10 yıl temizliğe gittiği evlere artık diyetisyen olarak giriyor

Samsun'da 10 yıl boyunca yaşlı ve engelli vatandaşların evine temizlik yapmaya giden Burcu Tak diyetisyen olmaya karar verdi. Mezun olduktan sonra da mesleğini artık yaşlı ve engellilerin sağlığını iyileştirmek için yapıyor.

Sağlık 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Samsun’da yaşayan Burcu Tak 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde çalışıyor, ihtiyacı olan vatandaşların evlerinde temizlik yapıyordu. Kilo problemi olan yaşlılar ve engelli kişilerin evinde çalışan 33 yaşındaki kadın diyetisyen olmaya karar verdi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü kazandı. Geçen yıl mezun olan Burcu Tak yaklaşık üç aydır yine engelli ve yaşlı vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Ancak bu kez diyetisyen olarak.

Evine gitti vatandaşlar şimdilerde 100 yaşlı ve engelli vatandaşa diyetisyenlik yapan Burcu Tak’tan çok memnun. Burcu Tak sayesinde üç ayda dört kilo verdiğini söyleyen İlhan Yeniay “Kızımdan çok memnunum. Ne yapsam veremiyordum. Su içsem yarıyordu. 88 kiloydum. Şimdi 84 kiloyum” dedi.

Burcu Tak, diyetisyen olduktan sonra yaşlı ve engelli vatandaşlar için çalışmaya devam etti.

Yaşlıların evine temizliğe giderken onların sağlıklı yaşaması için diyetisyen olduğunu belirten Burcu Tak “Geçen sene mezun oldum ve üç aydır da belediye de diyetisyen olarak çalışıyorum. İlhan teyzemle diyet konusunda üç ay alışma süreci geçirdik. Beraber çalışıyoruz. Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandı. Şimdi kilo vermeye de başladı. Sağlıklı bir şekilde veriyor. Açlık ve tokluk kan şekeri düzelmeye başladı. Dizindeki ağrılar hafifledi. Kilo verdiği için de çok mutlu” diye konuştu.

Diyetisyen Burcu Tak’ın 10 yıldır kendileriyle çalıştığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Eda Günaydın “Yaşlılarımız hastalıklarına ve beslenme düzeyine göre bir hayat yaşıyordu ama arkadaşlarımız motive ederek, özellikle beslenme danışmanlığı yaparak onlara yardımcı olmaya çalışıyor. Diyetisyen arkadaşımız bizimle 10 yıldır çalışıyor. Üniversiteyi bitirip yaşlılarla çalışmak istedi. Yetkililerimiz de onun böyle devam etmesini uygun gördü. Yaşlılarımız çok mutlu, biz de onunla çalışmaktan çok mutluyuz” dedi.

Üç bine yakın yaşlıyla çalıştıklarını belirten Eda Günaydın “Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri olarak ev temizliği, kişisel bakım, diyetisyenlik, fizyoterapi, psikoloji desteği gibi aklınıza gelebilecek ve yaşlılarımızın sosyal hayatını ve evdeki hayatını kolaylaştıracak bütün hizmetleri yerine getiriyoruz” diye konuştu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.