Beş yıl sonra aynı gün aynı yerde: Define için mağaraya giren üç kişi öldü

Bursa İznik'te define ararken girdikleri mağarada jeneratörün gazından zehirlenen üç kişi can verdi. Beş yıl önce aynı gün aynı yerde bir define faciası daha yaşandığı öğrenildi.

Gündem 19 Nisan 2024

Bursa’nın İznik ilçesinde define kazısı sırasında mağaraya yerleştirdikleri jeneratörün gazından zehirlenen üç kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden iki kişinin baba-oğul olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre yanlarında jeneratör de olan Teyfik Özdemir ve oğlu Okan Özdemir  ile İbrahim Ergün  kırsal Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisindeki mağaranın bulunduğu alana geldi.
Kayanın dibinden beş metre derinlikte kazı yapan ve açtıkları kovuktan mağaraya girdiler ama bir daha çıkamadılar. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde yaşayan yakınları bir süre sonra onlardan haber alamayınca mahalle muhtarını aradı. Muhtar Zeynel Çetin’in durumu jandarmaya bildirdi, olay yerine ekipler yönlendirildi. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla üç kişinin öldüğü anlaşıldı. Ekipler mağarada cansız bulunan ve gazdan zehirlendikleri düşünülen üç kişinin cesedi Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından mağaradan çıkarıldı.

Tevfik Özdemir, oğlu Okan Özdemir ve İbrahim Ergün’ün en son geçen çarşamba saat 20.00 sıralarında Gürmüzlü Mahallesi’ndeki kahvede çay içip sohbet ederken görüldükleri ortaya çıktı.

Hava karardıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde mağaraya giderek kaçak kazı yaptıkları anlaşılan üç kişinin cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Girişteki cansız bedenin Tevfik Özdemir’e, mağaranın içindekilerin ise Okan Özdemir ile İbrahim Ergün’e ait olduğu belirlendi.

Tevfik Özdemir ile oğlu Okan Özdemir’in Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, İbrahim Ergün’ün İznik’te toprağa verileceği öğrenildi, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İznik’te Gürmüzlü Mahallesi’ne altı kilometre uzaklıktaki Elbeyli Mahallesi’nde beş yıl önce aynı tarihte yapılan kaçak kazıda da bir kişi hayatını kaybetmiş, altı kişi de kurtarılmıştı.

Mersin'de kaçak kazılarda ortaya çıkarılan 16 sikke ele geçirildiMersin’de kaçak kazılarda ortaya çıkarılan 16 sikke ele geçirildi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.