elbiseler, taşlı jean’ler, büyük mücevherler, bol pırıltı, bol makyaj, bol seksapel… İtalyan moda tasarımcısı Roberto Cavalli’nin 1990’lardan beri pek değiştirmeden sürdürdüğü maksimalist moda çizgisini böyle özetlemek mümkün.

Bu stilin çıkış noktasını görmek için ise tasarımcının abartıyı seven karakterine ve renkli yaşam biçimine bakmak yeterli. Roberto Cavalli yaşadığı gibi tasarladı, kendi adını taşıyan bir moda imparatorluğu kurdu ve 83 yaşında hayata veda etti. Tasarımcının ölüm haberini Cavalli markasının Instagram hesabı duyurdu.

Açıklamada, “Bugün büyük bir üzüntüyle kurucumuz Roberto Cavalli’ye veda ediyoruz. Roberto, Floransa’daki mütevazı başlangıcından itibaren herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan, dünya çapında tanınan bir isim olmayı başardı. Doğuştan yetenekli ve yaratıcı olan Roberto, herkesin kendi içindeki sanatçıyı keşfedebileceğine ve onu besleyebileceğine inanıyordu. Roberto Cavalli’nin mirası, yaratıcılığı, doğa sevgisi ve çok değer verdiği ailesi aracılığıyla yaşamaya devam edecektir” dendi.

Likrayı kot pantolonda kullanan ilk tasarımcılardan

Roberto Cavalli 1970’lı yılların başında denim kumaştan tasarladığı ceket, elbise ve pantolon formundaki lüks hippi kıyafetleri Fransa’da, sosyetik isimlerin uğrak yeri St Tropez’deki bir butikte satmaya başladı. Müşterileri arasında Brigitte Bardot ve Sophia Loren gibi yıldızlar vardı.

1990’lara kadar adını Avrupa dışında yeterince duyuramadı ancak likrayı kot pantolonunda kullanarak adeta çığır açtı.  O tarihten sonra hem esneyen kot pantolonlar hem de kendisi dünya çapında üne kavuştu.

Roberto Cavalli’nin hem arkadaşı hem de iyi müşterisi olan Cindy Crawford tasarımcının en sevdiği desenden yaptığı askılı elbiseyle

Roberto Cavalli minimalizmin öne çıktığı yıllarda bile kendi tarzından ödün vermedi ve sadeliği sıkıcı bulduğunu her fırsatta söyledi. 2000’lerden itibaren dünyaya açıldı, 2010’da dünya çapında 60 butiği vardı.

Zaman zaman seksi ve maksimalist tasarımları ‘şuh’, ‘inceliksiz’ ‘kaba’ nitelense de Roberto Cavalli’nin  moda tarihine bıraktığı iz yadsınamayacak kadar derin.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler