Prensese ne oldu: Kate Middleton hakkında altı komplo teorisi

Galler Prensesi Kate Middleton'ın 16 Ocak'ta ameliyat olduğu açıklamasıyla başlayan ve resmi olarak yayınlanan fotoğrafının üstünde oynandığının anlaşılmasının ardından zirve yapan komplo teorilerinin sonu gelmiyor.

Popüler 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kate Middleton'ın ameliyatı hakkında, karın bölgesinde olması dışında detay verilmiyor

Başta İngiltere olmak üzere dünya haftalardır aynı soruyu soruyor: Kate Middleton’a ne oldu?

Prenses Kate son olarak 25 Aralık’ta kraliyet ailesinin yıllık kilise ziyaretinde görüldü. Noel için Sandringham’taki kilisede çocuklarıyla fotoğraf veren prenses için her şey mükemmel görünüyordu. Aylarca bir daha halkın arasında görünmeyeceği, hakkında yüzlerce haber yapılacağı kimsenin aklına gelmezdi.

17 Ocak günü ise saraydan bir açıklama geldi: Kate önceki gün karın ameliyatı olmuştu. Bu planlı bir ameliyattı. Sağlık durumu iyiydi. Prenses 31 Mart’taki Paskalya’dan sonra kraliyet görevlerine dönecekti. Mahremiyetine saygı duyulmasını rica ediyor ve sağlığıyla ilgili kayda değer bir gelişme olmadığı sürece yeni bir açıklama yapılmayacağını söylüyordu.

Bu açıklamadan sonra çarşı pazar karıştı. Haberler her geçen gün artarak devam etti. Prenses neredeydi? En son nerede görülmüştü? Geçirdiği ameliyatın nedeni neydi? Neden kraliyet görevlerine bu kadar uzun süre ara veriyordu? Planlı bir ameliyattan daha fazlası mı vardı yoksa?

Çıkan haberlerin frekansı tam azalıyor derken geçen pazar Prens William ve Prenses Kate’in X’teki hesaplarından paylaşım yapıldı. Fotoğrafta Kate üç çocuğunu etrafına almış gülümsüyor, mesajında destek veren, iyi dileklerini sunan herkese teşekkür ediyordu. Bir de İngiltere’de mart ayında kutlanan Anneler Günü mesajını iletiyordu.

Paylaşımın amacı belli ki hakkında çıkan ve bazıları komplo teorisi düzeyindeki spekülasyonları bastırmaktı. Ancak tam tersi etki yarattı. Çünkü dört uluslararası ajans servis ettikten hemen sonra üstünde oynandığı gerekçesiyle fotoğrafı geri çekti.

Bunun üzerine hakkındaki söylentiler, sosyal medyada dolaşan komplo teorileri katlanarak geri döndü. Fotoğrafın yayınlanmasının üstünden daha 24 saat geçmemişken bir paylaşım daha geldi ve Kate ‘amatör bir fotoğrafçı olarak küçük düzenlemeler yaptığını’ itiraf etmek zorunda kaldı, neden olduğu karışıklık için de özür diledi. Ancak Kensington Sarayı fotoğrafın oynanmamış orijinal halini yayınlamadı. Dolayısıyla özür de bir işe yaramadı.

Kate kanlı canlı halkın arasına karışana kadar sonu gelmeyecek gibi görünen bu iddia ve tezleri sizin için derledik. Çünkü “Yok artık daha neler” dedirtse de komplo teorisi okumak her zaman keyiflidir.

Boşanıyorlar

2011 yılında ‘rüya gibi bir düğünle’ evlenen çiftin ayrıldığı ve boşanmak üzere olduğu iddia edildi. X’ten paylaşılan fotoğrafta Kate’in parmağında yüzük olmaması bu teoriyi alevlendirdi. Daily Mail gazetesi yazarı Sarah Vine’ın da konuyu köşesine taşımasıyla giderek güçlenen teorilerden biri oldu. Elbette Saraydan bu konuda yalanlama gelmedi. Newsweek çiftin bu dedikoduyla yüzleşmesi gerektiğini yazdı. Ancak kraliyet ailesinin yıllardır sürdürdüğü ‘asla şikayet etme, asla açıklama yapma’ politikası nedeniyle bir açıklama gelmesi imkansız gibi görünüyor.

Komada

Bir İspanyol gazeteci prensesin sağlık durumunun saraydan yapılan açıklamanın aksine iyi olmadığını ve komada olduğunu iddia etti. İlaç verilerek durumu ağır bazı hastaların uyutulması anlamına gelen suni koma yöntemiyle prensesin uyutulduğu iddiasını Saray yalanladı. Ancak yalanlama açıklamasını inandırıcı bulmayanlar elbette oldu.

Bulimia ile mücadele ediyor

Kate’in bir tür yeme bozukluğu olan bulimia hastası olduğu ve ameliyatı bu nedenle geçirdiği dedikodusu da dolaşıma girdi. Prensesin bir süredir yeme bozukluğu olduğu ve durumunun kötüleşmesi sonucu ameliyat olmak zorunda kaldığı iddia edildi. Saray’ın resmi açıklamasında detaylara yer verilmeden yalnızca karın ameliyatı geçirdiğinin belirtilmesi bu dedikoduyu diğerleri arasında öne çıkardı.

Prensin ilişkisi var

Prens William’ın Markiz Rose Hanbury ile ilişkisi nedeniyle çiftin arasında sorun olduğu ve Kate’in bu nedenle ortalarda görülmediği teorisi aşk üçgeni severlerin favorisi oldu. Bu dedikodu yeni değil aslında. 2019’da dolaşıma girmişti. Hem de çok ilgi çekici bir iddiayla. Ayrıntıya girmeden kısaca bahsetmek gerekirse, Prenses Kate’in eşinin cinsel bir ricasını kırdığı ve William bu isteği kırmayan  Markiz Rose ile birlikte olmayı tercih ettiği dedikodusu yayılmıştı. O kadar yayıldı ki söz konusu ricaya konu olan yöntemin ne olduğuna dair internet siteleri haber yayınlamaya bile başladı. Şimdi bu ilişkinin yeniden canlanması nedeniyle çiftin arasının limoni olduğu söyleniyor.

Karın değil estetik ameliyat

Prensesin Brezilya kalçası olarak bilinen BBL ameliyatı olduğu da komplo teorilerinden biri. Daha dolgun ve şekilli bir popo görüntüsü oluşturmayı amaçlayan bu estetik ameliyatta vücudun çeşitli yerlerinden alınan yağ dokusu popoya enjekte ediliyor. Bulimia teorisiyle aynı anda dolaşıma girmesi de kafaların ne kadar karışık olduğunun göstergesi.

Kaküllerinin uzamasını bekliyor!

“Prenses Kate Nisan ayına kadar gözlerden uzak kalmak zorunda çünkü  kaküllerinin uzamasını bekliyor!” Bu mizahi komplo teorisinden bahsetmesek olmazdı. Çünkü hevesle kakül kestiren her kadın bilir ki o kakülün uzama süreci çok sancılıdır ve ara boydayken asla istediğiniz şekli veremezsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.