Dolunay etkisi: Boğanın tuttuğu altın olacak, yengeç şifa bulacak, balık ‘ya sabır’ diyecek

25 Şubat'ta Başak burcunda dolunay var. Astrolog Demet Hoşman "Dolunayın etkileri bir hafta öncesinde ya da devam eden haftada yaşayabilirsiniz" diyor ve 25 Şubat - 2 Mart arasında burcunuzu nelerin beklediğini yazıyor.

Popüler 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Başak dolunayının olumlu olumsuz etkilerinden her burç nasibini alıyor. 25 Şubat - 2 Mart arasında sizi neler bekliyor? Fotoğraf: Shutterstock

♈ KOÇ BURCU

Dolunay etkisi ile kişisel gelişiminize odaklanacağınız bir süreç sizi bekliyor. Kendinizi tanımaya başlar, zaaflarınızı kabullenerek sahip olduğunuz yeteneklerinizi ortaya çıkarmaya çalışırsınız. Herkes hatalar yapabilir fakat hatalarını kabul edip öncelikle kendisini affetmeden gelişemez, artık bunu kabul edeceksiniz. Kendinizi sevmeyi öğrenmek ve geliştirmek için yeni yollar ararsınız size mutlu duygular yaratan faaliyet ve ilişkilere eğilmeye başlarsınız. Özel ilişkinizin daha anlamlı ve sağlıklı hale gelmesi için karşılıklı olarak kendinizi daha iyi ifade etmek gerektiğinin bilincinde olur ve eşinizin kendisini anlatması için şefkat içinde fırsat tanırsınız. Doğru zamanda doğru yerde doğru kişilerle tanışma fırsatı bulursunuz. Kendinize yetmenin yarattığı mutluluk ile etrafınıza pozitif enerji gönderirsiniz.

♉ BOĞA BURCU

Dolunay etkisi ile daha dinamik ve iş bitiren durumlar içinde olursunuz. Özellikle iş konularında ilerleme ve terfi görülür. Hayatınızda ki önemli ve güzel başlangıçların zamanıdır. Uzun yıllardır sizi zorlayan sağlık sorunlarınızın da bitişi bu sürece denk gelir. İyileşme ve yaşama daha güçlü tutunma görülür. Birçok konuda yaşam kalitenizi yükseltmeye çabalarsınız. Maddi anlamda geçmiş zamanda yapılan emek, çalışma ve cömertliğinizin maddi imkanlar olarak döneceği bir zaman dilimidir. Çok az çabalarla bol para gelişi görülebilir. Kendi çalışmanızın ve emeğinizin karşılığını görürsünüz. Yaşam koşullarınızı düzeltmede faydalı olacak güçlü insanlarla tanışılır. Bu karşılaşmalar sıradan değildir, hayat boyu hatırlanacak önemli tanışma ve karmik karşılaşmalarda gerçekleşir. Maddi anlamda, elinizi attığınız her şey bu süreçte altına çevrilir.

♊ İKİZLER BURCU

Dolunay etkisi ile ev, mülk, arsa, taşınılmaz mallarla ilgili zarar, ziyan ve kaybetme süreçlerini gösterir. Bu süreçte bu konular ile alakalı çok parlak bir teklif de gelse kesinlikle beklemede kalmanız gerekir. Duygusal hayatınızda karışık ve acı çektirici niteliktedir. Yanlış anlaşılmalar, dedikodular, en yakın çevrenizden çok güvendiğiniz kişilerin arkanızdan konuştuğunu duymanız hayal kırıklıklarına ve o kişilerle aranızda geçecek tatsız konuşmalara sebep olur. Yazılı kağıtlar, anlaşmalar, dokümanlar, atacağınız imzalar ilerleyen süreçte sorunlara sebep olacağından imzalar ve anlaşmalar için uygun olmayan bir zaman dilimidir. Adeta zihniniz durmuş gibidir. Özellikle işi ile alakalı en basit bir sorunu bile göremez ve sonrasında birçok sorunlarla karşılaşırsınız.

♋ YENGEÇ BURCU

Dolunay etkisi size şifa verici ve iyileştirici etkilere sahiptir. İyilik yaparak iyilik bulacağınıza inanırsınız. Ayrıca geçmiş de yaptığınız her tür iyiliğin karşılığını alma zamanıdır. Çok uzun yıllar önce maddi yardımda bulunduğunuz bir kişinin size iş fırsatları çıkarması ya da bir ev alım satımında yardımcı olması gibi çeşitli faydaları bulunabilir. Popülariteniz artar, herkes tarafından beğenilir ve sevilirsiniz. Bu süreçte yakınınızda olan her kadından güçlü destek ve yardımlar alırsınız. Ayrıca doğurganlık da güçlenir. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan kişilerde çocuk sahibi olması kolaylaşır hale gelir. Mal mülk alımı, ev konusunda güzel gelişmeler yaşarsınız. Hiç aklınızda olmaksızın birçok yolculuk fırsatı çıkar. İletişim her anlamda ve her konuda ön plandadır.

