Sağlıkta hastane randevu sistemi baştan sona değişiyor

Randevularla ilgili yaşanan sıkıntılar bir süredir gündemde ve Bakan Koca da düzenleme yapılacağını duyurdu. Düzenlemenin ayrıntılarının ne zaman açıklanacağını da söyleyen Koca perşembe günü basın toplantısına tüm gazetecileri davet etti.

Sağlık 8 Mayıs 2024
Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Bir gazeteci Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yeni düzenlemeye ilişkin Bakanlığın ilgili birimleri ve hastanelerin yöneticileriyle yapılan toplantıların içeriğinin ne olduğunu sordu.

Koca “Bu perşembe tüm basın mensuplarımızı bekliyoruz. Kapsamlı bir değerlendirme yapacağız. Sağlık sistemimizi ve sağlık yönetiminin koordinasyonu konusunda tüm adımları birinci elden duyacaksınız. Bugüne kadar olduğu gibi vatandaşımızı en açık ve şeffaf şekilde bilgilendireceğiz” yanıtı verdi.

Koca mart ayında yaptığı açıklamada vatandaşın randevularla ilgili yer yer birtakım sorunlar yaşadığını bildiklerini, sorunun özellikle yan dal branşlarda olduğunu belirtmişti. Konuyla alakalı örnek de veren Koca Bayrampaşa’da geçen yıl bakılan hasta sayısının yaklaşık 1 milyon 100 bin, randevuyla gelen hasta sayısının 400 bin, randevusunu aldığı halde gelmeyen kişi sayısının ise 110 bin olduğunu açıklamıştı. Bakan Koca “Bu doğru bir şey değil. Bu noktada hassasiyet göstermeliyiz. Tedavi edilme imkanı olabilecek 110 bin hastamızın hakkı alınmış oluyor. Ödeyemeyecek olduğumuz bir haktan bahsediyorum. Hepimiz birlikte üzerimize düşeni, bizler bakanlık olarak, vatandaşımızın da bu anlamda üzerine düşeni hassasiyetle yapmasını bekliyoruz. Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık, buna aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum” demişti.

Bakan Koca nisan ayını işaret etti: Randevuya gelmeyenler için düzenleme yaptık

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.