Doktor göçündeki korkutan artış sürüyor

Çalışma şartlarının iyileştirilmemesi ve sağlıkta şiddeti önleyen bir yasa çıkarılmaması gibi nedenlerle yurt dışına giden doktor sayısı artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk 10 ayında yapılan başvurular bile geçen yılın tamamından fazla.

Sağlık 2 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Sağlık sisteminde kronikleşen sorunlar, kangrene dönüşüyor. Giderek artan sağlıkta şiddet olayları, devlet hastanelerindeki çalışma şartlarının yeterince iyileştirilmemesi gibi nedenlerle ülkedeki birçok doktor devlet hastanesini bırakıp özel hastanelerde çalışmaya başlarken, yurt dışına çıkmaya çalışan doktor sayısı da düzenli olarak artıyor.

10 ayda 2 bin 541 başvuru

Türk Tabipleri Birliği (TTB) doktorların yurtdışında çalışabilmeleri için almaları gereken “iyi hal belgesi” başvurusuyla ilgili güncel verileri açıkladı.

TBB’nin verilerine göre Ekim ayında; 256 doktor yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi aldı. Böylece 2023’ün ilk 10 ayında yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi alan doktor sayısı 2 bin 541 oldu. 2022 yılında iyi hal belgesi alan doktor sayısı 2 bin 154 olarak açıklanmıştı.

TTB, ‘şiddet’e dikkat çekiyor

TBB’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hekim göçünün başlıca sebeplerinden sağlıkta şiddete karşı mücadeleyi sürdürüyor, tüm hekimleri ‘TTB Yanımda’ uygulamasını indirerek çalışma ortamlarında dayanışma ile güvende olmaya çağırıyoruz.”

Doktor göçünde yeni perde: Gideni durduramayınca emeklileri göreve çağırdılarDoktor göçünde yeni perde: Gideni durduramayınca emeklileri göreve çağırdılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.