Nasıl bir aşıksınız: Bana burcunu söyle sana en sevdiğin hediyeyi alayım

Alıngan mı, atılgan mı? Kinci mi affedici mi? Merhametli mi, zalim mi? Romantik, entim ilişkiler insanın her yerde sergilemediği kişilik özelliklerinin altını çizebilir. Dahası insan bir partnerden diğerine de değişir. Malum etki - tepki meselesi.

Popüler 13 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Romantik ilişkilerdeki halinizle yüzleşmek istemez misiniz?

Astrolog Demet Hoşman Sevgililer Günü vesilesiyle 12 burcun hem kadını hem erkeği için toplam 24 profil çıkardı. Her birini mutlu edecek hediye alternatiflerini sıraladı. Bakın bakalım nasıl bir aşıksınız ve sevgilinizi nasıl hediyeyle mutluluğa boğarsınız.

♈ Koç kadını

Koç kadını diğer insanlar tarafından anlaşılması zor, asi ve söz dinlemez biri olarak nitelenebilir. Kavgacı gibi görünen koç kadınına şekil vermeniz aslında çok kolaydır. Onun uysal ya da sert davranması partnerinin davranışlarına bağlıdır. Karşısındaki insanlara göre yansıyan ayna gibidir. Hayat boyu erkeğine her konuda destek olacak güçlü bir savaşçı kadındır. Kötü giden ilişkisinde dahi başkalarından arabuluculuk veya yardım istemeyi zayıflık kabul eder ve sorunlarını kendi yolları ile çözmeye çalışır.

Aşık olduğu kişi onunla birlikte daha önce yaşamadığı bir çok duyguyu deneyimleyecektir. Bulduğu her fırsatta sevgisini adeta haykıracak ve eşini sevgiye boğacaktır. Hasta olan partnerine günlerce bakabilir, parası yoksa parasını paylaşır, işle alakalı bilgisi yettiği kadarı ile yardımcı olur.

Yine de çok uysal biri olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Küçük bir kıskançlık veya onuruna dokunan söz karşısında tırnaklarını çıkarır ve ortalığı yakıp yıkabilir. Bir koç kadınını aldatmaya kalkmak kendinizi ateşe atmakla eş değerdedir.

Onunla birlikte olacak erkeğin bilmesi gereken birkaç önemli şey vardır. Öncelikle koç sevgilinizi aile fertlerinizden biri ile dahi kıyaslamayın. Başkalarını övüp onu eleştirirseniz övdüğünüz kişiye de düşman olacak söylediğiniz sözlerin acısını sizden çıkarmak için büyük kavgalardan geri kalmayacaktır.

Koç burcu kadını partnerinin maddi durumu ve bulunduğu konumu ile ilgilenmez, parasını ve kişisel kaynaklarını tüm kalbiyle paylaşabilir. Hiçbir zaman eşinden ona bir şeyler almasını istemez ama erkeğinin onun ihtiyaçlarını sezip halletmesini ister.

Hediye tercihi: Sürpriz tatile bayılır

Koç kadınına hediye alıyorsanız mutlaka ambalajına dikkat etmelisiniz. Parlak ve kırmızı ambalajlı olan her şeye bayılır. Daha önce gitmediği yerleri keşfederek ona sürpriz tatil imkanları yaratırsanız mutlu olacaktır. Onun adına ağaç diktirmeniz, ihtiyaç sahiplerine yapacağınız yardımlar ve sevginizi anlatan notlar, mektuplar da hoşuna gidecektir. Birçok şeyi yanında taşımayı tercih eden Koç sevgilinize büyük ve sportif bir çanta almanız da hoşuna gider ayrıca dinlenmesine yardım edecek bir masaj koltuğu karşısında sevinç çığlıkları atabilir.

♈ Koç erkeği

Koç burcu erkeği adrenalin dolu heyecanlı yapısına rağmen genelde uysal kadınlardan hoşlanır. Bir ipte iki cambaz oynamaz misali kendisine benzeyen biri ile asla mutlu olamayacağının bilincindedir. O her zaman yanında olacak ve ilgisini eksik etmeyecek evcimen kadınların büyüsüne kolaylıkla kapılır. Saçlarını okşayan, ona yemekler hazırlayan ve belli yasaklarına uyan eşi olmasını ister. Yalandan, yapmacık davranışlardan nefret eder ve eşinin de kendisine ne olursa olsun dürüst davranmasını ister.

Herhangi bir sorun karşısında ilk anlarda duyarlı davranmayıp ani çıkışlar gösterebilir fakat siniri kısa sürede geçecektir. Eşi onun öfkeli anlarında sessiz kalmayı başarırsa siniri geçtiğinde saatlerce gönüllü dinleyici olacak ve yanlışlarını düzeltmeye çalışacaktır. Aşk vazgeçilmezidir, yaşam amacını aşk ateşi ile pekiştirir. Deliler gibi çılgınca sever, sevdiği kadının her isteğini yerine getirmeye çabalarken bazen bütçesini de aşıp büyük borçların altına da girebilir.

Çok kıskançtır, sevgisini ölçmek amaçlı onu kıskandırmaya kalkan partneri kendisini bir savaş arenasında bulabilir. Aşk sayesinde yeniden doğduğunu hisseder, karakterinde daha önce deneyimlemediği davranışları ortaya çıkar. Alınganlık da bunlardan biridir.

Eleştirilmekten asla hoşlanmaz, özellikle başkalarının olduğu ortamlarda hataları söylenirse oldukça kaba davranışlar sergileyebilir. Hatalarını söylerken tatlı dil  kullanmak gerekir. İlişkinin fiziksel boyutu da oldukça güçlüdür. Koç erkeği kesinlikle ateşli bir partnerdir.  Soğuk ve ondan uzak duran biri ile mutlu olamaz.

Uzun süre beklemekten ve platonik ilişkilerden asla hoşlanmaz. Birinden hoşlanmışsa kısa sürede onu etkilemeyi başarır. Yaşadığı aşkı kısa sürede evliliğe dönüştürmek ister, çünkü partnerini başkasına kaptırmak istemez. Sevgi dolu sözler ve küçük hediyeler karşısında kuzuya dönüşür.

Hediye tercihi: Her tür spor malzemesi

Spordan aşırı hoşlandığı için her tür spor malzemesi alabilirsiniz. Motoru olmasa bile motor kaskı ilgisini çekebilir. Arabasına alacağınız küçük bir süs eşyası da onu mutlu edebilir ve arabasının baş köşesinde taşımaktan gurur duyar. Para biriktirmekle çok ilgisi olmamasına rağmen birçok gözü olan cüzdanlara da bayılır.

♉ Boğa kadını

Sakin, başarıya odaklı ve sağduyulu boğa burçları yönetici gezegenleri Venüs’ ün etkisiyle aşka çok düşkündürler. Rahatlarını ve lüksü çok sevmelerine rağmen aslında en çok beslendikleri alan aşktan aldıkları hazdır. Gelip geçici gündelik ilişkiler onlara göre değildir. Belli kriterleri çocukluktan itibaren oluşmaya başlar.

Partner adaylarını sınavdan geçirir ve kazanan kalbinin sahibi olur. Hiçbir işi aceleyle yapmadığı gibi aşk konularında da aceleci davranmaz. Belli bir süre atağa geçmemesi onu beğenen kişileri umutsuzluğa sevk edebilir ama o gelecekteki eşini daha iyi tanımak için ilk başlarda biraz uzak davranır. Duygularından emin olduktan sonra atağa geçer ve hiçbir şey onu durduramaz.

Hırslı, çalışkan, azimli ve yuva kavramına önem veren boğa kadını küçük yaşlardan itibaren evlilik hayali kurar, aşk evliliği ister. Onu etkileyecek erkeğin çok vasfının olması gerekir. Partnerinde sadakat, uyum, çalışkanlık ve huzur verici yönlerin yanında çekicilik ve bakım da arar.

Sevdiğinin pırıl, pırıl görünmesini, toplum içinde doğru davranan biri olmasını ister. Hayata dair güzellikleri isteyen ve bulunduğu her ortamı çirkinliklerden arındırmaya çalışan bir kadındır.  Maddi değerlere önem verir fakat parayı hayatın amacı haline getirmez. Gerektiğinde eşi ile hayatın tüm zorluklarını paylaşır.

Aile kavramı her zaman önemli olduğundan eşiyle ailesinin iyi anlaşması için köprü vazifesini  üstlenir. Genel olarak kavga çıkaran biri değildir. Birçok hatayı görmezden gelebilir. Sabreder, affeder, partnerinin hatalarını düzeltmesi için soğuk savaş içinde olur. Fakat kenara itildiğini düşünür ve sürekli ona danışılmadan alınan kararlar olursa patlar.

Aklını kullanmayan, paranın kıymetini bilmeyen ve ondan maddiyatını esirgeyen bir erkek karşısında buz keser. Boşanmaya yatkın değildir bu nedenle ilişkisinde ve evliliğinde aşırı sorumluluk sahibidir. Sonsuz sabrı ve affediciliği olmasına rağmen aslında aşırı kindardır. Sadakatsizlik karşısında çocukları varsa veya kendini güçsüz hissediyorsa ilişkisine devam eder fakat yapılanı hiçbir zaman unutmaz ve eşine mutlaka bir bedel ödetmeyi düşünür.

Hediye tercihi: Kokulara bayılır

Boğa burcu kadını kokulara karşı hassastır bu nedenle kendisine parfüm hediye edilmesinden çok hoşlanır. Bir çiçekle de mutlu olabilir hatta sevgisinin maddi durumu bozuksa doğadan toplanan papatyalar da onu mutlu eder ama maddi durumunuz iyiyse topladığınız papatyalara şık bir kolye ve yüzük iliştirmeniz de sevincine sevinç katacaktır.

♉ Boğa erkeği

Yöneticisi olan Venüs gezegeninden aldığı etkiler nedeniyle sevgiye büyük değer verir. Aşkla beslenir fakat hayatın gerçeklerini de göz ardı etmez. İlişkisinde kalıcı olmak ister, ömür boyu sürecek birliktelik hayalini kurar. Bu nedenle partner seçiminde seçicidir. Evliliği kalbi ve mantığı aynı oranda hazır olduğu zaman isteyecektir. Huzursuz ve mutsuz bir hayat sürmekten çok korktuğu için kriterlerine uygun birini arar.

