Şimdi ‘ben’ deme zamanı: Koç istemeyi öğrenmeli, Terazi ve Boğa akışa teslim

Güneş’in Boğa burcu transitiyle birlikte maddi değerlerin öne çıktığı bir süreç başlıyor. Alexandre Dumas’nın dediği gibi ”Para iyi hizmetçi, kötü bir efendidir.” Bu ara bu sözü sık sık hatırlamakta fayda var. İşte 21-27  Nisan arası burç yorumlar.

Popüler 21 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

♈ KOÇ BURCU

Bu hafta kendinizle yüzleşmeye çalışın. Hayatın ve insanların yarattığı yorgunluklarda ve ağır yüklerinizdeki kendi payınızı görün. ‘Ben yaparım’ ‘Ben başarırım’ ‘Ben korkmam’ ‘Ben hesabı öderim’ sözlerinizle şövalye gibisiniz ve etrafınızda hem tembel hem de ellerini ceplerine sokmayan kalabalıkların yaratıcısı sizsiniz.

Ben ile başlayan sözlerin altında hayat içinde bir parça yalnız bırakılmanız ve her zaman sığınacak liman bulamamanız da yatar ama siz istemeyi de hiç bilmiyorsunuz. Ben yapamam, başaramayabilirim, halledemeyebilirim, yardıma ihtiyacım var sözlerini söylemeniz olgunluğun başladığını ve kendinizle tarafsızca yüzleştiğinizi gösteren olumlu bir işarettir.
Etrafınızdan destek istemeniz hem yüklerinizi azaltarak sizi rahatlatacak hem de etrafınızdaki kişilerin de kendilerini önemli hissetmelerini sağlayacaktır.

♉ BOĞA BURCU

Maddi konulara çok fazla odaklanacağınız bir süreçtesiniz. Paranız ve gücünüz olmadığı zaman birinden bir şey istemek sizin için çok zordur ve her zaman cebinizdeki paraya ve mal/ mülkünüzün çokluğuna göre hayata karşı güveniniz artar. Fazla para ve güç istemenizin altında yatan temel nedenlerden biri takdir görme ve çok fazla sevilme isteğidir aslında.

Sahip olup takıntı haline getirdiğimiz her şeyi kaybedebiliriz veya sahip olmak istediklerimizi kazanamayabiliriz. Bu gerçeği kabullenerek güçlü olmak ve çok para kazanmak uğruna verdiğiniz savaşların sizi ne kadar yorduğunu fark etmeniz gerekir. Akışa teslim olun, kendinizi rahat bırakın. Bunu tam olarak başarabilir ve bilinçaltınızdaki kaybetme korkularınızdan sıyrılabilirseniz hiç beklemediğiniz sürpriz imkanlara ve refaha kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

♊ İKİZLER BURCU

Bu hafta transit Ay’ın Venüs ve Merkür gezegeni ile yaptığı zıt açı size yarayacak. Ödüllerinizi almadan önce kendinizle yüzleşin ve hatalı yönlerinizi geçmişte bırakın. Evli olanlar ve ilişkisi alarm verenler; başkalarını dinlerken gösterdiğiniz anlayışı eşinize de göstermelisiniz. Bir süreliğine siz susun o konuşsun. Onun değerlerine saygı duyun ve uyum sağlamaya çalışın. İlişkinizi hareketlendirecek yolları üstün zekanızla kolaylıkla bulabilirsiniz.

Eşinizin konuşmasını sağlayın. Bırakın başkalarını hayat hikayelerini de anlatsın ama siz onu tüm kalbinizle dinleyerek değer verdiğinizi gösterin. Maddi konularda hızlı kararlar almayın. Her şeye balıklama atlamak yerine kararlarınız için ek süreler isteyin.

♋ YENGEÇ BURCU

Kendinizle yetinmeyi ve barış sağlamayı başarmalısınız. Bunu yapamayanlar aile, aşk, arkadaşlık ilişkilerinde kısır bir döngünün içinde savrulurlar. Sevdiklerinize karşı aşırı fedakar, cömert, koruyan, kollayan ve kendinizden vazgeçen bir yapınız var. Karşılığını bulamadığınızı düşündüğünüzde ya da yakınlarınız kendi hayatlarını kurmak için uçtuklarında ise kendinizi kenara atılmış ve kullanılmış hissedersiniz.

Kişi bağımlılığınızdan da vazgeçmelisiniz. Size zarar veren kıran inciten insanlardan vazgeçmekte zorlandığınız için alınıyor kırılıyor darılıyor barışıyor ve acı anıları unutmadan devam ediyorsunuz. O insanları yanınızda tutunca da aynı duyguları yaşıyorsunuz. Mutluluğa giden yolun anahtarı sadece sizde, bunun bilincinde olarak bu hafta kendinizle ilgili kararlar alın ve hızlıca uygulamaya koyun.

