Zamanlama sanatı: Ünlüler boşanma haberlerini nasıl duyurur

Jennifer Lopez-Ben Affleck çiftinin boşanma haberi akıllara iki soru getirdi: Sebebi ne ve biz bunu neden şimdi öğreniyoruz? Çünkü ünlüler için boşanma haberini duyurdukları tarih mühim.

Popüler 29 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Affleck-Lopez çifti 13 Şubat'ta, Jennifer Lopez'in Netflix için yaptığı 'This Is Me...Now: A Love Story' belgeselinin galasında. Fotoğraf: Shutterstock

Jennifer Lopez-Ben Affleck çiftinin boşanacaklarını duyurdukları tarihin ABD’de çok önemli ve büyük bir siyasi olayın tarihi olması tesadüf olabilir mi?

Boşanacakları haberini 20 Ağustos’ta duyduk. Ancak aynı gün öğrendik ki çift 26 Nisan’dan bu yana zaten ayrıydı. Peki biz bu haberi neden dört ay sonra öğrendik?

Gelin bu tarihe yakından bakalım. People dergisine konuşan Lopez’e yakın bir kaynağa göre 20 Ağustos Affleck’le Georgia’daki düğün töreninin ikinci yıldönümüydü. Yani Lopez için anlamlı bir tarih. Bir başka özelliği de Demokratların Ulusal Kongresi’nde Barack ve Michelle Obama’nın ABD Başkan adayı Kamala Harris’i desteklemek için şüphesiz dikkat çeken siyasi konuşmalar yapacakları gün olması. Aylardır kasımdaki seçim gündemiyle yatıp kalkan ABD halkı için önemli bir gün. Yani gündem çok yoğun. Belli ki gazeteler, haber siteleri, televizyon kanalları kongre haberleriyle dolup taşacak.

Bu kadar ünlü bir çiftin boşanacağı haberinin basının radarına takılmaması elbette imkansız. Hele ki uzun süredir ha boşandılar ha boşanacaklar diye dedikoduların evliliklerinden eksik olmadığı bir çiftin.

Ancak iyi zamanlanmış bir duyuru, tıpkı Lopez-Affleck çiftinin olduğu gibi, haberlerde kaplayacağı yeri en aza indirebilir ya da olayın arkasının daha fazla kurcalanmasının önünde geçebilir.

Ünlülerin menajeri Jonathan Hay 2016’da Marie Claire dergisine durumu şu sözlerle çok güzel özetliyor: “Boşanmalar, ayrılıklar; bunlar kontrolümüzde olan şeyler. Ölüm haberi gibi bir şey değil yani. Ne zaman duyuracağını sen seçebiliyorsun.”

Elbette ünlüler bir yerde ayrılık haberini duyurmak zorunda kalıyor, çünkü sürekli spot ışıkları altında olan insanlar olarak bir yere kadar saklayabilirler. Ancak duyuru sonrası haklarında yüzlerce haber, spekülasyon, dedikodu çıkmasını bir yere kadar engelleyebilirler. Doğru zamanlamayla.

Lopez ve Affleck gibi boşanma duyurusunu büyük politik anların arkasına saklamaya çalışma taktiğinin eski örnekleri de var. 1961 yılında Marilyn Monroe, Arthur Miller’a boşanma davasını John F. Kennedy’nin başkanlık görevine başlama gününde açtı. Naomi Watts ve Liev Schreiber’ın ayrıldıklarına dair haberler 2016’da Donald Trump ve Hillary Clinton arasındaki ilk başkanlık tartışmasından birkaç saat önce ortaya çıktı.

Gündemi meşgul edecek bir olayla aynı gün açıklamak dışında zamanlama sanatının incelikleri neler mi? Mesela bir cuma akşam üstü. Hafta içinden daha az ilgi çeker. Ulusal tatillerin başlamasından bir gün önce ya da tatil sırasında duyurulması ekstra avantajlı. Çünkü tatil nedeniyle izinli olan çalışanlar olacaktır.

Mesela 2011’de Katy Perry ve Russell Brand çifti bu taktiği uyguladı ve ayrılıklarını yılbaşı akşamı duyurdu. Altı yıl önce de aynı şeyi Brad Pitt ve Jennifer Aniston yaptı. Yılbaşı günü sahilde yürürken fotoğraflanmışlardı, ardından 2005’in ilk iş cumasında boşanmalarını duyurarak radardan kaçmaya çalıştılar. Paskalya hafta sonu Adele ve Simon Konecki gibi ünlü çiftlerin yanı sıra Channing Tatum ve Jenna Dewan için ayrılık haberlerini duyurmak için seçtikleri ideal tarihlerden oldu.

Joe Jonas ve Sophie Turner’ın ayrılık haberi ise İşçi Bayramı’ndan hemen önce ortaya çıktı. Cadılar Bayramı hafta sonu ise Gisele Bündchen ve Tom Brady çifti ile Kim Kardashian ve Kris Humphries’in boşanma duyuruları için seçtiği tarih oldu.

ABD’deki sıradaki ulusal tatil 2 Eylül’deki İşçi Bayramı. Bakalım ayrılık haberini bu özel günün gölgesine gizlemeye çalışan ünlü bir çift olacak mı?

JLo ve Ben Affleck boşanıyor: Ünlü bir rap şarkıcısı Lopez'in aşkına şimdiden talipJLo ve Ben Affleck boşanıyor: Ünlü bir rap şarkıcısı Lopez’in aşkına şimdiden talip

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.