İlk gençlik yaşlarından itibaren kalbinin sahibi olabilecek kadınla ilgili beklentileri ve hayalleri vardır. Böyle birine rastladığını hissettiğinde elde etmek için ne gerekirse yapacaktır. İnatçı kişiliği ilişkisinde de öne çıkar. Eşini yönlendirmekten hoşlanır. Bu sayede sözünün dinlendiğini hissederek kendi özgüvenini pekiştirir.

Utangaç görünmesine rağmen zodyağın avcısıdır. Seçilen değil her zaman seçen taraf olur. Karşısına çıkan onu beğenen herkesi aşkına layık görmez. Ona karşı sadık, uyumlu olan eşinin hayatını cennete çevirmeyi kendine görev sayar. Böyle birine hayır demeye de kimsenin gücü yetmez. Aşka, erotizme düşkün ve çok romantiktir.

Aşka derinden inanan boğa erkeği aşık olduğu zaman engel tanımaz. Her türlü jest ve sürprizlerle partnerini adeta sarhoş eder. Tek kelime ile aşk hayatını cennete çevirmeye çalışır. Partnerinin sadık, karakterli ve uyumlu olmasını ister fakat karşı cinste vazgeçemediği bir özellik de güzelliğe duyduğu hayranlıktır. Bakımsız ve temiz olmayan bir kadına asla yaklaşmaz. Aşka ve cinselliğe düşkün olmasına rağmen oldukça seçicidir.

Boğa erkeği üstün olan yönleri takdir edilsin ister. Övgü duymaktan ve güzel sözlerden hoşlanır. Özel günleri asla unutmaz ve unutan partnerine de çok kırılır. Eş adayının ailesi ile kısa sürede kaynaşır ve efendi tavırları ile kendisini kolaylıkla damat adayı olarak kabul ettirir. Evine ve çocuklarına bağlı bir erkektir. Bu nedenle mutlu bir yuva da olması gereken her şeyi yerine getirmeye çalışır. Dırdırcı biri değildir, birçok sorunu da biriktirmeyi tercih eder. Fakat zamanla artan sorunlar onu patlama noktasına getirebilir ve işte o anlarda eşi de dahil hiç kimse onu kolay yumuşatamaz. Eğer boğa burcu bir eşe sahipseniz onun gözleri kızarmaya başladığı an geri adım atmanız ilişkinizin geleceği açısından kurtarıcı olacaktır.

Hediye tercihi: Rahat bir kanepe de olur kahve fincanı da

Hediye almaktan çok hoşlanır. Onu düşünerek alacağınız her şeyden memnun kalacaktır. Evine geldiği zaman rahat edeceği bir kanepe, kahvesini yudumlayacağı resminin veya adının olduğu bir fincan rahat pijama ve eşofmanlar da çok hoşuna gidecektir.

♊ İkizler kadını

Yönetici gezegeni Merkür sayesinde oldukça çekici, güzel ve sempatik bir kadındır. İlgi görmekten ve kendine has özelliklerinin övülmesinden hoşlanır. Övgüyü hak edebilmek için sürekli olarak kendini geliştirmeye çalışır. Her koşulda hoş göründüğü için çok fazla hayranı vardır. Seçilmek istemez, eş adayını kendi seçer. Kaba, bağnaz ve kıskanç erkeklerle anlaşmasına imkan yoktur. Sessiz, sakin, ev yaşamını seven, asosyal birinden kısa sürede sıkılır.

Kıskançlık karşısında gösterdiği yoğun tepkiyi ilgisiz kaldığında da verecektir. Ona güven duymayan birine kendini anlatmaya çalışmak yerine uzaklaşmayı tercih eder. Sözünü esirgemez ve kelimeleri iyi kullanır. Partnerinin küçük bir jestine dahi duyarsız kalmaz ve tüm sıcaklığıyla karşılık verir.

Romantizmi sever ve olağanüstü zekasıyla aşk hayatını her zaman renkli tutmaya çalışır. Bazı konularda kararsız olmasına rağmen aşk konularında hızlı karar alır. Beğendiği kişiye yaklaşmanın yollarını kısa sürede bulur ve duygularını gizlemez. Eğer reddedilirse üzülüp bunalıma girmek yerine daha çok hırslanır ve yeni yollar aramaya koyulur.

Bilgi, birikim, görgü ve nezaket onda daima saygı uyandırır. Kendini geliştirmeyen kişilerden uzak durmaya çalışır. Eşine ve tüm insanlara karşı adaletli ve eşit davranır. Kin, dargınlık ve kötülükten uzak durur, açık sözlüdür. Eşinin herhangi bir yanlışına göz yummadığı gibi beğendiği yönlerine karşı da övgüler dizer.

Sevgisini kapalı kapılar ardında yaşamaktan hoşlanmaz. Özgürlüğüne ve eşitliğe düşkün biri olmasına rağmen gerçekten aşık olduğunda şüpheci yönü ortaya çıkar ve partnerine gizli bir baskı uygular.

Çok beğendiği partnerini başkalarının da beğenebileceğini düşünerek kendisine eziyet etmeye başlar. Böyle anlarında sivri dili ortaya çıkar ve partnerine karşı kırıcı davranışlar sergileyebilir. Ruh hali sık değiştiğinden kısa sürede eski haline dönebilir. Eşinin en iyi dostu olmasına özen göstererek her şeyini paylaşır, aynı dürüst ve samimi yaklaşımı karşı taraftan da bekler ve aralarında sırlar olmasından hoşlanmaz.

Hediye tercihi: Egzotik tatiller, elektronik aletler

Spontane yaşamayı sever, sürprizlere bayılır. Gece aniden plan yaparak egzotik bir yere gitme kararı alabilir ona hayır demeyen ve yanında durabilecek partnere harika anlar yaşatabilir. Ona özel zamanlarda bu tip sürprizler yapabilirsiniz ayrıca dünyada basımı yeni yapılan ve ulaşılmakta zorlanılan bir kitabı hediye etmeniz onu çok mutlu edecektir. Merkür gezegeninin hızına yetişmesi için zamanını iyi kullanması gerekir bu nedenle saatlere de meraklıdır. Çok konuşan yapısı ile telefonlar ve teknolojik aletler de her zaman ilgisini çeker. Helikoptere binmek, paraşütle atlamak, balonla kısa geziler, adrenalini artıran her şeyden hoşlanır.

♊ İkizler erkeği

Hızla başlayan ilişkileri aynı hızla bitebilir. Aradığını bulamadığını düşünerek bazen aynı anda iki kişiye de ilgi duyabilir. İstediği tüm özellikleri tek kişide bulması zor olduğundan uzun yıllar uygun bir eş arayabilir. Flörtün kovalamaca yönüne bayılır. Kolay elde ettiği kişilerden kısa sürede sıkılır.

Genç yaşlarda yapılan evlilik genelde hüsran getirebileceğinden orta yaşlarda evlenmesi daha doğru olur, ilişkisinin kalıcı olmasını sağlar. Hayat paylaşımdan ibarettir ve partneri ile fikirleri de dahil olmak üzere her şeyi paylaşmak ister. Kendisini ifade edebilen, zeki ve giydiğini kendine yakıştıran kadınların etkisine çabucak girer.

Değişik konularla ilgilenen, yenilikçi ve neşeli ikizler burcu erkeği erken yaşlarından itibaren aşk ve evlilik ilişkilerine de meraklıdır. Her tür zevk, merak ve fikirlerine uyum sağlayacak renkli ve akıllı bir eş arar. Evliliğe dair bazı sorumlulukları göz ardı edebileceği için sorumluluk sahibi ve güven veren kadınlardan hoşlanır. İlk bakışta fiziksel görünümden etkilenebilir fakat o uzun vadede zeki ve iyi konuşan kadınları kendisine layık görür.

Aşık olana kadar hercai bir ruhu olmasına ve çok fazla kişiyi hayata almasına rağmen aşık olduktan sonra ilişkisini dürüstçe sürdürmek isteyecek ve sadık olacaktır. Hiç kimsenin partnerini ezmesine ve üzmesine izin vermez. Kendisine yapılan eleştirilere karşı hoşgörülü olmasına rağmen partneri söz konusu ise çarpışmaktan kaçınmaz. Romantizmin ilişkinin devamı için gerekliliğini bilir ve renkli hayal gücü sayesinde partnerine unutulmaz anlar yaşatmaya çalışır. Sevdiği tüm uğraşları ve hobilerini partnerine de bulaştırır. Eğlenceli ve maceraperest yönü ile hayatı rutin olmaktan çok uzaktır. Organizasyon yeteneği sayesinde özel anları muhteşem bir hale getirir.

Sevdiği kişiye her anlamda destek olur. Yol göstericidir ve hızlı iş bitirici yönleri ile sevdiğine ait birçok işi üstlenir ve kısa sürede bitirerek daha fazla beraber olmanın yollarını açar. Birçok işi aynı anda yapabilme kapasitesi sayesinde evini, eşini ve çocuklarını da hiçbir zaman ihmal etmez. Dostları, aile fertleri ve eşi ile birlikte gezip dolaşmaktan yeni yerler keşfetmekten hoşlanır.

Hediye tercihi: Yeter ki orijinal olsun

Bir ralli bileti ya da cesaretiniz varsa beraber katılmayı önermeniz ikizler erkeğini çok mutlu eder. Motoru, arabası hatta maddi durumu el verirse uçağı olmasından dahi hoşlanır. Ona alınacak hediyenin orijinal olması gerekir. Bir sürü saati olmasına rağmen yeni bir saatte onu heyecanlandırır. Fakat gösterişli ve pahalı bir saatten önce ilginç olmasını ister. Tv, bilgisayar, telefon, telsiz iletişimle alakalı her tür teknik alet ilgisini çekebilir. Orijinal bir kalem ve yeni bir kitap da ilgisini uyandıracaktır.

♋  Yengeç kadını

Yengeç burcu kadınını tam olarak tanımadan önce harika ve olağanüstü bir varlıkla karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. Bu tanımlama genel olarak doğrudur da. Fakat zaman içinde aslında zor bir kadın olduğunu da fark edersiniz. Fakat onun aşk ağına düşmüşseniz vazgeçmeniz imkansızdır.