♌ ASLAN BURCU

Kendi başınıza yapabileceklerinize odaklanın ve bu yolda kimsenin sizi engellemesine izin vermeyin. Fedakarlıktan vazgeçmeyin ama sizin hayatınızı baltalayacak fedakarlıklar için “ben bunu yapamam” deyin. Sizi sevenler her halinizle sevecektir. Eleştirilere tepki vermek yerine gülümseyin ve alınganlık yapmadan dikkate alın.

Hayatınızın bugüne kadar geçen zamanını bir düşünün. Kafanızdaki yersiz endişeler yüzünden kendinize koyduğunuz yasakları gözden geçirin ve yapmak isteyip de endişeleriniz yüzünden ertelediğiniz şeyler için kendinize izin verin.
Canınızın istediği bir şeyi yapın, gereksiz tartışmalardan uzak durun ve bırakın hayat önünüzde aksın. Partnerinizle tartışmalardan uzak durarak birbirinize iyi ve kötü günler için verdiğiniz sözleri hatırlamalısınız. Siz güzel günleri hatırlayıp davranışlarınızı pozitif anlamda değiştirdikçe partnerinizden de aynı karşılığı alacaksınız.

♍ BAŞAK BURCU

Aşk hayatınızın bir hayli hareketleneceği bir süreç başlıyor. Aşk hayatınızı düzene koymak istiyor ve ah almak istemiyorsanız, elinize bir kağıt alın ve bir partnerde istediğiniz özellikleri sıralayın. Bunu özgürce ve şıkların fazla olmasına aldırmadan yapın.

Yeniden kalbiniz çarpmaya başladığında istediğiniz özelliklerden kaç tanesi karşı tarafta varsa değerlendirin. Eğer yarısından fazlası yoksa ilişkiye girmeyin veya kendinizi dürüstçe anlatarak seçimi ona bırakın.

Geçmişte yaşanan hüsran dolu ilişkilerinizden çıkarmanız gereken dersi çıkarın ama geçmişe bağlı davranmayın. Artık mutlu olabilirsiniz ama bunun için içsel yolculuğunuzu başlatmanız gerekiyor. Çok sevdiğiniz biri veya aile ferdiniz de olsa sizden bir şey istendiği zaman önce konuyu enine, boyuna düşünmelisiniz.
Bir şeyler yapabiliyorsanız harekete geçin ama kendinizi hiçbir şey için zorlamayın. ‘ Ben’ demenizin zamanı geldi.

♎ TERAZİ BURCU

Sizin teslimiyete ihtiyacınız var. Çok çabaladığınız halde hayatınızda gerçekleşmeyen konuları hatırlayın. Hayatınızdan ölüm veya farklı sebeplerden gidenleri gözden geçirin. Hiçbir şey yapamadınız değil mi? O halde artık kalbinizin sesini daha fazla dinleyin. Her insan gibi sizin de hata yapma hakkınız var. Mantık dediğiniz şeyi doğduğunuz andan itibaren size kodladılar. Karşısında dahi olsanız aile, arkadaş, eş, sevgili gibi birçok kişinin düşüncelerini bilinçaltınıza aldınız ve ikilemde kaldığınız zaman onların size dayattığı fikirlerini uyguladınız.

Sürprizlerden korkmayın ve akışa teslim olun bu sayede hem mutlu olacak hem de etrafınıza mutluluk dağıtacaksınız. Her şeyi fazlası ile düşünmek ve hesap yapmaktan vazgeçin. Başkalarını düşündüğünüzün yarısı kadar kendinizi düşünmeyi başarabilirseniz mutluluk kapıları kolaylıkla açılacaktır.

♏ AKREP BURCU

Hobilerinize yoğunlaşacağınız, arkadaş çevrenizi geniş tutacağınız daha fazla gelişmek ve zaman geçirmek için çeşitli eğitimler almaya başlayacağınız bir süreç başlıyor. Bugüne kadar sınandığınız, zorlandığınız konularda ödülleri almaya hazır olun. İnsanları oldukları gibi kabul etmeye başladınız. Bu sayede hem kendiniz mutlu olurken hem de etrafınıza mutluluk saçmaya başlayacaksınız. Evlilik ve aşk ilişkisinde sorun yaşayan Akrepler bu konuda kendileri ile yüzleşmekten çekinmeyeceklerdir.

