Heyelandan yol kapanınca kalp krizi geçiren hasta iki km boyunca sedyede taşındı

Bingöl’ün Genç ilçesinde heyelan nedeniyle yolu kapalı olan mezrada kalp krizi geçiren 60 yaşındaki yurttaş, iki km boyunca sedyede taşınarak ambulansa götürüldü; hastaneye ulaştırılması ise 4 saati buldu.

Sağlık 16 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bingöl’ün Genç ilçesinde, heyelan nedeniyle yolu kapalı olan mezrada rahatsızlanan kalp hastası Abdurrezzak Tamer (60) sedye ile iki kilometre taşınarak ambulansa götürüldü. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Tamer tedaviye alındı.

Genç ilçesi Büyükçağ köyü Olgunlar Mezrası’nda fenalaşan kalp hastası Abdurrezzak Tamer için yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Yolun bir kısmının yağışın ardından meydana gelen heyelanda kapanması nedeniyle mezraya İl Sağlık Müdürlüğü’nden helikopter ambulans istendi. Bölgeye gelen ambulans helikopter inecek uygun zemin bulamayınca geri döndü.

Ameliyata alındı

Bunun üzerine sağlık ekipleri AFAD ve UMKE ekiplerinin de desteğiyle mezraya kadar yürüdü. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından sedyeye alınan Abdurrezzak Tamer bozuk yolda mezraya iki kilometre yaklaşabilen ambulansa kadar böyle taşındı. Dört saat süren çalışmanın ardından Tamer Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Tamer’in ameliyata alındığı, yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Yaşlı kadına hastanede cinsel istismar: İstenen ceza belli olduYaşlı kadına hastanede cinsel istismar: İstenen ceza belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.