Yengeç kadını duygularını ön planda tutar. Duygunun olmadığı sığ ilişkilerden uzak durur. İlişkisinde sevgi, saygı, güven ve sadakate önem verir. Partnerinde ebeveyn sıcaklığını da hissetmek ister fakat bir o kadar da tutkuludur.

Bir yengeç kadınına aşık olduysanız onun gelgitlerine alışmanız için her an tetikte ve duyarlı olmanız gerekir. Yöneticileri ayın etkileri nedeniyle adeta çift karakter taşıyor gibidir. Aynı gün için hüzün, mutluluk, gözyaşı ve kahkahaları yaşayabilirler.

Her şeye çok duyarlıdırlar. Aşk ve evlilik hayatlarının vazgeçilmezidir. Erken yaşlardan itibaren tatlı düşler kurmaya ve tabiri caizse beyaz atlı prensi beklemeye başlarlar. Kariyer ve para kazanmak her zaman ikinci planda olur.

Aşırı sorumluluk sahibi olduğu için iş hayatlarında çok başarılı olabileceği halde genelde ev hayatını tercih edebilir. İçe kapanık ve utangaç görüntüsü ile herkesin üzerinde olumlu etkiler bırakmasına rağmen içinde bitip tükenmez bir ateş yanar.

Tek eşliliğe yürekten inanır. Bu nedenle evlilik öncesi yaşanan cinselliklere çok sıcak bakmaz. Evliliklerin bir ömür boyu sürmesi gerektiği düşüncesi nedeniyle fedakar bir eş olur. Üstün özellikleri olan, hayat dolu, temiz ve yakışıklı erkekleri beğenir. Duyguları ne kadar yoğun olursa olsun karşı taraftan emin olmadan hislerini açıklamaz ve ilk hareketi daima erkekten bekler. Fakat ilişki başlayana kadar partneri ile alakalı öğrenmesi gereken ne varsa kısa sürede öğrenir ve kendince belli taktikler geliştirir.

Yuvasını koruyan bir atmaca gibidir. Boşanmayı düşünmeyen yapısı nedeniyle hiçbir şeyin ve hiç kimsenin kocasıyla arasına girmesine izin vermez. Eşinin maddi olarak zor zamanlarında en büyük destekçisi olur. Eşi iyi para kazanmıyorsa idareli davranır ve eşini asla rencide etmez. Onun ilişkisinde istediği tek şey sadakat ve yoğun sevgidir. Eşi başında hangi sorun olursa olsun onu bir kenara itemez, eğer bunu yapmayı denerse o uysal ve sevecen kadın gider, yerine kavgaya hazır, yırtıcı bir kaplan gelebilir. Üstelik güçlü hafızasıyla eşiyle arası iyi olduğunda dahi geçmişin kızgınlığını taşır ve laf sokmaktan geri kalmaz.

Hediye tercihi: Fotoğraf çerçevesi, değerli taşlar, sade takılar

Yengeç kadını özel insanlardan aldığı her hediyeyi, hatta küçük bir notu dahi yıllarca itina ile saklar. Anılara aşırı önem verir, bu nedenle içinde birlikte resminizin olduğu bir fotoğraf çerçevesi ya da albüm almaktan çok hoşlanacaktır. Sade takılardan da hoşlanır. Fakat değerli taşlara özel bir ilgisi vardır. Birlikte adınızın yazdığı künye ve kolyelerde çok hoşuna gidecektir.

♋  Yengeç erkeği

Yengeç erkeği iş hayatında ne kadar başarılı olursa olsun, ev yaşamını ihmal etmez. İyi bir eş, çocuklar mutluluğunun kaynağıdır. Evinde yemekler yapan, dostlarını ve ailesini ağırlayan eşine büyük hayranlık duyar. İlişkisinde söz sahibidir ve dışarıdan hiç kimsenin onun yaşamına karışmasına izin vermez.

Gelişmiş sezgileri sayesinde karşısındaki herkesin niyetini kolaylıkla anlar. Biri ile tanıştığı ilk saniyelerde karşısındaki kişinin niyetini sezer. Bu nedenle çok zeki olmasına rağmen çoğunlukla sezgisel davranabilir. Annesine oldukça düşkün olan yengeç burcu erkeği bu sayede diğer kadınlara karşı da saygılıdır. Kadınlar onun için kutsaldır. Annesi, eşi, kız kardeşi ve kızı her zaman başının tacıdır. Onunla evlenecek kadının ailesine olan düşkünlüğüne saygı göstermesi gerekir.

Evlenene kadar birkaç flörtü olabilir ama o gerçek aşkı ve evleneceği kadını tanıdığı ilk andan itibaren ilişkinin geleceğe doğru ilerleyeceğini bilir. Fakat acele etmez çünkü kaleyi henüz fethetmemiştir.

Eşinin onu delicesine sevmesini ister. Sevgisinin ölçüsü yoktur. Aşka ve ilgiye doymaz yapısı zaman  zaman ilişkisinde büyük sorunlar yaşamasına yol açar. Kendisi de eşine daha önce hiç  deneyimlemediği büyük bir aşk sunar. Kıskançlığı uyanmaz ve her şey istediği gibi giderse o eşine karşı boyun eğen yapısına devam eder. Fakat tam tersi olur ve eşini kıskanmaya başlarsa o zaman uysal erkek acımasız birine dönüşecektir. Kıskançlık nedeni ile çıkan kavgalarında sessiz, sakin davranmaz.

Aşık olduğu kadını kanatlarının altına alır. Onu her tür tehlikeden korumak birinci görevidir. Eşinin hatalarını söylemekten çekinmez fakat hiç kimsenin eşine laf söylemesine onu eleştirmesine izin vermez. Sosyal yaşamı sevmez. İşi için katılması gereken davetlerde dahi mümkün olduğu sürece eşi ile katılır.

Hediye tercihi: Evde parti, el örgüsü kazak

Hediye almayı düşünüyorsanız kendi elinizle ördüğünüz bir kazak, atkı vs. onu inanılmaz mutlu eder. Kendini her zaman özel hissetmek ister ve karşısındakinin onun için yaptığı her fedakarlıkla  partnerine biraz daha yaklaşır. Doğum gününü dışarıda kutlamak yerine evinizde sürpriz bir parti hazırlamanız, haberi olmadan sevdiklerini toplamanız onu havalara uçurur. Denizle ilgili  hediyelerden de hoşlanır.

♌ Aslan kadını

Sevgi ile beslenen, aşkı her zaman doruklarda yaşamak isteyen biridir. Paylaşımcı yapısı ile sahip olduğu her olanağı partnerine sunmaktan ve onun hayatını daha kolay bir hale getirmekten hoşlanır. Zodyağın kral ve kraliçeleri kuşkusuz aşkı da oldukça derin ve yüce duygularla yaşamak isteyeceklerdir.

Her girdiği ortamda ilgi görmesine, sahnenin yıldızı olmasına ve hayranlarının çok fazla olmasına rağmen Aslan kadınları masallardaki gibi bir aşkın arayışında olurlar. Başkalarından ilgi görmek onu şımartmaz aksine minnet ve bağlılık duygusunu çoğaltarak karşısındaki kişiye büyük bir saygı duymasını da sağlar.

Soğuk ve eleştiriye yatkın olan kişiler onun gönlünüzde taht kuramaz. Yaptığı iyiliklerin ve fedakarlığının karşılığında sevgi ve ilgi ile ödülünü almak ister. Saçı okşanarak, takdir edilerek çok kolay yönetilir. Kavgalardan hoşlanmaz, sorunlu ve agresif kişilerden uzak durmaya çalışır, genelde herkese karşı arabulucudur. Bu denli iyi yönleri varken onuruna dokunulur veya yalan yakalarsa uzun yıllar süren bir beraberliği dahi hiç düşünmeden bitirecektir. Partneri ondan hiçbir şeyi gizlememeli ve ilgisini esirgememelidir.

O partnerinin her isteğini göz önünde bulundururken kendi isteklerini de açıkça söyler. Aksi takdirde kılıçlarını kuşanır ve çarpışmaktan da korkmaz. Yaralanan bir aslanın pençeleri kuşkusuz çok keskin olacaktır. Karşınızdaki kişi bir yanıyla çok kolay diğer yanıyla zor bir kişiliktir. Partnerinin kalbinde en büyük yerin kendisine ayrılmasını ister. Bunu ona hissettiren bir eş sayesinde küçük bir kediye dönecek ve evinin huzurunun kaçmaması için her şeyi yapacaktır.

Aşık olacağı kişiyi çocukluğundan itibaren kafasında canlandırmaya çalışır. Güçlü, konuşkan, cana yakın, güler yüzlü ve fiziksel olarak gösterişli kişilerden hoşlanır. Aşkı genelde ilk görüşte tanır ve güçlü kişiliği ve dengesi aşık olduğunda derinden sarsılır. Romantizme teslim olur, hayaller kurar ve aşkı umutsuz görünüyorsa gizli gözyaşları dökebilir.

Ama istediği kişiye eninde sonunda ulaşır. Sevdiği ile evlenen Aslan kadını yuvasını yeri geldiğinde tırnakları ile korur ve sağlam kalması için son gücüne dek uğraşır.

Hediye tercihi: Pahalı hediye sever

Mütevazi görünen bir aslan kadını dahi asla basit hediyelerden hoşlanmaz. Aldığı hediyenin marka ve günün modası olmasını ister. Maddi değeri yüksek olmayan bir hediyenin ise yaratıcı az bulunan olması onu heyecanlandırabilir. Pahalı bir araba, iri taşlı pırlanta yüzük, görkemli bir ev eşinden talep edeceği hediyelerdendir. Anahtarlıklara, tablolara ve biblolara da meraklıdır.

♌ Aslan erkeği

Aslan burcu aşkla beslenir, hayatında her şeyi elde etme olasılığı güçlüdür fakat eğer aradığı aşkı bulamazsa daldan, dala konarak çapkın olarak anılabilir. Her durumda dürüsttür, geçici bir ilişki yaşıyorsa ümit vermez, ilişkinin geleceği olmadığını karşı tarafı incitmeden dile getirir ve günü geldiğinde arkasına bakmadan gider.