Bir ilişkide neler ister akrep ve nasıl partnerlerden hoşlanır? Aşık olduğu kişi hayallerindeki kişiye yakın mıdır? Aşkta reddedilmişse onu seven güvenilir birine yakınlaşır fakat sahip olamadığı aşkı en derinlerinde gizlice mi yaşatır? Tüm bu soruların cevaplarını tarafsızca vereceksiniz ve bu sayede ilişkileriniz daha fazla huzur verecek.

♐ YAY BURCU

Tüm gizli hüzünler ve yarım kalmışlıklar nereye kaçarsanız kaçın bir gün karşınıza dikilecektir. Artık silkinin ve karmaşık görünen, sonunu tahmin edemeyeceğiniz konularda elinizden geleni yapın, emek verin ve sonuçları görün. Hiç kimse hiçbir şeyin sonucunu bilemez o halde kaygı duymanın da bir anlamı yok.

Gezegenler sizi değişime zorlayacak. Eski fikirlerinizden kurtulmak zorundasınız. Hayatınızda ani değişimler meydana gelebilir. Bu değişimlere ayak uydurmak ufkunuzu açar her anlamda ödüller getirir. Bu süreçte birçok başarıya imza atabilirsiniz. Temkinli ama korkusuzca sonunu önceden tahmin edemeyeceğiniz konulara da başlangıç yaparak mutlu olmanızın engeli olan zincirlerinizi kıracaksınız. Sırtınıza taşıyabileceğinizden fazlasını aldığınız yükleri yavaşça arkanızda bırakacaksınız.

♑ OĞLAK BURCU

Etrafınızdaki kişiler bahar ve yazı yaşarken siz sonbaharı, kışı yaşattınız kendinize ama artık bu duruma bir son vermek zorundasınız. Sağlamcı olmaktan vazgeçin, kazançlarınızın da kayıplarınızın da sonsuza dek süremeyeceğini anlamalısınız.

Yapmak isteyip de ertelediğiniz veya kendinize dahi itiraf edemediğiniz konulara odaklanın ve bir an önce kollarınızı sıvayıp sonunun ne olacağını düşünmeden yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanın. İsteklerinize para ve zaman harcayın. Gelecek korkuları yüzünden biriktirmeye çalıştığınız paranızın bir kısmını özel zevkleriniz ve anlık istekleriniz için harcamaya çalışın. Bugüne kadar yaptıklarınız için kendinize ödüller verin. Daha önce görmediğiniz bir ülkeyi ziyarete gidin. Hoşunuza giden ama çok pahalı diye düşündüğünüz bir şeyi başkası size hediye ediyormuş gibi düşünün ve satın alın.

♒ KOVA BURCU

Pluton gezegeninin burcunuza 20 yıllığına yerleşmesi ile birlikte hayatınızı yeniden yapılandırmak zorundasınız. Artık daha özgür, mutlu ve özgüvenli olarak yıkılan tüm köprüleri yeniden inşa edebilirsiniz. Sizi güldüren ve içinizi dökebildiğiniz insanlarla daha fazla vakit geçirin. Bu tip insanlar etrafınızda yoksa aramaya başlayın, çok geçmeden bulacaksınız. Kendinize de, başkalarına da sert öğretmen olmaktan vazgeçin. Ruh okşayan, sevilen öğretmen olmaya gayret edin. Siz kendinize değer verip sevmeye başladığınız zaman başkalarından da aynı duygular size akmaya başlayacak.

İş veya özel hayatınızda hata yapan insanlara karşı tolerans gösterin. Herkes her şeyi aynı şekilde yapamaz, bu onların yeteneksiz olduğunu göstermez. Hata yapmak ustalığa giden yolda olması gerekendir. Heves kırmak yerine insanları yüreklendirin.

♓ BALIK BURCU

Bu hafta ruh haliniz dalgalanmalar yaşar. En son söylenmesi gereken hatta hiç söylenmemesi gerekeni söyler birkaç dakika sonra o hallerinizden eser kalmaz. Özür dilemeyi bilirsiniz ama o anı yaşattığınız kişiler sizin kadar çabuk unutmaz. Genelde tepki verdiğiniz konular incir çekirdeğini doldurmayacak önemsiz konulardır ama sanki dünyanın sonunun gelmesine sebep olmuş gibi davranırsınız. İş hayatında da bu özellikleriniz sebebiyle zorlanacağınız bir hafta geçirebilirsiniz.

Aslında anlık kızgınlıklarla ortaya çıkan kötü sözlerinizi dizginlemek çok zor değil. O an yaşanan durumla alakalı konuşmak istiyorsanız kelimelerinizi seçerek size yaşattığını karşı tarafa anlatın. Birkaç dakika hem çok kısa hem de yaşatacakları ile çok uzundur. Uzun vadeli kızgınlıklar ve kırgınlıklar yaşamamak için birkaç dakika sakin kalmaya çalışmalısınız.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.