Samsun’un Yeni 19 Mayıs Stadı yağmura yenildi

Samsun'daki sağanak yağış şehirdeki günlük hayatı etkileyecek şiddetteydi. Söz konusu yağmur nedeniyle Samsunspor-İstanbulspor maçı dahi 11. dakikada durduruldu ve ertelendi. Maçın oynandığı Yeni 19 Mayıs Stadı da yağışa yenildi, bazı bölümleri su bastı.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu yağmura yenik.

Eylül ayının gelmesi eskiden sonbaharın habercisiydi. Dünya genelindeki iklim değişikliğiyle beraber bu durum biraz değişmiş durumda. Artık sonbahar ve ilkbahar mevsimleri yerine direkt olarak yaz-kış geçişleri yaşanabiliyor. Bu geçişler eylül ve mart ayları yerine kasım ve mayıs aylarında meydana gelebiliyor. Ancak Samsun ili son günlerde kara kışı sel felaketiyle yaşıyor. Sağanak yağmura teslim olan şehirde günlük yaşam söz konusu afetten nasibini aldı. Yağmura yenik düşen unsurlardan biri de futbol oldu. Süper Lig’in dördüncü haftasında oynanan Samsunspor-İstanbulspor maçı yoğun yağış nedeniyle yarıda kaldı. Karşılaşma henüz 11. dakikada tatil edildi. Samsunspor’un 2017’de inşa edilen stadyumunun içinde bulunduğu halse dikkat çekti.

Temeli 3 Ağustos 2013 tarihinde atılan, 29 Temmuz 2017 tarihinde ise açılışı yapılan Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu Euro 2020 standartlarına uygun şekilde inşa edilmişti. 33 bin 919 seyirci kapasiteli ve içinde son teknoloji barındıran akıllı stadyum kapsamına giren yapı, sel felaketine direnemedi. Stadın belli bölümlerini su basarken İstanbulspor maçını izlemek adına stadyuma gelen taraftarların çıkış kısmında yaşadıkları zorluklar dikkat çekti. Samsun’daki stadyumun inşaatı için zamanında 145 milyon TL harcama yapılmıştı.

Samsun'da yağmur engeli, Mersin’de gol sağanağıSamsun’da yağmur engeli, Mersin’de gol sağanağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.