Dişi çekilen 5 yaşındaki çocuk ‘ben ölüyorum’ deyip yaşama gözlerini yumdu!

Bursa'da 5 yaşındaki Deniz genel anestezi ile bayıltılıp dişleri tedavi edildi. Ardından yüksek ateş ve titreme ile evine gönderildi. Durumu daha kötüye giden çocuk acil servise kaldırıldıktan 4 gün sonra hayatını kaybetti. Aile diş kliniğini ihmalle suçluyor: Oynayarak bıraktım evladımı buraya...

Sağlık 15 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Deniz, diş tedavisinden 4 gün sonra hayatını kaybetti.

Aydın ve Elena çiftinin beş yaşındaki oğulları Deniz Sönmez’e 10 Kasım’da diş çekimi için gittiği Bursa’da özel poliklinikte genel anestezi uygulandı.
Diş çekiminden sonra bekleme odasına alınan çocuğun bir süre sonra ateşi yükseldi. Daha sonra evine gönderilen çocuk durumu kötüleşince ailesi tarafından Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

Basit bir diş tedavisinin nasıl olup da ölüme yol açtığı otopsi raporuyla aydınlanacak.

Burada tedavi altına alınan 5 yaşındaki Deniz Sönmez dört gün sonra hayatını kaybetti.
Sönmez’in cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Keles ilçesine bağlı kırsal Denizler Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi. Konuyla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

“Eve geldikten sonra fenalaştı”

Baba Aydın Sönmez cenazede gazetecilere oğlunun kanaması olduğu halde diş polikliniğinden ilaç yazılarak taburcu edildiğini söyledi.
Sönmez klinikte yaşananları”bir dişi çekildi, dört dişine dolgu yapıldı. Genel anesteziyle uyuttular. İşlem bittikten sonra anestezi doktoru çıkıp gidiyor. Çocuğun ayılmasını annesi bekliyor. Kendine geliyor, ‘Ben ölüyorum, çok kötüyüm’ diyor. Ateşi var, titriyor, eşim doktora ‘Hocam böyle bir şey var’ diyor, ‘Her şey normal, sıkıntı yok bunda. Anesteziden dolayı böyle, geçecek’ yanıtı alıyor. Eşim bir kez daha söylüyor ama doktor kalkıp çocuğun yanına gelse, çocuğun kanaması da var ağzında, gelip şöyle gözüne baksa, ağzına baksa zaten ben eminim, diş doktoru olmasına rağmen eğitimini almıştır, anormallik olduğunu hissedecek” diye anlattı.

Aile ihmal gerekçesiyle klinik görevlileri hakkında şikayetçi oldu.

“Çocuğa bir kez baksa…”

Çocuklarının ölümünün ihmalden kaynaklandığına inandıklarını belirten Sönmez “Niyetimiz kimsenin hakkına girmek, kimseyi suçlamak değil ama Allah her şeyi görüyor. Bizim canımız yandı. Oynayarak bıraktım evladımı buraya. Ben bıraktım kendi ellerimle. Sonuç bu şu anda. Genel anestezi, diş çekimi, doktorun umursamazlığı. Çocuğun genetik bir hastalığı bile olsa, diyelim ki biz bilmiyoruz öyle bir şey var. Bir kere bak ya, bir kere bak çocuğun ağzından kan geliyor. Çocuk kusuyor, ateşi var, titriyor. Zaten adli tıp uzmanları gelip baktığında ilk başta, söylediler ondan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu. Otopsi sonucunu bekleyeceğiz ama çok uzun bir süreç diyorlar. Tabii o insanlar bu zamana kadar başka çocuklara bu işlemleri yapmaya devam edecekler. Önce Rabbimin adaletine, sonra devletin adaletine inanıyorum. Bekleyeceğiz. Şikayetçi olduk.”
Anne Elena Sönmez de diş polikliniğinde defalarca yardım istemesine rağmen, kimsenin oğluyla ilgilenmediğini söyleyerek, “Ben her şeyi sordum, ‘ateşi var’ dedim. ‘Normal’ dediler. ‘Çok kanıyor’ dedim, ‘Biz diş çıkardık normal’ dediler. Şimdi baksınlar bakalım her şey normal mi?” diye konuştu.

Üç çocuk öldü, öldükleriyle mi kalacaklar? Hiç mi ihmal yok?Üç çocuk öldü, öldükleriyle mi kalacaklar? Hiç mi ihmal yok?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.