Tayvan Cumhurbaşkanı ülkenin gururu drag queen’i makamında ağırladı

Tayvanlı drag queen Nymphia Wind ABD'de elde ettiği başarısını cumhurbaşkanlığı ofisinde kutladı.

Popüler 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tsai Ing-wen, Wind ile bu pozunu paylaştı.

Tayvanlı Nymphia Wind drag queen’lerin performanslarıyla kıyasıya rekabet ettiği RuPaul’s Drag Race adlı yarışma programında geçen ay birinciliği elde etmişti. Drag queen performansının en önemli yarışması kabul edilen programda birinci olan Doğu Asya kökenli yarışmacı oldu.

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen ofisinde ağırladığı Wind’i başarısından dolayı bir kez daha kutladı. Wind ise yaptığı konuşmada sekiz yıl boyunca adanmışlığı için cumhurbaşkanına teşekkür ederek “Tayvan’ın annesi oldunuz” dedi.

Wind’e performansı sırasında başka dansçılar da eşlik etti. Wind “Burası muhtemelen dünyada drag gösterisine ev sahipliği yapan ilk cumhurbaşkanı makamı” dedi.

Wind cumhurbaşkanı için üç şarkılık bir performans da sergiledi. Cumhurbaşkanı performansıyla sosyal ayrımcılığa ve önyargılara karşı direniş gösterdiğini söyleyerek Wind’i alkışladı: “Bariyerleri kıran, seslerini duyuran ve korkusuzluklarının güzelliğini bize gösteren bütün drag queenlere teşekkür ediyorum.”

Tsai Ing-wen bu önemli ziyate dair kareleri X hesabından paylaşarak “Paris Olimpiyatları’nda ülkemizin pavyonunda sahne alacağı günü iple çekiyoruz” yazdı.

İki dönem süren iktidarı boyunca Tsai Ing-wen ve partisi özellikler LGBTİ hakları gibi sosyal meselelerin savunuculuğunu yaptı. Tayvan 2019’da Asya’da eşcinsel evliliği yasal hale getiren ilk yer olmuştu. Pazartesi günü Tsai Ing-wen’in cumhurbaşkanlığı görevi son bulacak.

Tayvan'da 7,4 büyüklüğünde deprem oldu, 23 milyon nüfuslu adada 10 kişi öldüTayvan’da 7,4 büyüklüğünde deprem oldu, 23 milyon nüfuslu adada 10 kişi öldü

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.