Yalnızlığa tahammülü yoktur bu nedenle aşkı bulana kadar sürekli olarak partner ihtiyacı duyar. Aşık olduğunda sadık ve özverilidir. Cesur, ateşli ve dışa dönük yapısını ilişkisinde de önde tutar, her zaman ilk adımı o atar. Beğenilmek ve ilgi görmekten aşırı şekilde hoşlanmasına rağmen kalbinde yer edinmek çok kolay değildir.

Hiç kimsenin avı olmaz, partnerini o seçer. İlk görüşte aşık olabilir ama aşkını geleceğe taşımak için adımlar atmadan önce partnerini gizli birçok sınavdan geçirebilir. Bakımlı, bilgili, başarıya odaklı, nasıl davranacağını bilen, sadık, güvenilir ve asil kişilerden hoşlanır. Böyle birini bulduğu zaman da evliliği geciktirmek istemeyecektir.

Birini elde etmek istiyorsa tüm yolları dener ve hedefine ulaşır. Aşık olduğunda gözü dünyayı görmez. Bir Aslan erkeğinin tahtından vazgeçmesi olanaksız gibi görünmesine rağmen aşkı için gerekirse bunu da yapar.

İlişkisini her zaman canlı ve güzel bir romantizm içinde geçirmek ister ve hiçbir sorununu partnerine yansıtmadan tek başına halletmeye çalışır. Genelde sakin ve sağduyuludur. Aşk tüm iyi özelliklerinizi de ortaya çıkarmasına katkı sağlar. Heyecanlı, cinselliğe düşkün, spontane, maceracı kişiliği ile romantik anlar yaratmakta üstüne yoktur. Sevdiğinin her tür ihtiyacını gidermeyi görev kabul eder. İmkanları el verdiği müddetçe sürprizler yapmaktan, hediyeler vermekten çok hoşlanır.

Hediye tercihi: Yeter ki orijinal olsun

Aslan erkeği her şeyin pahalısından hoşlanır ama hatırlanmış olması ve sevildiğini hissetmesi nedeniyle ucuz bir hediye onu mutlu eder. Arabasında kullanabileceği herhangi bir aksesuar ve anahtarlık, çakmak, iş yerinde kullanabileceği küçük süs eşyaları hoşuna gider. Ona giyim, kuşam hediye ederseniz kırılmamanız için bir, iki kez giyecektir fakat kısa süre içinde ihtiyacı olan birine verebilir.

♍ Başak kadını

Sorumluluk sahibi, hayallerinin peşinde olan, imkansıza inanmayan Başak kadını yapmak istediği hedeflerine ulaşana kadar evliliğe sıcak bakmayacaktır.

Başak burcu kadınının aşkı, duyguları ve tutkuları çok derinlerde gizlidir. Her karşılaştığı erkek için yoğun duyguları ortaya çıkmaz. Küçük yaşlardan itibaren sorumluluk duygusu çok fazla gelişmiş olan başak kadını topluma aykırı tüm ilişkilerden uzak durmaya çalışır. Dürüsttür, başkasının sevgilisine bakmaz, evli olan kişilerden her zaman uzak durur.

Başkalarını yargılamaz ama kendisi bildiklerinden şaşmaz. Her zaman davranışlarına dikkat ettiği için kolaylıkla kimse de yanına yaklaşamaz. O kuralları olan bir kadındır, bazen kayıplara sebep olsa dahi hiçbir zaman doğru bulduğu yoldan uzaklaşmaz. Şımarık, ağzına geldiği gibi konuşan ve sorumsuz biri değildir, o şekilde davranan erkeklerden de hoşlanmaz. Bir erkeğin yakışıklılığından ve güzel sözlerinden etkilenmez, sorumluluk duygusuna, ilişkisi ve hayatı için verdiği emeğe ve çalışkanlığına bakar. Aşkı da sözde değil özde yaşar.

Başak burcu kadını aşırı gururludur, bu nedenle eşinden kendisine ait bir ihtiyacını istemekten çekindiği için genellikle evlense dahi çalışma hayatını bırakmak istemez. Ev işlerinde de diğer hemcinslerinden oldukça önde olmasına rağmen hiçbir zaman ev kadını olma hayali kurmaz. Üretken ve tutumlu yapısı ile eşinin en büyük destekçisidir. Bütçe hesabını iyi yapar, birikime önem verir ve gelecekteki rahat günleri için mal, mülk alımına özen gösterir.

Sürekli ilgi ve sevgi sözleri bekleyen bir erkek için uygun bir eş değildir. Çünkü o hiçbir zaman laubali davranışlarda bulunmaz. Bu tip davranışlar ona sahte gelir. Dürüst ve zeki başak kadını eşinin hayatını düzenler, evin içindeki çocukları da dahil tüm sorumluluğu severek üstlenir. Eşi eve girdiği zaman evi dağınık ve pis bulmaz, sağlıklı yaşama önem verir, doğru beslenmek için mecbur kalmadığı sürece dışarıdan yemek almaz ve evinde yardımcısı olsa dahi yemek yapmayı hiç kimseye bırakmak istemez.

Elinde, avucunda olan parayı eşinden esirgemez. Onun sadık koruyucusu ve en yakın arkadaşı olmaya çalışır. İlişkideki tüm sorumluluğu farkında olmadan yüklenirken bazı şeyleri eksik bırakabilir. Hiçbir zaman kendisini tam olarak rahat hissetmemesi nedeniyle çok sıcak davranışlar sergileyemez ve partneri tarafından soğuk bulunabilir. Başak kadınları zaman içinde partnerinin duygularından emin oldukça açılmaya ve duygularını ifade etmeye başlar. Fakat ilgisiz ve sorumluluk sahibi olmayan bir erkek karşısında içine kapanmaya ve uzaklaşmaya başlar. Evinin, eşinin ve çocuklarının tüm gereksinimlerini temin etmekten büyük bir haz duyar.

Hediye tercihi: Kır çiçekleri, renkli aksesuar ve şallar

Başak kadını hatırlanmaktan çok hoşlanır. Ona yazılan herhangi bir notu dahi bir ömür boyu saklayabilir. Kır çiçekleri, kolyeler, aksesuarlar ve renkli şallar hoşuna gider.

♍ Başak erkeği

Üstün özellikleri, kibar tavırları ve zekası nedeni ile karşı cins tarafından her zaman beğenilen biridir. Yüzeysel ilişkilerinde hiçbir zaman beğenmeyeceği kadınlarla da olabilir. Fakat ciddi ilişki yaşayacağı ve evleneceği kadında çok fazla özellik arayacaktır.

Evlilik fikrine alışması için partnerden çok fazla etkilenmesi gerekir. Başarılı, çalışkan, azimli ve gururlu kadınlardan etkilenir. Karşısındaki kadın dünya güzeli de olsa eğer zeka olarak onun istediği gibi değilse ilişki yaşasa dahi hiçbir zaman geleceğe gitmeyeceğinin farkında olacaktır.

Yaşadığı her ilişkide dürüst davranır. Yalan vaatlerle kimseyi kandırmaz, ne hissediyorsa açıkça söyler. Bu nedenle biten ilişkilerinde suçluluk duygusu yaşamaz ve eski sevgilileri ile arkadaş  kalabilir.

Başak burcu erkeği genelde cinsel tutkularla anılan bir burç değildir. Aslında o hemcinslerinin birçoğundan çok daha fazla tutkulu ve libidosu güçlü biridir ama çalışma aşkı bu isteğini baltalar. O evlendiği günden itibaren çapkınlığını rafa kaldırır ve karısını üzecek, rencide edecek hiçbir davranışta bulunmaz. Evliliğin kutsallığına ve çocukların anne, baba ile büyümesinin sağlıklı olacağının bilincinde davranır.

Görücü evlilik yapan bazı başakların boşandığı görülebilir fakat çocukları varsa bu isteğini çocuklar büyüyene kadar geciktirir ve mutsuzluğunu kalbinde saklar. Fakat kin ve nefret duygusuna kalplerinde yer vermezler.

Dışarıdan modern görünmesine, başkalarının hayatını yargılamamasına rağmen özel ilişkisinde oldukça muhafazakardır. Romantik değildir, eşi ile her şeyi paylaşmaktan hoşlanır. Programlar yapar ve kesinlikle iplerin elinde olmasını ister. Maddi, manevi yanında olduğu eşini duygusal anlamda aç bırakabilir. Sevgisini gösterme yönünü geliştirmesi gerekmektedir.

Onun aşkını gösterme şekli partnerinin hayatını kolaylaştırmak şeklindedir. Sıcak davranışları yapay bulabilir ve yakın davranan eşini de bu konuda uyarabilir. Eşi ile saatler süren sohbetler edebilir. Uzun yolculuklara çıkabilir. Onun üretken olması ve başarısı için elindeki tüm gücü kullanır. Sevdiğinin gülümsediğini görmek aldığı en güzel hediyedir.

Sorun ne olursa olsun bir çözümü olduğuna inanır ve yakınlarının ondan gizlediği sorunları hissederse aşırı derecede sinirlenerek sert sözler söyleyebilir. Arkadaşlığa verdiği önem zaman zaman eşi ile sorunlar yaşamasına neden olur.

Hediye tercihi: Kır çiçekleri, renkli aksesuar ve şallar

Başak erkeği yoğun temposu nedeni ile özel günleri dahi unutabilir. Fakat istediği zaman öyle güzel konuşarak eşinin gönlünü alır ki ona hayır demenin ve uzun süre darılmanın imkanı yoktur. Kendisine de hediyeler verilmesinden çok hoşlanmaz. Ama zeka oyunları, ilgisini çeken kitaplar ve teknolojik aletlerden çok hoşlanır.

♎ Terazi kadını

Venüs’ün kızları evrene sevgiyi yaymak, iyilikleri getirmek için gönderilmiş güzel varlıklardır. Tüm çevrelerini islah etmek ve güzelleştirmek onların görevidir. Kavgadan, gürültüden, şiddetten hoşlanmayan terazi kadınının aşk arayışı da bu yöndedir.