♌ ASLAN BURCU

Dolunay etkisi ufkunuzu açar. Yeni öğrendiğiniz bir konuyu bile sanki yıllardır biliyormuşçasına ustalıkla anlatırsınız. Hayata dair çok önemli haberlerin alınacağı bir zaman dilimidir. Beklediğiniz ya da beklemediğiniz hayat boyu hatırlanacak önemli haberler en iyi şekilde ortaya çıkar. Tüm hafta boyunca hayat rutin olmaktan uzaktır. Bilgi, öğrenim, öğretim gündeme gelir. Çok fazla çalışmasanız dahi adeta etrafınızda bir şans meleği dolaşıyormuşçasına girdiğiniz her sınavda başarılı olursunuz. Sosyal çevrenizin artması, hayırlı arkadaşlar, karşılıksız sevgi ve şefkat alma ve aynı şekilde sizin de etrafınıza iyilikler vermeye çalışmanız artar. Yakınlarınızın düğün hazırlıkları, ailede bir bebeğin dünyaya gelişi umutları filizlendirir. Sevgi ve sevgiye ait olan değerlerin olumlu olarak ön plana çıkması da bu süreçte olacaktır.

♍ BAŞAK BURCU

Dolunay etkisi ile aşk ilişkileri evlilik, ortaklık gibi konularda öncelikle kendiniz ile yüzleşmeniz gereken problemli bir süreçtir. Partneriniz ne kadar iyi davranışta bulunursa bulunsun kendinizi mutsuz, huzursuz ve doyumsuz hissedersiniz. Karşı taraftan gelen tüm olumlu davranışlara olumsuz ve agresif bir yapıda cevap verirsiniz. Kıran, inciten siz olduğunuz halde eşinize surat asar, dargınlık yaratırsınız. İşte tam bu noktada duvara toslama zamanıdır. Kendinizdeki yanlışları düzeltmez, uzlaşıcı, uysal davranmazsanız ilişkiniz bir hayli yıpranabilir. Ayrıca yetişkin çocukları olanlar çocuklarının arabalarının bozulması gibi problemlerde yaşayabilir. Size yakın olan birinin ihmalleri nedeniyle ortaya çıkabilecek maddi kayıplar da sinirlerinizi hassaslaştırır ve adeta kavga edecek kişi ararsınız.

♎ TERAZİ BURCU

Ev, aile, ebeveynler ile alakalı konular gündeme gelir. Ebeveynlerin bazı sağlık sorunları, sıkıntı ve üzüntüler nedeniyle ailevi yaralarınızı sarmaya çalışırsınız. Bu arada ebeveynlerinizin karşısına geçmeseniz dahi kendinizle ailenizin tüm olumlu ve olumsuz yönlerini masaya yatırarak bir yüzleşme içine girersiniz. Bunu yapmazsanız adım atamayacağınızı hiçbir ilerleme kaydedemeyeceğinizi düşünürsünüz. Adeta ailenizi bir sınava sokar ve aile bu sınavı geçmiş ise yaşamının geri kalanını onlara karşı fedakarlık yaparak geçirmek istersiniz. Aksi durumda ise ebeveynlerinin yanında olmaktansa uzaklaşmanın kendinize daha fazla faydası olacağını düşünerek adımlar atarsınız. Huzur aranılan bir dönemdir. Ciddi çalışmaktan daha çok kafa dinlemek istersiniz. Aynı zamanda sezgilerde aşırı güçlenir, yol gösterici rüyalar ortaya çıkar.

♏ AKREP BURCU

Dolunay etkisi ile yeni girişimlere başlamada büyük kolaylıklar yakalarsınız. Korkusuz ve öncü davranırsınız. Korkusuzca girdiğiniz her iş başarı getirir. Sağlık olarak hangi sağlık sorunu ile uğraşırsanız uğraşın yenme gücünüz büyüktür. Dolunayın etkisi büyüme ve genişlemeye yöneliktir. Hiç düşünmediğiniz maddi yardımlar, kazançlar, miraslar bu süreçte kolaylıkla ve kendiliğinden gelir. Otoriteler, ebeveynler, sizden daha üstte olan herkesle kolaylıkla anlaşma sağlanır. Sabırlı ve disiplinli davranırsınız. Amaçlarınızı iyi saptayıp doğru kararlar vererek gelişmenize, büyümenize ve gelir sahibi olmanıza yardımcı olacak olumlu adımlar atarsınız. Geçmiş yıllardaki gayretlerinizin ödüllendirilmesi bu zaman dilimine denk gelir. Sizi yüksek yerlere götürecek güçlü kişilerle şanslı karşılaşmalar vardır.

