Seksi ve başarılı ‘fare adam’lar!

İnternet alemi eğlence dünyasının yükselen yıldızları arasında öyle bir "ortak nokta" buldu ki insan olmaz olsun böyle yakışıklılık demeden edemiyor! 'Erkek güzeli' bulunan bazı yeni yükselen oyunculara internet 'fare adam' adını taktı!

Popüler 19 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mike Faist, Barry Keoghan, Josh O’Connor

Daha bir ay öncesine kadar erkek güzelliğini yeniden tanımlayacak kadar popülerdiler. Kaslı bedenlerine rağmen yumuşak maskülenliğin yeni yüzleriydiler. Ama Internet alemi rahat durmadı, onlara öyle bir isim koydu ki…

Barry Keoghan

Mesela İrlandalı Barry Keoghan. Çıkışını 2022 yapımı ‘The Banshees of Inisherin’ (Inisherin’in Ölüm Perileri) filmiyle yaptı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı oldu, yine aynı dalda BAFTA ödülü aldı. 2023 yapımı ‘Saltburn’ (Tuz Yanığı)  filmindeki performansıyla övgülere boğuldu. Ama bir sabah kendini “Rodent man” yani “Kemirgen adam,” daha da açık konuşmak gerekirse “Fare suratlı” olarak buluverdi.

Ya da İngiliz Josh O’Connor. Çıkışını 2018’de yaptı. İngiliz Kraliyet ailesini anlatan The Crown dizisinde Prens Charles’in gençliğini canlandırdı, En İyi Erkek oyuncu dalında Altın Küre ödülünü aldı. Öncesinde God’s Own Country (Tanrının Unuttuğu Yer) filmindeki başrolüyle çok sayıda adaylık ve ödülü var. Oyuncu tiyatro sahnesinde de kendini kanıtladı. Zendaya ve Mike Faist ile Challengers (Rekabet) filminde başrol oynadı.

Mike Faist, Zendaya, Josh O’Connor

Ve Amerikalı aktör Mike Faist. 2021’de Amazon’un korku türündeki gençlik dizisi Panic’te başrol oynadı, aynı yıl Spielberg’ün West Side Story (Batı Yakasının Hikayesi) filminde başrollerden ‘Riff’i canlandırdı. Başarıları onu Zendaya ve Josh O’Connor’la ‘Challengers’ (Rekabet) filmindeki başrolüne kadar taşıdı.

Fare avı nasıl başladı

CNN.com’da geçen hafta yayımlanan makalede “kemirgen adam” tabirinin nereden çıktığı yazıldı.

@fincherslay x’te Mike Faist’i çizgi karakter Little Stuart’a benzetti

16 Nisan’da gazeteci Lucy Ford x hesabından Mike Faist’e şöyle seslendi: “Mike Faist çok seksisin. Sanki uykulu bir çizgi film faresi canlanmış ve cross fit’e başlamış gibi…” Onu 24 Nisan’da @fincherslay‘in “Little Stuart insan olsaydı herhalde böyle olurdu” paylaşımı izledi. Gerisi çığ gibi geldi. Faist’e, Barry Keoghan, Josh O’Connor, Timothée Chalamet, Kieran Culkin, Jeremy Allen White, Glen Powell gibi isimler eklendi. Fare avı başlamıştı!

2 Haziran’da Daily Mail’de yayımlanan yazıyla geniş kitleler konudan haberdar oldu. New York Times, The Guardian, NBC konuya kayıtsız kalamadı.

CNN.com O’Connor, Chalamet, Keoghan ve Jeremy Allen White ve Faist’e konuyla ilgili yorumlarını da sormuş. Sözcüsü Mike Faist’in sosyal medya kullanmadığını belirtmiş, diğerlerinden cevap gelmemiş.

Culkin, Timothee Chalamet, Jeremy Allen White

Buruna doğru sivrilen ince yüz hatları, büyükçe kulaklar, hafif çıkık üst dudaklarla fareye benzetilen yıldızlar yine de seksi bulunuyor. 2024 “seksi fareler yılı” olarak ilan edildi bile!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.