Nazik, hassas, uyumlu ve düşünceli terazi kadınına hayranlık duymamak elde değildir. Kaos içeren ortamlardan uzak kalmaya çalıştığı gibi kavgacı ve kaba erkeklerden de hoşlanmaz. Sakin mizaçlı ve anlayışlı erkeklere ilgi duyar. Yaşamda güzel şeyler hayal ettiği için partnerinin de ona güzel şeyler sunmasını ister. Aşık olduğu zaman karşı tarafın maddiyatının iyi olup olmadığına bakmaz fakat başarısız ve tembel bir erkeğe uzun süre aşık kalamaz. Etrafında çok hayranı olmasına rağmen o gerçekten sevdiği zaman sadık ve eşine çok fazla değer veren, sarıp, sarmalayan bir eş olacaktır. Aşık bir terazi partnerini büyülü düş bahçelerine götürecek niteliklere sahiptir.

Ne kadar yoğun günler yaşarsa yaşasın romantizmi hiçbir zaman unutmaz ve sevdiğine jestler, hediyeler ve romantik anlarla harika saatler yaşatır. İhtiraslıdır ve cinsel olarak da oldukça güçlüdür fakat yeterince sevgi alamazsa bir buzdağı gibi görünebilir.

Partneri onun sıcaklığını kazanmak için ilgi dolu davranışlarda bulunmak zorundadır. Başına buyruk davranan, eşine danışmayan, kötü sözler söyleyen ve aşırı özgür yaradılışta biri ile iyi arkadaş olabilir fakat eşinde bu özellikler varsa onu rahatsız eder ve her fırsatta bu konuda sitemlerde bulunur.

Ailenin öneminin ve mahremiyetinin bilincindedir, eşini asla küçük düşürmez. Aile sırlarını en yakını ile dahi konuşmaz, kendi başına çözmeye çalışır. Evliliğe olan yatkınlığı ile genelde erken yaşlarda evlilik yapabilir. İlk başlarda verdiği sözlere evliliği boyunca sadık kalır ve eşine hastalıkta, sağlıkta, yoklukta, varlıkta hiç değişmeden destek verir.

Ortada aldatılma gibi bir durum olmadığı sürece ayrılığı aklının ucundan dahi geçirmez. Fakat aldatılmayı asla hazmedemez, yıkılır ve ilişkiyi de kısa sürede sonlandırır.

Hediye tercihi: Mücevher, parfüm, inci kolye

Terazi kadınına ne hediye ederseniz edin küçük çığlıklar atarak sevincini gösterecektir ve ona aldığınız hediyeyi saklamayı da tercih edecektir. Aslında her şeyi kolay beğenmez ama nazik olduğu için hiç hoşlanmadığı bir hediye alsa dahi bunu belli etmez. Mücevher ve parfümler favori hediyeleridir. Özellikle inci kolyelere bayılırlar. Ayrıca şık bir manto yada kürk almaktan da çok hoşlanacaktır.

♎ Terazi erkeği

Terazi erkeği aşk konularında bütünleşme arar. Derin bir sevgi yaşama isteği içinde olduğundan erken yaşlarından itibaren flört etmeye başlar. Doğru kişiyi bulana kadar çok fazla aşk ilişkisi yaşayabilir. Fakat o aşık olduğu andan itibaren uslu bir erkek olacaktır ve eşini hiçbir zaman sadakatsizliği yüzünden üzmeyecektir. O ilişkileri vasıtası ile büyür ve gelişir. Birlikte olduğu kişiye yaptığı sürprizlerle kendini değerli hissettirir ve aynı şeyi oda bekler. Çekici, duyarlı ve zevk sahibi bir erkek olduğu için kadınlar tarafından çok beğenilir ve her zaman ilgi görür. Onu etkileyen kadını ne yapar eder mutlaka elde etmeyi başarır. Estetik duyguları gelişmiş olduğundan bakımsız ve pasaklı bir kadınla birlikte olması imkansızdır. Huzurlu bir yuvası olmasını istediğinden kavgacı, eleştiren ve çok fazla konuşan kadınlarla da beraber olmaz.
Zodyağın flörtçüsü olarak tanınmasının altında aşırı beğenilme arzusu yatar. O sohbet etmeyi sever ama çapkın değildir.
Düşünülenin aksine sadakate önem verir. Aşk evliliği yapmak ister ve aksi gerçekleşmişse hayata küskün ve mutsuzdur. Sevgiyi derinden hissedebilmek tek isteğidir. Aşkı hissettiğinde hayatın diğer amaçları ikinci plana kayar ve karşısındaki kişiye odaklı bir yaşamı hedefler. Kısa sürede ilişkisini geleceğe taşımak isteği ile evlilik planları yapar. İlk görüşte aşkı en fazla yaşayan ve genelde erken evlilik yapan burçlardandır.
O iyi bir evlat olduğu gibi kendisi de iyi bir ebeveyn olacaktır.
Çocuklarının da güzel bir ailede yetişmesi gerektiğinin bilincinde olarak evindeki huzuru hiçbir şeyin bozmasına izin vermez. Eşine sevgisini her fırsatta göstererek çocuklarına da örnek olur.
Eşinin ailesi ile ilişkilerine dikkat eder ve onlarında gönlünü kazanmak için sevecen ve yardım sever davranır. Bu şekilde de eşinin gönlünde ayrı bir taht kurar.
Evlenene kadar karşı cinsten çok fazla ilgi görecektir ve o kalbinin en çok ısındığını eş olarak seçecektir.
İlişki içinde sakin, güvenilir ve uzlaşmacı mizacı daha fazla ortaya çıkar, anlayışlı tavırları ile partnerine güven aşılar. Kimseleri kırmak istemeyen yapısı ilişkisinde de ön plandadır. O sevdiği kadın için her şeyi göze alır, her fedakarlığı yapar.
Eşi çalışmak istiyor ise ondan desteğini esirgemez ama aslında o evin de ona hizmet eden, her an onunla ilgilenen bir eşi olmasını ister. İkinci planda olmayı yaşamak bir yana düşünmek dahi istemez. Çocukları çok sevmesine rağmen, eşinin çocuklarını ondan daha fazla seveceğini düşünerek genelde çocuk sahibi olmayı geciktirmeye çalışır. Parasını, zamanını paylaşır, güzel sürprizlerle eşinin yüzünün güldüğünü görmek ister. Kendisi için istediği her türlü lüksü eşine de sunar.

Hediye tercihi: Sporu sevmese de spor malzemelerinden hoşlanır

Spor yapmayı sevmeyen terazi burcu erkeği tuhaf bir şekilde spor malzemelerinden aşırı hoşlanır. Eşofman, spor ayakkabı almaya meraklıdır. İzin günlerinde spor yapmaz ama şık eşofmanları ile dolaşmaya bayılır. Hafif kokusu olan bir parfüm hoşuna gider. Şık bir hırka ve saat de almaktan hoşlandığı diğer hediyelerdir.

♏ Akrep kadını

Doğrularından hiçbir koşulda şaşmayan, en kötü durumu dahi yaşasa oldukça dayanıklı ve istediğini elde eden Akrep kadınını aşık etmek oldukça meşakkatlidir. O başkalarının göremediği gizli noktaları görebilen yapısı ve güçlü altıncı hissi ile kendisine yaklaşan erkeklerin niyetlerini de kısa sürede sezer.

Sadakat kavramına önem verir ve geleneksel davranır. Attığı her adımın sonrasını düşünür, hakkında hiç kimse kötü konuşsun istemez. Duygularına engel olamadığından yaşadığı kaçamak bir ilişkisi olsa dahi bunu hiç kimse bilmeyecektir. Kapalı bir kutu gibidir, onu çok yakından tanımak herkese nasip olmaz. Başarılı, iyi konuşan, iyi giyinen ve güçlü erkeklerden hoşlanır. Pısırık, korkak, beceriksiz erkeklerle bırakın beraber olmayı hiçbir şekilde aynı ortamda dahi olmak istemez.

Başka kadınların sevinçle karşılayacağı birçok şeyi o vakur bir tavırla karşıladığı için eşi onun sevinmediğini düşünebilir. Ama aslında tepkileri ve sevinci kontrollüdür. Aşık olduğunda kıskançlığı ortaya çıkar fakat duygularını belli etmez, bir çok şeyi içinde yaşar.

Partnerini her zaman izler, gizli bir kontrolü vardır ama eşi izlendiğini çoğunlukla anlamaz. İlişkisinde aldatılma söz konusu olmadığı sürece hangi sorunu yaşarsa yaşasın mücadele etmekten vazgeçmez. Eşinin iyi dostudur, tutumlu yapısı ile geri almak şartı ile maddi anlamda yardımları da olabilir.

Eşinin gereksinimlerini ondan daha fazla düşünür ve yerine getirmeye çalışır. Kızdığı zaman dili serttir ve karşısındaki kişiyi yere serecek kelimeleri özenle seçer. İlişki içinde kesinlikle ipler onun elinde olmalıdır. Başkalarının yanında geri planda kalabilir ama eşinin ona sormadan hiçbir karar almasını istemez. Karşılıklı güven ve dürüstlüğe önem verir. Güçlü duygular hissetmediği birine sevgi sözleri etmez ve vaatlerde bulunmaz. Sırılsıklam aşık olduğu zaman dahi duygularını sözlerle göstermektense sorumluluğu ve olumlu davranışları ile anlatmak isteyecektir.

Hediye tercihi: Pahalı hediye istemez, menekşeye bayılır

Ekonomik davranmaktan hoşlanan Akrep kadını sevdiklerinin ona pahalı hediyeler almasını istemez. Pastel renklerde giysileri sever özellikle hırka ve şallar favori giysileridir. Evinde çiçekleri olması hoşuna gittiği için ona renk renk saksı menekşeleri almanızda mutlu edecektir. Sade bir bilezik, inci küpeler ve kolyelere de sevdiği aksesuarlarıdır.

♏ Akrep erkeği

Derinden bakan güzel gözleri ile karşısındakini etkileyen bu güçlü erkeğin duygusal güvene ve sevgiye ihtiyacı olduğunu anlamak için ilişkiye çok emek vermek ve onu çok iyi tanımak gerekir. Anlaşılmaktan, çözülmekten korkar, duyguları ortaya çıkarsa aciz olacağını düşünür. Kendini kaptıracağı ilişkilerden karşısındaki kişi mükemmel dahi olsa kaçabilir. Gerçek aşkı bulana kadar çok sayıda ilişki yaşar fakat bunu anlatmaktan kaçar, ona göre çapkınlık gururlanacak bir şey değildir. Tek eşlilikten yanadır ama aşık değilse aynı anda birkaç kişiyle birlikte olduğu da görülebilir.

