Adaylıktan çekilen İnce’ye 236 bin oy

Sinan Oğan'a verilen oylarda etkisi olduğu ifade edilen Muharrem İnce'nin ikinci turda nasıl bir yol izleyeceği bugün yapılacak parti meclisi toplantısında belli olacak.

Siyaset 16 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasından sonra bir diğer kritik isim de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. 14 Mayıs’tan önce adaylıktan çekildiğini açıklamasına rağmen pusulada adı yer alan Muharrem İnce 236 bin 690 oy aldı. Memleket Partisi ise yüzde 0,97 oy aldı.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının anlaşılmasından sonra Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Oğan’ı arayarak tebrik etti. Seçim sonuçlarıyla ilgili yapılan analizlerde Sinan Oğan’a verilen oylarda Muharrem İnce’nin etkisi olduğu ifade edildi. Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun Muharrem İnce ile görüşüp, görüşmeyeceği merak konusu.
Konuyla ilgili 10Haber’e konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, “Yarın (Bugün) parti meclisi toplantısı olacak. O toplantıda bu konu da masaya yatırılabilir ” dedi.
Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal’ın sosyal medya hesabından  “Biz söyledik” diye paylaşım yaparak Kılıçdaroğlu’na gönderme yaptı.

İkisi dışında anket şirketleri seçim sonucunu öngöremediİkisi dışında anket şirketleri seçim sonucunu öngöremedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.