Gözünden canlı kene çıkarılan çocuk

Bitlis’te 12 yaşındaki bir kız çocuğu göz ağrısı ve kaşıntısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tatvan Devlet Hastanesinde doktorlar muayeneye giriştiğinde küçük dillerini yutacaktı. Kızın göz kapağında bir canlı kene vardı. Ameliyatla alındı.

Sağlık 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

12 yaşındaki çocuk Bitlis’in Mutki ilçesinde yaşıyordu. Sokaktaki kediyle oynadıktan sonra gözünde ağrı ve kaşıntı başladı. Şikayetleri arttı ve ailesi tarafından Tatvan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Yapılan tetkiklerin ardından çocuğun gözünde yabancı cisim tespit edildi.

Muayenede gözde kene olduğu ortaya çıktı.

Poliklinikte yapılan müdahalenin ardından göz kapağına yapışan kenenin alınması için hasta ameliyathaneye alındı. Operasyon yaklaşık yarım saat sürdü.

Olayla ilgili bilgi veren Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanlı kene vakalarına dikkat çekti:

“Mutki kırsalında yaşayan 12 yaşındaki hastamız hastanemizin acil servisine göz ağrısı ve kaşıntısı şikâyetiyle başvurdu. Tetkikler sonucu gözde yabancı cisim tespit edilerek göz doktorumuza yönlendirildi. Göz doktorumuz göz kapağına yapışan canlı keneyi ameliyathanede yaptığı başarılı operasyonla çıkardı.

Hastamız aynı gün tekrar kontrole gelmek üzere ilaç tedavisi ile taburcu edildi. Yaz aylarında bu tür vakalara sıkça rastlıyoruz. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını öneriyoruz. Bu tarz şikayetleri olan vatandaşlarımızın belirtileri ciddiye alarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istiyoruz.”

Batı Nil Virüsü tartışması: Sağlık Bakanlığı'na göre bu yıl sadece 6 hasta saptandıBatı Nil Virüsü tartışması: Sağlık Bakanlığı’na göre bu yıl sadece 6 hasta saptandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.