Emin değilseniz yemeyin: Mantar yiyen çiftten biri öldü, biri yoğun bakımda

Yağmurların başlamasıyla ormanlık alanlarda mantar patlaması mevsimi de gelmiş oldu. Ancak zehirli olanla olmayanı ayırmak ciddi bir uzmanlık gerektiriyor. Karaman'da topladıkları mantarları yiyen çiftten biri öldü, biri yoğun bakımda tedavi görüyor.

Sağlık 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Türkiye'de her yıl 30 civarı zehirli mantar ölümü gerçekleşiyor.

Bir hafta önce doğadan topladıkları mantarları yiyen Memiş Yarınınözü ile eşi Sevgi Yarınınözü bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi ve ateş şikayeti ile Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Durumu ağırlaşan çift önce Konya’ya, ardından Sivas’ın Gürün Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan çiftten Sevgi Yarınınözü hayatını kaybetti. Karaman’a getirilen Sevgi Yarınınözü’nün cenazesi  defnedildi. Eşi Memiş Yarınınözü’nün ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Ülkemizde zehirli mantar türleri yaygın.

Emin olmadan yenmemeli

Doğada bulunan mantarların zehirli olanlarıyla olmayanlarını ayırmak bazen uzmanlar için bile çok zor olabiliyor. Sadece bilinen ve zehirli olmadığından emin olunan mantarların yenmesi tavsiye ediliyor. Zehirli mantar yendiğinde ölüm tehlikesi yüzde 60 ile 90 arasında değişiyor.

Mantarlar birbirleriyle iletişim halindeymişMantarlar birbirleriyle iletişim halindeymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.