Nuh Sendromu teşhisi konmuştu: 159 kedi ve 7 köpek besleyen çiftin cezası belli oldu

Fransa'da sağlıksız koşullarda beslediği 159 kedi ve 7 köpekten bazılarının ölümüne neden olan çiftin yargılandığı dava sonuçlandı.

Popüler 4 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
cute fluffy friends a cat and a dog catch a flying butterfly in a sunny summer garden

Fransa’da sağlıksız koşullarda besledikleri onlarca hayvandan bazılarının ölümüne sebep olan çiftin yargılandığı davada karar çıktı.

Çiftin geçen yıl Nice kentinde yaşadıkları 80 metrekarelik apartman dairesinde sağlıksız koşullarda onlarca kedi ve köpek beslediği ortaya çıkmıştı. 159 kedi ve yedi köpeğin yetersiz beslendiği, susuz kaldığı ve hayvanlara parazit bulaştığı tespit edilmişti. Sağlıksız koşullar nedeniyle iki kedi ve iki köpek hayatını kaybetmişti. Olay çiftin kavgası sırasında polisin eve gitmesiyle olay ortaya çıkmıştı.

BBC’nin aktardığı habere göre 68 yaşındaki kadın 2018’de  anne-babasının üç kedisi ile üç köpeğini evine aldı. Ardından terkedilmiş bir binada yaşayan yaklaşık 30 kediyi de evine getirdi. Çiftleşmeleriyle birlikte sayıları yüzleri buldu. Psikolojik değerlendirmede kadına Nuh sendromu teşhisi kondu.

Nuh sendromu çok daha fazla sayıda hayvan sahiplenerek kurtarmaya çalışan ancak hayvanlara gerekli bakımı sağlayamayan ve bu durumun farkında olmayan insanlar tanımlayan bir psikolojik rahatsızlık.

18 ay hapis istemiyle yargılandıkları davada hakim bir yıl hapis cezası verdi. Hapis cezası ertelenirken çiftin hayvanlar yararına 150 bin euro bağış yapmasına ve ömür boyu hayvan sahiplenme yasağı getirilmesine hükmedildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.