Duygularını kabul etmesi uzun zaman alabilir, şüpheci mizacı nedeniyle karşısındaki kişiye güven duyması çok zordur. Partneri çoğunlukla sevilmediğini hisseder. Sevdiğini söylemesi onun için oldukça zordur. Karşısındaki kişiye güven duygusu oluşana kadar tedirgin ve takıntılı davranışları ile güzel anları bozacak sözler söyleyebilir ve ortamı gerer. Karşılıklı sevgiden emin olduğunda dahi birçok şeyi düşünür, gelecekte yaşayabileceği olumsuzlukları düşünerek korkulara teslim olur.

Partnerinin düşündüklerini sezer, isteklerini yerine getirmeye, hayatını her anlamda kolaylaştırmaya çalışır. Fakat geleneksel bir erkek olduğu için her zaman partnerinden bir adım önde olmak isteyecektir. İlişkide zor bir partnerdir fakat bir Akreple aşk yaşayıp ayrılan kişiler aradan uzun yıllar da geçse de içleri sızlayarak onu hatırlar. Akrep iz bırakan bir erkektir.

Bağımlılık yaratmak için olağanüstü cinsel gücünü de kullanabilir. Bu şekilde kontrolün elinde olduğunu hisseder. Sevdiği zaman kıskançlığı da ortaya çıkar, o başka erkekler gibi kaba ve emir cümleleri ile yasaklar koymaz fakat partnerini sürekli izlemeye çalışır. Cinselliğe oldukça önem veren akrepler soğuk ve tutkusuz kadınlardan uzak durur. O ilk tanıştığı andan itibaren küçük bir dokunuşla dahi karşısındaki kişiden alacağı elektriği hisseden sezgilere de sahiptir.

Eşi onunla yalnız olduğunda istediği gibi davranabilir ve birlikte birçok fantezi deneyimlerler. Fakat başkalarının yanında eşinin ağır başlı davranmasını ister. Fiziksel şiddete karşı olan akrepler kızdığı kişilere psikolojik şiddet uygulayabilir. Akrep erkeğinin partneri eğer ondan sevgi dolu bir söz duymuşsa o sözü idareli kullanmalıdır, çünkü çok sık duymayacaktır.

Hediye tercihi: Telefon alın, kızar gibi yapar ama çok sevinir

Hatırlanmayı sever ve sevildiğini hissetmekten mutluluk duyar. Kendi ihtiyaçlarını görmezden gelir bu nedenle telefonu da genelde ihtiyacını gideren eski model olabilir. Ona donanımlı bir telefon alırsanız fazla para harcadığınız için size kızabilir fakat çok hoşuna gidecektir.

♐ Yay kadını

Neşeli, hayat dolu, sevecen Yay kadınları romantizme yatkın değildir. Onlar değişik ve heyecan veren her tür şeyi deneyerek mutlu olurlar ve bir yol arkadaşına ihtiyaçları vardır. Hayatın her alanını paylaşabilecekleri hayat dolu kişileri tercih ederler.

Bu dünyaya gezmeye, eğlenmeye, okumaya, bilgilenmeye ve öğrendiği her şeyi anlatmaya gelmiştir adeta. Bu nedenle onu sıkan, kısıtlayan, güven duymayan kişileri hayatına almaz. Hayatı dolu dolu yaşamak ve yaşlanmamak istiyorsanız yay burcu kadınını eş olarak seçmeniz size yaşam sevinci aşılayacaktır.

Yoğun ve yorucu bir tempo içinde çalışsa dahi eşine, çocuklarına ve gezmeye vakti olan enerjik ve pozitif bir kadındır. Kötü niyetli, sert ve acımasız bir erkekle asla bir arada olamaz. Korkusuzca fikrini söylemekten de geri kalmaz. Monoton bir yaşam tarzı istemez bu nedenle sürekli program yaparak hayatını renklendirir. Asık suratlı, depresif, şikayet eden, kendini geliştirmekten aciz bir erkek onun sevgilisi olamaz.

Geç yaşlarda dahi birçok kursa giderek eksik kalan yönlerini tamamlamaya çalışır. Sevgisini, parasını ve zamanını eşi ile paylaşmaktan hoşlanır. Ona uyum sağlayan eşi ile bir ömür mutlu olacaktır. İstekleri diğer kadınlardan farklıdır. Onu mücevher ya da pahalı bir araba ile mutlu edemezsiniz. Hayatın her yönünde eşi ile el ele ve sevgi duyuyor olması onun için yeterlidir.

Ev hayatından hoşlanan bir kadın değildir. Para kazanma yeteneği sayesinde rahat bir hayat sürebilir ve ev işlerini karşılığını ödeyerek yaptıracak birini bulur. Geleneksel, baskıcı ve her şeyi eşinden bekleyen bir erkek ona göre değildir. Başlangıçta aşk nedeniyle kendisine uymayan bir erkekle evlilik yapsa dahi yalnızlıktan korkmaz ve eninde sonunda yollarını ayırır.

Zayıf bir kadın değildir, yaşadığı ayrılık onu yere düşürmez, hayattan ve mücadeleden vazgeçmez. Sürekli söylenen, eşini herkesten kıskanan dırdırcı bir kadın değildir. İlişkisini güven üzerine kurmak ister. Eşinin hayatına karışmaz, onun planlarına, ailesine, arkadaşlarına saygı duyar. Gizli araştırmalar yapmaz, karşılıklı özgürlüğün olduğu bir ilişki içinde olmak ister. İlişkisinin ilk başlarında eşine aldatılma konusunda fikirlerini ve böyle bir şeyi kaldıramayacağını söyler. Geçen yıllarda da gereksiz şüphelerle hayatı ne kendisine ne de eşine zehir etmez. Fakat aldatılırsa o ilişkide  bir dakika bile duymaz.

Hediye tercihi: Kitaplar, otantik hediyeler

Kitaplar, spor malzemeleri, başka diyarlara ait süs eşyaları, tarihi kahramanların resimleri, otantik olan her şeye bayılır. Gezmeyi çok sevdiği için gittiği yerlerin resimlerini çekmesi için alacağınız son model bir fotoğraf makinesi onu çok sevindirebilir.
Pahalı olan aksesuar ve takılardan hoşlanmaz. Renkli bilezikler, kolyeler ilgisini çeker.

♐ Yay erkeği

Rutinden nefret eder, bu nedenle hayatını dolu, dolu yaşamak ister. O bir dünya gezginidir. Kaç yaşında olursa olsun ele avuca sığmayan, çocuk ruhlu, hayata sımsıkı sarılan bir erkektir. Her zaman kendini gelişime adayan, başarılı, neşeli, zeki ve zevklidir. Sevgili olacağı kişide öncelikle zeka arar. Onun aradığı gönül bağından öte kafa dengi olabilmektir.

Gerçek aşkı bulana kadar başından çok sayıda macera geçer. Ona her anlamda uyum sağlayan birini bulana kadar daldan, dala konar. İlişkisi bitse dahi karşı taraf da kabul ediyorsa arkadaş olarak destek vermeye devam edecektir. O aslında hayat boyu ruh ikizini arar ve doğru kişiyi bulduğu zaman çapkınlığı kendiliğinden biter.

Sadık ve sevecen bir eş olarak eşinin tüm isteklerine karşılık vermeye çalışır. Uyum sağlama ve bütünleşme arzusu çok fazladır. Egosunu bastırmış, mütevazı biridir, kendini beğenmiş kişilerle uzlaşma sağlayamaz. Eşinin en iyi arkadaşı olmasını ister. Cesur ve sivri dilli bir erkektir, gördüğü her hatayı eşi de dahil herkese karşı patavatsızca söyler. Birisini etkilemek istediği zaman da oldukça etkileyici konuşur. Söylediği sözler yüzünden alıngan ve kaprisli davranışlar sergileyen bir kadına dünya güzeli olsa katlanamaz. Eşinin becerikli, hayat dolu, neşeli, konuşkan, çalışkan ve iş hayatında başarılı olmasını ister, eşinin yükselmesi ile gurur duyar ve desteğini de esirgemez. Sürekli evde oturan, aşırı lükse düşkün, amaçsız bir kadına tahammül göstermez. Fiziksel görünüme önem vermez.

Gizli, saklı işler çeviren biri değildir, eşinin duyma ihtimali olmasa dahi yaptığı en ağır hatayı bile itiraf edecek kadar dürüstlüğe önem verir. Yay erkeği değişik fantezileri ve zekası ile hayatı dolu dolu yaşar. Çok okuduğu için, bilgisini espriye dökebilir, komiktir.

Etrafındaki herkes onun yanında olmaktan çok hoşlanır. Kimsenin canının sıkılmasına izin vermez. Özgüveni gelişmiş olan yay erkeği partnerine de bu duyguyu aşılar. Evliliğin her gününün mutlu geçmeyeceğinin bilincinde olan biridir. Tartışmalardan kaçmaz, bu şekilde hataların daha kolay ortadan kalkacağını düşünür. Problemleri halı altına süpürmek yerine gündeme taşır ve eşi ile karşılıklı konuşarak uzlaşma sağlamaya çalışır. Eşi ile sorunlu bir zaman diliminden geçse dahi yine de onu her yerde, herkese karşı savunur.

Hediye tercihi: Maç bileti, rahat bir televizyon koltuğu, evcil hayvan

Spor yapmayı çok sever ve almaktan hoşlandığı şeylerin başında spor malzemeleri gelir. Spor müsabakalarına bulamadığı bir bileti almanız da onu havalara uçurur. Rahatlığına ve konfora düşkündür. Bu nedenle evini de onun rahatını sağlayacak bir yer olarak görür ve hoşuna giden her şeyi alır. Rahat bir televizyon koltuğu vazgeçilmezdir. Doğaya ve hayvanlara olan merakından evinde bakabileceği bir hayvanı hediye olarak vermeniz sevginizi pekiştirebilir. Çünkü o hayvanları seven insanlara özel bir değer verir.

♑ Oğlak kadını

Olgunluğu ve vakur duruşu küçük yaşlarından itibaren belirgindir. Hiçbir zaman yaşıtları gibi sorumsuz ve şımarık davranmaz. Aşırı alıngan olduğu için hata yaparak azarlanma ihtimalini ortadan kaldırmak için sürekli olarak oto kontrollüdür.

