Cildini gerdiren kadına doktorundan acı mesaj: Kolunu kesmek zorunda kalabiliriz

Mide ameliyatından sonra kol gerdirme operasyonu geçiren kadın bir kez daha ameliyat olmak istedi. İkinci kez kol gerdirme ameliyatı olan kadının kolu hissizleşti, dikişleri alınınca enfeksiyon kaptığı görülen kadının kolunun kesilmesi riski var.

Sağlık 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Güzellik uzmanı 35 yaşındaki Sevda D. Avusturya’da yaşıyordu. 2019 yılında kilo vermek için mide küçültme ameliyatına girdi ve ardından hızla kilo verdi. Ancak bu kilo kaybı cildinde sarkmaya neden oldu. O da ilk ameliyattan iki yıl sonra yani 2021’de Türkiye’ye gelip bir estetik doktoruyla görüştü. Kol gerdirme ameliyatına karar veren kadın başarılı bir operasyondan sonra Avusturya’ya döndü. Ancak kollarında hiç sarkma olmasın diye yeniden ameliyat olmaya karar verdi.

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre kendisini daha önce ameliyat eden Türkiye’deki doktoru arayan Sevda D. bu uzmanın söylediği fiyatı yüksek bulunca araştırdı ve internetten Op. Dr. Defne E.’yi buldu, doktorla anlaştı ve bu yıl 12 Mart’ta Şişli’de bir hastanede ameliyat oldu, tedavisi de burada devam etti.

Ancak bu ikinci kol germe ameliyatından sonra çok farklı şeyler yaşadı: Sağ kolu hissizleşmişti, ağrıları vardı.

Bunu anlattığı doktorunun tavsiyesi buz uygulaması ve kolunu yukarıda tutması gerektiği oldu. 13 Mart’ta taburcu olan kadın verilen ilaçları alarak otele gittiğinde ağrılar daha da şiddetlendi, kolunda ödem oluştu, kolunun giderek şişmeye başladığını fark etti.

Kolunun o halinin fotoğrafını Doktor Defne E.’ye atan genç kadına derhal hastaneye gelmesi gerektiği söylendi. Hastanede kolundaki dikişlerin açılması gerektiğini söyleyen Doktor Defne E. aksi takdirde o kolu kesmek zorunda kalacaklarını söyledi. Dikişlerin açılmasını kabul eden genç kadının kolundaki yara enfeksiyon kapmıştı. Kolunun yaralı haliyle savcılığın yolunu tutan Sevda D. doktor Defne E. hakkında şikayetçi oldu. Doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

Taburcu olması beklenen Settar Tanrıöğen yeniden ameliyata alındıTaburcu olması beklenen Settar Tanrıöğen yeniden ameliyata alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler