Hemşirelere ‘salağım’ yazdıran başhekim bir daha yönetici olamayacak

Antalya Devlet Hastanesi'nde Başhekim olan Ayşegül Alkan, iki hemşireye onurunu zedeleyecek ceza verdiği için 60 puan ceza aldı. Bu cezayla birlikte Alkan artık bir daha yönetici olamayacak.

Sağlık 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi’nde hemşire olan Merve Şahiner ve Ayşe Yetkin, görev yeri terk cezası aldı. Ancak bu ceza tepki topladı çünkü Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hemşire kadınlara bir kağıda 500 defa “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırdı. Sağlık Bakanlığı ise bu konuda soruşturma başlattı ve soruşturmayı yürüten müfettişler ise tarafların, görgü şahitlerinin yazılı ifadesini aldı. Aynı zamanda kamera kayıtları da incelendi ve soruşturma tamamlandı.

Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre; Başhekim Alkan hakkında “Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak” fiilinden 60 ihtar puan ceza verildi ve görev yeri değiştirildi.

Öte yandan bakanlık yetkililerinin aktardığına göre; şu anda Finike Devlet Hastanesi’ne hekim olan Alkan, bu ceza nedeniyle puanına göre meslek hayatı boyunca bir daha yönetici olamayacak.

Hastaneden kaçan kuduz hastası öldüHastaneden kaçan kuduz hastası öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.