Herkese kolay yaklaşmaz, karşı cinste dahil birçok kişiyi belli süzgeçlerden geçirip karar verdikten sonra yakınlığını gösterir. İlişkisinde aradığı özelliklerden en önemlisi dürüstlüktür. Her şeyi eşi ile beraber yaşamak ister. Bu nedenle günü birlik ve geleceği olmayan ilişkilerden uzak durur. Çalışkan ve eşine her anlamda destek veren bir kadındır. Eşine adeta bir muhasebeci gibi de davranarak parasını da idare eder. Uyumlu ve saygılı bir kadın olduğundan tartışmalara meyil vermez, sorunları uzlaşarak halletmeyi tercih eder. Duygularını sözlerle anlatmakta zorlanır davranışları ve fedakarlığı ile sevgisini anlatır.

Oğlak burcu kadını mantıklıdır, aşkı da aklını kullanarak yaşar. Maddi ve manevi olarak güçlü erkekleri beğenir. Uygun kişiyi bulduğunda evlenmek ister. Tertipli, saygılı, ağır başlı bir kadındır. Hiçbir zaman laubali davranışlar içine girmez ve nerde, nasıl davranması gerektiğini iyi bilir. Eşinin ailesini sevmese dahi her zaman saygılı bir gelindir. Kendi ailesine gösterdiği özeni onlara da göstererek ilişkilerini her zaman sağlamlaştırmaya çalışır.

İyi bir anne, becerikli bir ev kadınıdır. Çalışıyor olsa dahi evin tüm sorumluluğunu sessizce üstlenir ve eşinden yardım talebinde bile bulunmaz. Sır küpüdür kimsenin sırrını başkaları ile paylaşmadığı gibi eşini de hiç kimseye kötülemez. Başkalarının yanında eşi ile samimi davranışlardan uzak durmaya çalışır fakat yalnız kaldıkları andan itibaren eşinin hoşuna gidecek her davranışı yaparak ilişkisini sağlamlaştırır. Tutkulu ve cinsel libidosu çok yüksek olmamasına karşın soğuk davranışlarını bastırarak partnerine uyum sağlar.

Hediye tercihi: Süs bitkileri ve gerçek inci

Oğlak kadını zarif bir kadındır. Ekonomik davranmaktan hoşlanır bu nedenle gereksiz hiçbir şey almaz. Hediye olarak aldığı her şeye değer verir ve kullanmasa dahi yıllarca saklar. Evinde çiçekleri olmasından çok hoşlanır. Bu nedenle ona özellikle sürekli çiçek açan süs bitkileri almanız çok hoşuna gidecektir. Giyim tarzı kendine hastır, pastel renklerden hoşlanır, abartısı olmayan her tür giysiyi ona alabilirsiniz. Uzun yıllar severek giyecektir. İmitasyon takılardan hoşlanmaz ama ona gerçek bir inci kolye alırsanız çok severek kullanacaktır.

♑ Oğlak erkeği

Güç ve yönetme arzusu ile dolu olduğundan ilişkilerinde bir taraftan oldukça zor biri iken, partnerinin hayatını kolaylaştırmaya çalışması ve yardımları ile vazgeçilmezdir. Partnerinin kendini geliştirmesi için ne gerekiyorsa yapar. Genel yapısında kimseye kolay kolay güvenmediği için aşka da zor teslim olur. Geleneksel ve tutucu biri olduğu için ağır başlı kadınlardan hoşlanır. Havai davranan kişileri yargılar ve asla uzun vadeli ilişkide şans tanımaz. Aşka inanmakla beraber kendisine uymayan birine karşı hislerini bastırabilir. Sevginin kalıcı olduğuna inanır ve fedakarlık gerektirdiğini bilir.

Başkalarının başına gelen her kötü olayı kendi yaşamış gibi hayat dersi olarak kabul eder ve temkinli davranır. Yorucu hayat koşulları ve sürekli olarak temkinli olmaya çalışması karamsar yönlerinin artmasına hatta depresyona neden olabilir. İstediklerini elde edene kadar evliliği kendisine ayak bağı olarak görür bu nedenle erken yaşlarda evlenen oğlak erkeğine az rastlanır.

Yaşamının devamı için paranın kıymetini bilen yapısı ile çok sevgilisi de olmaz. O her şeyi boş verip kazandığını eğlenceye harcayacak biri değildir. 40 yaşına kadar parayı da zamanı da temkinli harcar. Adından söz edilmeli, büyük işlere imza atmalıdır. Fakat oğlak burcu erkeği orta yaşlardan sonra başka bir kimlikle doğar. Burçlarının yönetici gezegeni Satürn’ün olumsuz etkilerinden kurtularak daha rahat hareket etmeye başlarlar. Evlilik kararında aşk ve mantığı bir arada kullanarak seçim yapan oğlak erkeği aradığı mutluluğu ve huzuru bir ömür boyu eşinde bulacaktır.

Ciddi görünümlü, hayat yolunda tüm olasılıkları hesap eden zeki oğlakların ciddi kadınlardan hoşlandığını ve fiziksel görünüme önem vermediğini düşünebilirsiniz. Bu tam bir yanılgıdır. Dış dünyada eşinin şımarık davranmasından hoşlanmaz ama onun yanında partneri istediği kadar şımarabilir. Evine girdiği zaman güler yüzlü bir kadın bulmayı umut eder. Negatif düşüncelerinden onu sıyırabilecek neşeli kadınları çok beğenir. Güzel kadınlara da özel bir beğenisi vardır.

Hediye tercihi: Pahalı saat, kaliteli ayakkabı, kitap

Oğlak erkeği gereksiz masraflardan kaçınan ve maddi olanaklarını çoğaltmak için tutumlu davranan biri olmasına rağmen kendisine aldığı her şeyi pahalı ve marka olanlardan ister. Bunun iki nedeni vardır: Uzun süre kullanmak ve insanlar üzerinde olumlu etki bırakmak. Pahalı saatler favorileridir. Ayakkabılara da özel merakı vardır. Bu nedenle onun zevkine göre bir ayakkabı almanız onu sevindirecektir. Hediye ettiğiniz kitabı da büyük bir merak içinde okur.

♒ Kova kadını

Kova burcu kadını eğlenceli, hoş görülü ve sevecen yapısı ile dikkat çeker. Karşı cins tarafından çok beğenilir. Sıra dışı ve marjinal yapıları ile ilişkiye hemcinsleri gibi bakmazlar. Üzerilerinde yoğun aile baskısı olmadığı sürece evliliğe yatkın değillerdir. Hayatı dolu dolu yaşamak ve her anın tadını doyasıya çıkarmak ister.

Kova kadını arkadaşları ile aşk yaşayabilir. Aşk yaşadığı ama duygularının bittiği kişilerle arkadaş olarak devam edebilir. Biten hiçbir ilişkisinin arkasından olumsuz konuşmaz. Her şeyi doğal kabul eder ve yaşam tecrübesi olarak bakar. Kova kadını özgürlüğüne aşırı düşkündür. Üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan, onun davranışlarına, kılığına, kıyafetine karışan kişilere sempati göstermez ve uzaklaşarak tepkisini gösterir.

Öfke kontrolünü küçük yaşlarından itibaren bilir. Bazen olmadık konularda tepkiler verebilir ama kısa sürede siniri geçer ve kaldığı yerden devam eder. Eğlenceli, dışa dönük, marjinal kişilerden hoşlanır. Klasik erkek tipi ona çekici gelmez. Kendi hayatına baskı istemediği için eşinin hayatına da saygı gösterir. İlişkideki güven duygusunun korunması gerektiğine ve sadakate inanır. Yapmacık davranmaz, hangi durum söz konusu olursa olsun yalan söylemez. Kendisine yalan söyleyen partneri ile yollarını ayırmayı seçer.

Evliliklerin ömür boyu sürmesi gerektiğine ve her şeye katlanılmalı düşüncesine karşıdır. Duygular bitmişse ve eşler birbirine uyum sağlamıyor ise çocukları olsa dahi boşanmaya yatkın olacak, kendisini bir ömür boyu huzursuz bir ilişkiye mahkum etmeyecektir. Eleştirilere karşı olgundur. Söylenen her sözden bir ders çıkararak hatalı davranmamaya gayret gösterir. Oldukça zeki, hayat dolu ve sürekli olarak kendini gelişimine adayan kova kadını ile hayat hiçbir zaman rutin olmaz.

Eşi dayatmacı ve ona karışan biri olmadığı takdirde oldukça uyumlu, neşeli, güler yüzlü ve konuşkan bir eştir. Evde tam paylaşımdan yanadır. Sorumluluklarını yerine getirirken özenerek yapar, şikayet etmez. Partnerinden parasını esirgemez, hatta son parasını dahi eşine verebilir.

Duygusal yönleri fazla olduğundan eşine karşı sevgisini de sözleri ve dokunuşları ile belli etmekten hoşlanır. Evliliğinin rutine döndüğünü hissettiği an romantik anlar yaratmaya çalışır.
Evliliği onun sosyal yaşamını kısıtlamamalıdır. O arkadaşları ile eski günlerdeki gibi beraber olmak ister. Hatta eşinin olmadığı doğa gezilerine gitmek, tatile çıkmak isteyebilir.

Hediye tercihi: Bisiklet

Kova kadınına son model telefon, bilgisayar ve fotoğraf makinesi almanız onu çok mutlu edecektir. Ayrıca kadını da erkeği de bisiklete binmekten çok hoşlandığı için ona bisiklette alabilirsiniz. Giyim tarzı kendine hastır, bir gün canlı renkler ve uçuk kıyafetler içinde iken başka bir gün oldukça geleneksel giyinebilir. Bu nedenle ona alacağınız her tür giysiyi mutlaka değerlendirecektir.

♒ Kova erkeği

Kova burcu akıl burcudur, ani değişiklikler gezegeni Uranüs yöneticisidir. Bu nedenle onun romantizme bakışı da diğer burçlardan farklıdır. Kova erkeği partnerine yaşattığı özel anlarda ilginç ve değişik olan her şeyi deneyimlemek ister.