♐ YAY BURCU

Bir yanda aşırı hareketlilik bir yanda enerjinizin boşalmış gibi olma hali yaşarsınız. Aşırı sinirlilik, kavga, tartışma, sağlık sorunları ve küçük kazalara yatkınlık dolunayın etkileşimi ile oldukça güçlenir. Sağlık olarak yüksek tansiyon, baş ağrısı, migren, mide, böbrek, bağırsak, cilt ve diş sorunları nüksedebilir. İçsel sıkıntılarınız artar, kendinizden şüpheye düşersiniz. Aklınız fikriniz duygularınız düşünceleriniz hepsi birbirine karışır, kendinizi anlatma ihtiyacı duyarsınız. Fakat kendinizi ifade etmeye çalıştıkça zor durumlara düşebilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşu ilişkileriniz de sorunludur. Onlardan gelecek irili ufaklı problemler gündemdedir. Yakınlarınızdan da aldığınız sıkıntılar ile hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Olaylardan ve insanlardan kaçarak birçok şeyi ihmal edersiniz.

♑ OĞLAK BURCU

Dolunay etkisiyle hayali kurulmayan, beklenmeyen birçok olay aniden ve hızla olumlu şekilde gelişir. Astroloji, elektrik ve elektronik gibi konularda uğraşma, yoğunlaşma ve ilerleme kaydedilir. Sorunlu kişilerden ve sorunlardan kaçış görülür. Sürekli yenilenen güç, kuvvet, ayakta kalma isteği, güçlü psikoloji, güçlü bedene sahip olmayı hedeflersiniz. Ruhsal dünyanızın farkında olup bilinçaltınıza kolaylıkla inebilirsiniz. Sizi üzen, sıkan koşulları ve kişileri değiştirmeye çabalarsınız. Ani ve derin büyük bir içsel değişimi bir özgürlük hissi takip eder. Dışarıya gösterdiğiniz yüzünüz ve kişisel imajınız konusunda eksiklerinizi gidermeye çalışırsınız. Öncelikle özgüven sorununuzu kesin olarak halledersiniz. Ardından hatalı davranışlarınızı ve fiziksel görüntünüzün tüm detayları ile ilgilenmeye başlarsınız.

♒ KOVA BURCU

Dolunay etkisi değişimler getirecektir. Vücudunuzda ve yüzünüzde hoşunuza gitmeyen ve sizi rahatsız eden ne varsa halletmek için doktorlardan da yardım alarak yıllarca içinize kapanmanıza ya da kendinizi beğenmemenize sebep olan tüm eksiklerinizi giderirsiniz. Kişilik olarak da başkalarını eleştirmektense kendinizi eleştirmeyi tercih eder ve yakınlarınızın da yardımı ile öne çıkarmanız ve kontrol altına alınması gereken özelliklerinizi bir süzgeçten geçirerek öncelikle kendinize ulaşırsınız. Kendinize ulaşmış olmanızın size diğer insanları getireceğinin bilincinde olursunuz. Finansal konularda bugüne kadar yaşanılan şans ve şansızlıklar analiz edilir. Maddi anlamda yaptığınız hesapları ve yaşadığınız talihsizlikleri ve kayıpları kimseyle paylaşmasanız dahi açık ve net şekilde görürsünüz.

♓ BALIK BURCU

Sorumluluklarınız ile istekleriniz arasında neredeyse bir uçurum oluşur. Bugünlerde karşınıza çıkan herkes ve her olay adeta bir stres kaynağıdır. Kendinizi sağlıksız, huzursuz ve birçok konuda dengenizi kaybeder gibi hissedersiniz. Geçmişten gelen birçok korkunuz ve takıntılarınız su yüzüne çıkarak doğru adım atmanızı, acil işlerinizi halletmenizi engeller, ilişkilerinizi zora sokarak moralsiz, halsiz ve bitkin bir ruh hali içinde olmanıza yol açar. Hiçbir konuda doğru karalar veremezsiniz. Sürekli insanlara danışarak hayatınızla alakalı doğruları dahi başkalarından öğrenmeye çalışırsınız. Genelde de sizi yanlış yönlendirebilecek kişilere başvurur ve hatalı kararlar alırsınız. Depresyonun her anlamda sizi ele geçirdiği bu süreçte yaşam isteğiniz azaldığından bazı sağlık sorunları da ortaya çıkabilir.

Nasıl bir aşıksınız: Bana burcunu söyle sana en sevdiğin hediyeyi alayım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.