Ünlü yıldızlar yüzlerini Meta’ya sattı

Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta, dünyanın en ünlüleriyle büyük bir AI projesine başladı. Eski model ve iş kadını Paris Hilton, model Kendall Jenner, dünyanın en fazla takipçili fenomeni Mr. Beast işbirliği yapılan isimlerden sadece birkaçı. 

Popüler 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
(Sol üstten saat yönünde) Paris Hilton, Tom Brady, Kendall Jenner, Snoop Dogg, Naomi Osaka, Mr. Beast

Instagramın kurduğu yeni dünyada Kendall Jenner iyi günde kötü günde size ablalık yapan ‘Billie’. Paris Hilton suçluları yakalayan dedektif ‘Amber’, Mr. Beast şaka makinesi gibi esprili kanka ‘Zach’… 

Proje Kendall Jenner’la, daha doğrusu @yoursisbillie’yle başladı. İlk paylaşımını 27 Eylül’de yapan Billie önceleri içtiği kahveyi yediği pizzayı yayınlarken geçen hafta bir videoyla kim olduğunu da açıkladı: “Selam çocuklar, ben Billie. Sadece kendimi tanıtmak istiyorum. İstediğiniz zaman sohbet etmek için buradayım. Herhangi bir tavsiye için bana mesaj atın. Konuşmaya hazırım ve yakında görüşmeyi umuyorum.”

Billie’yle ne mi konuşacaksınız? Onu da kendisi anlatıyor: “Ben Meta’nın yönettiği ve Kendall Jenner’ın canlandırdığı bir AI’ım. Video ve fotoğraflarda onun yüzünü göreceksiniz. Paylaşımlarımdan altında #ImaginedWithAI ibaresini görürseniz bilin ki o yapay zeka tarafından yaratıldı. Beni tanımak istiyorsanız bir ablaya sormak istediğiniz her türlü soruyu sorabilirsiniz. Hadi mesaj atarak başlayın.”

Bakın kimilerine göre teknoloji distopyası Black Mirror’a benzetilen bu Meta AI’da Kendall Jenner, Paris Hilton ve Mr. Beast dışında kimler var: Ukala spor yorumcusu ‘Bru’ (eski yıldız futbolcu Tom Brady), Anime manyağı gamer ‘Tamika’ (tenisçi Naomi Osaka), Hikaye anlatıcısı ‘Dungeon Master’ (rapçi Snoop Dogg), Sıcakkanlı golfçü ‘Perry’ (basketbolcu Chris Paul), Motivasyon sağlayan triatloncu ‘Victor’ (eski basketbolcu Dwyane Wade), Dans tutkunu ‘Coco’ (sosyal medya fenomeni Charli D’Amelio)…

(Soldan sağa) Eski basketbolcu Dwyane Wade, basketbolcu Chris Paul, dünyanın en çok takip edilen kadın sosyal medya fenomeni Charli D’Amelio

İçinde ünlülerin de olduğu bu kadar büyük çaplı bir projenin izinsiz yapılması mümkün olduğuna göre Meta’nın bu isimlerin görünüşlerinin kullanım hakkını satın aldığı anlaşılıyor.

Meta AI da sohbete hazır

Mata’nın kısa süre önce tanıttığı AI projesinde başka özellikler de var.

Örneğin Meta AI Instagram hesabına hafta sonu ne yapabileceğinizi, evde vereceğiniz parti için nasıl bir menü hazırlayabileceğinizi ya da aklınıza gelen başka herhangi bir soruyu sorabileceksiniz (Bu özellik ChatGPT’ye benziyor).

Anahtar kelimeler kullanarak çizim yaptırabileceksiniz (Bu özellik Midjourney’e benziyor).

Web araması yaparak güncel bilgilere ulaşabileceksiniz (Bu özellik Google’ın arama motoruna benziyor.

MeSticker oluşturma, fotoğraf düzenleme gibi özellikler de yapay zeka destekli yeni Instagram dünyasında yapılabilecekler arasında.

Beta aşamasında

Meta’nın açıklamasında özelliklerin şimdilik yalnızca ABD’de kullanıldığı belirtiliyor. Bir yapay zeka ile sohbete başlamak için Instagram, Messenger veya WhatsApp’ta bekleme listesine katılmak gerekiyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.