Nerde nasıl davranacağını hiç kimsenin söylemesine gerek yoktur. Bulunduğu her ortama kolaylıkla ayak uydurur. Partnerinde her zaman merak uyandırır. Eşine fazla karışan, fazla konuşan ve dırdırcı biri değildir. Eşinin de ona saygı duymasını ister. Evlilik içindeki sorumluluklarının bilincindedir ama kendi hayatından ve alışkanlıklarından da vazgeçmez. Hayat paylaşımdan ibarettir. Sorumluluklar da dahil olmak üzere her şey eşit olarak paylaşılmalıdır. Aksi durum olduğunda durumu kabul etmez, asi kişiliği ortaya çıkar, eşinin karşısına geçerek hakkını ister. Romantik değildir belki ama muhteşem zekası ile eşinin nelerden hoşlandığını kolaylıkla sezerek yerine getirmeye çalışır.

Sürprizleri ve hediye almayı çok sever. Malını ve parasını esirgemez, kendi sıkıntı çekse dahi eşinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Evliliğinde ve uzun vadeli ilişkisinde özgürlük aşkı nedeni ile sayısız sorun yaşayabilir. Sevgisi büyük ve eşine derin hisler besliyor ise geri adımlar atar ve belli kısıtlanmalara isteyerek olmasa da ilişkisinin devamı için katlanabilir.

Evlilik fikrine sıcak bakmaz. Eğer evlenmek için karar vermişse partnerine deli gibi aşıktır ve onu kaybetmekten korkuyordur. Aksi takdirde ona hiç kimse evlilik fikrini benimsetemez. Ciddi ilişkisinde sadıktır fakat eski sevgilileri ile arkadaş kalmak istemediği  partneri ile sıklıkla sorun yaşar. Hesap vermekten hiç hoşlanmadığı için bazen basit bir soruyu hesap vermek gibi nitelendirdiğinden eşi ile ciddi sorunlar yaşayabilir.

Kadın kovaların aksine erkek kovalar kinci yapıya sahip olabilir. En azından karşı taraf hatasını anlayıp özür dileyene kadar buz gibi davranabilir. Genel yapısı oldukça sıcaktır. Eşi ile uyumu yakalamışsa hayatın her yönünü birlikte değerlendirmek gerekliğinin bilincinde planlar yapar. Kıskanç ve şüpheci biri değildir. Eşinin ağzından çıkan her söze inanır ve sonsuz güven duyar. Çok yönlü ve renkli kişiliği ile evliliğinin rutin hale gelmemesi için gereken özeni gösterecektir.

Hediye tercihi: Fotoğraf makinesi, sırt çantası

Doğa gezileri yapmak, tarihi yerleri görmek boş zamanlarındaki uğraşılarındandır. Gittiği her yeri fotoğraflamak ister, bu nedenle fotoğraf makineleri çok sevdiği hediyelerdendir. Atkı, eldiven ve değişik şapkalara meraklıdır. Spor yapmaktan hoşlanmaz fakat eşofman ve spor ayakkabı almaya bayılır. Rahat bir giyim tarzı vardır. Cüzdan kullanır fakat kendisine gerekli olabilecek her şeyi taşımak istediğinden o daha ziyade sırtına asacağı büyük çantalarla ilgilenir.

♓ Balık kadını

Hülyalı bakışlı, güzel ruhlu, iyilik sever hassas balık burcu kadını küçücük bir sözle mutluluğun doruklarına çıkarken, basit bir olumsuzluk karşısında da derin mutsuzluk yaşar. Hayatı boyunca en önem verdiği şey sevgidir bu yüzden beklentileri diğer kadınlardan daha fazladır. Maddi istekleri oldukça az olan yüce gönüllü balık kadını ilişkisinde yoğun ilgi ve sevgi bekler. Sevdiği adamın her an onunla ilgilenmesini ister.

Onun tüm dünyası duygular üzerine kurulu olduğu için tutkuları da ruh haline göre değişim gösterir. Değerli bir taş gibidir, usta ve iyi yürekli kişilerin elinde harika bir gelişim gösterir. Sezgileri çok kuvvetli olan bu kadın tanıştığı herkesle alakalı ilk saniyelerde fikir sahibi olur. Fakat eğer aşk söz konusu ise sezgileri zarar görebileceğini söylese de dinlemez.

Aşkı için yaratıldığını ve sadece sevgi ile beslendiğini bilir. Lüks bir hayat ister fakat hiç parası olmayan birine de sevgisi devam ettiği sürece tek bir sitemde bulunmaz ve kaynaklarını paylaşır, hatta eşlerinin, sevgililerinin borçlarını ödeyen çok sayıda balık kadınına rastlanır. Aşkı onun gibi yüce duygularda yaşayan kadın az sayıdadır.

Aslında o aşka aşıktır. Hayallerinde canlandırdıkları kusursuz aşk tanımını partnerine yakıştırırlar fakat kusursuz aşk olmadığını anlamaları çok uzun yıllarını alacaktır. Partnerinin istediği her yardım çağrısına koşulsuz olarak koşar, elindeki tüm imkanı önüne serer, gözyaşları içinde sevdiği adamın hayatındaki acılar dinler ve merhem olmaya çalışır.

Hoş görünümü, nezaketi, yardım severliği, sanatsal yönleri ve güzel konuşma yeteneğiyle etrafında her zaman onu beğenen birileri vardır. Evliliğe ve çocuk sahibi olmaya olan isteği yüzünden genelde erken evlenir, fakat aradıklarını bulamamışsa da aniden boşanabilir.

Balık kadını ile beraber olan erkek onun aşırı fedakarlığı nedeni ile kendisini hiç terk etmeyeceğini düşünebilir. Ama bu büyük bir yanılgıdır, sevgiyi bulamayan ve özellikle aldatılan bir balık kadını kaç yaşında olursa olsun ayrılığı seçecektir.

Aşık olacağı erkeğin güçlü olmasını ve ayağının yere sağlam basmasını ister. İki hayalcinin bir arada olmayacağının farkındadır bu nedenle hayatın gerçeklerini göz ardı etmeyen kişilere eğilim gösterir. Bu sayede derinlerdeki korunma arzusunu da tatmin edebilir. Aşık olduğu erkeği başının tacı eder. Kendisi ne kadar yoğunluk içinde yaşarsa yaşasın evini ve eşini asla ihmal etmez. Sevgi ve ilgi bekleyen güzel yürekli kadın bunun kendiliğinden oluşmayacağını da bilerek bir yandan kendini geliştirirken diğer yandan görüntüsünün de mükemmel olması için çaba harcar.

Hediye tercihi: Renkli gözlükler, komik maskeler, şapkalar

Balık burcu kadını naif ruhu ile ona verilen her hediyenin kıymetini bilir. Verilen her hediye sevildiğini hissettirdiği için hediyenin maddi değerine önem vermez. Sevimli biblolar, resim albümleri, fotoğraf çerçeveleri, renkli gözlükler, terlikler, komik maskeler, şapkalar hoşuna gider.

♓ Balık erkeği

Balık burcu erkekleri hemcinsleri arasında kuşkusuz en romantik ve sevginin kıymetini bilenlerdir. Sevdiği kadına sonsuz romantizm sunmakla beraber evliliklerinin her anında eşinin en büyük destekçisi ve koruyucusu da olacaktır.

Eşsiz özelliklere sahip balık erkeği ile birlikte olan ve aşkını kazanan kadın dünyanın en şanslı kadınlarından biridir. O hiç kimsenin duyguları ile oynamak istemeyen aşkı yüce duygularla yaşayan asil biridir. Birisinden çok etkilendiği zaman utangaçlığı öne çıkar, daha çekingen davranır, yanlış bir şey konuşmaktan çekinir, çok beğendiği partnerinin gözlerine bakmaktan kaçar, çünkü tüm hislerinin anlaşılacağından korkar. Aşkını açıklaması için karşı tarafın da duygularından emin olmak ister. Sevgisini bir kez açıkladıktan sonra partnerini sevgiye boğar.

Güçlü, yönetici, gösterişli ve sosyal kadınlara çabuk kapılır. Kendilerinde olmayan özellikleri gördükleri kadınlar ona çekici gelir. Sevgilisi onun her şeyidir. Kendisini korumakta zaman zaman güçlükler çeken, maddi ve manevi kazıklara yatkın bu erkek aşkın etkisi ile bir şövalyeye dönüşecektir.

Eşinin hayatında önemli olan herkesle de iyi ilişkiler içinde olacak ve kendini sevdirecektir.
Yaşamın zorluklarına rağmen o kendini eşine adayacak ve hiçbir sorun karşısında boyun eğmeyecektir. Ona ait her şeyi sevdiği ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacaktır.

Kendi sorumluluklarını eksiksiz yerine getirirken eşinin yapması gereken birçok işi de severek üstlenir. O sevdiğinin bir gülüşüne dünyayı önüne serebilecek kadar sevgi doludur.

Aşık bir balık erkeği sevdiği kadın için her şeyi göze almaya kalkabilir. Karşı taraf onu kesin olarak reddetmedikçe o asla vazgeçmeyecektir. Sevdiği kadınla evlenmiş bir balık erkeği hayatını karısına adayacaktır. Kendisini sevgisiz hissettiği zamanlarda kıskançlık duygusu nedeniyle kapris yapabilir ama eşi hatasını anlayıp özür diler ve sevgi dolu sarılırsa kısa sürede yumuşar ve sevmeye devam eder.

Alıngan tarafı olabilir fakat genel olarak kavga yaratan biri değildir. Yapılan hiç bir şeyi unutmamakla birlikte kin ve öç alma duygusu yoktur. Eşinin istediği herhangi bir şey için bütçesini zorlamayı dahi göze alarak yerine getirmeye çalışır. Balık erkeği partnerinin ailesine de düşkün olur. Onları kendi ailesi gibi görür ve zor anlarında el uzatmaya çalışır.

Hediye tercihi: Ne alırsanız alın, sevgi dolu bir notla verin

Balık erkeği hediyelere çok değer verir. Ona ne alırsanız alın bir ömür saklayacaktır. Hediyenizi vermeden önce yazacağınız sevgi dolu bir not onun için dünyanın tüm nimetlerinden daha kıymetli olacaktır. Ayağını sıcak tutan çoraplar veya pofidik terlikler, eldivenler hoşuna gider ayrıca fotoğraf çekmeyi sevdiği için kamera veya fotoğraf makinesi de sevdiği eşyalardandır.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.