Mide küçültme ameliyatı sonrası ölen Neslihan’ın doktorunun videosu ortaya çıktı

Neslihan Yılmaz 26 yaşındaydı. Neslihan mide tüpü ameliyatı olduktan kısa süre sonra hayatını kaybetti. Neslihan'ın ölümüyle ilgili suçlanan doktor E.A.'nın sosyal medya hesabından Neslihan ölmeden önce paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

Sağlık 25 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Ordu’da mide tüpü ameliyatı olan 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz geçirdiği ameliyattan sonra hayatını kaybetti. Yılmaz’ın hayatını kaybetmesinde suçlanan doktoruyla Yılmaz’ın videosu ortaya çıktı.

Ankara’da yaşayan Neslihan Yılmaz fazla kilolarından kurtulabilmek için Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir özel hastanede ameliyat olmak istedi. Yapılan tahlillerin ardından Yılmaz tahlil verdiği gün olan 27 Mayıs’ta operasyona alındı. Üç gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen Yılmaz eve dönünce rahatsızlandı. Yeniden hastaneye giden Yılmaz 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde her biri yaklaşık beş saat süren iki operasyon daha geçirdi ve 21 Haziran’da hayatını kaybetti.

Kızlarını kaybetmenin ardından Yılmaz ailesi operasyonu yapan genel cerrahi uzmanı ve kusuru bulunan diğer kişiler için ‘Taksirle ölüme neden olma ve sair suçlar’dan savcılığa suç duyurusu yaptı. Doktor E.A. suçlamaları reddetti.

‘Mutluluk ameliyatı birinci gününde’

Suçlamaları reddeden Opr. Dr. E.A.’nın Neslihan Yılmaz ile Yılmaz’ın ameliyatından sonraki görüntüleri ortaya çıktı. E.A.’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Yılmaz’a ameliyattan sonraki durumunu sorup hastanın tetkikleri hakkında bilgiler paylaştığı görüldü.

E.A. paylaşımını “Ankara’dan gelen Neslihan Hanım mutluluk ameliyatı birinci gününde iş başında” notuyla paylaşmış. Ayrıca videoda E.A.’nın Yılmaz’a telkinde bulunup neler yiyip içebileceği ile ilgili de bilgi verdiği görüldü. Yılmaz ailesinin iddiasına göre Neslihan Yılmaz’ın vefatından sonra kısa düre dolaşımda kalan videoyu doktor E.A. kaldırdı.

26 yaşındaki Neslihan, mide küçültme ameliyatından 25 gün sonra öldü, kimse kusuru kabullenmiyor26 yaşındaki Neslihan, mide küçültme ameliyatından 25 gün sonra öldü, kimse kusuru kabullenmiyor

Doktor hastaları dolandırmış: 56 kişinin ifadesi alındıDoktor hastaları dolandırmış: 56 kişinin ifadesi alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.