Swarovski taşlı robot bebek, yedi bin gül yaprağından hırka

Avangart ve sürrealist tasarımlarıyla bilinen Schiaparelli dün başlayan Paris Couture Haftası’nın en çok konuşulan şovunu sahneledi. Bunlar da giyilir mi demeyin. Onlar bugünün giysileri değil gelmekte olanın ayak sesleri.

Popüler 23 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Avangart, sürreel, inovatif... Robot bebeğin DNA'sında Schiparelli modaevinin kodları var

Haute couture (yüksek terzilik) tasarımlar hazır giyimden farklı olarak modanın sanat ve fikirden beslenen yaratıcı yönünü vurgular. Dün Paris’te başlayan Couture Haftası’na bu gözle bakınca taşlar yerli yerine oturuyor.

Teknolojik kumaşlar, 3D baskıyla hazırlanan aksesuarlar, dünyanın neresine ait olduğuna karar veremediğiniz görünümler Schiparelli’nin gelecekle kurduğu bağı gösteriyor

İlk gün en çok Schiparelli Moda Evi’nin defilesi, özellikle de Swarovski kristalleri ve elektronik parçalardan yapılan Robot Bebek konuşuldu. Şovun bir parçası olduğu kadar modanın artık teknolojiden ayrı düşünülemeyeceğini gösterdiği için de önemliydi. Schiparelli’nin öncü ve yaratıcı kimliğini şaşırtıcı ve eğlenceli biçimde sergileyerek markanın “öz çocuğu” olduğunu da gösterdi.

Robot bebeği Maggie Maurer taşıdı (solda). Defilede aynı yöntemle hazırlanmış bir elbise de (sağda) gösterildi

7 bin yapraklı JLo

Schiparelli şovunu izlemeye gelen konukların sartaryol tercihleri de dikkate değerdi. Yeni albümü şerefine iç giyim markası Intimissimi ile işbirliği yapan Jennifer Lopez yedi bin gerçek beyaz gül yaprağıyla hazırlanmış bir hırka giydi. Elinde Schiparelli’nin kreatif direktörü Daniel Roseberry’nin tasarladığı bir el çantası vardı.

Saçlarını kısaltan Jennifer Lopez’in hırkası beyaz güllerle hazırlanmış

Moda dünyasında ağırlığı olan oyuncu ve şarkıcı Zendeya gerçeküstü siyah elbisesi ve yeni kestirdiği kakülleriyle en çok fotoğraflanan ünlülerden biri oldu.

Zendeya’nın giysisinin bu dünyaya ait olduğunu kim söyleyebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.