‘Pazarlığa kapalıyız’ diyen Erdoğan, Sinan Oğan’la 1 saat görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmenin ardından İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Haliç Kongre Merkezi'nde Hemşehri Dernekleri Buluşması'ndan açıklamalarda bulundu.

Siyaset 20 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı’nın İstanbul Dolmabahçe Sarayındaki ofisinde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından Dolmabahçe’den ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy oranıyla kilit isim haline gelen ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, hem Cumhur İttifakı’nın adayı hem de Millet İttifakı’nın adayı ile görüşmeye açık olduğunu söylemişti.

Görüşme sonrası açıklama yapılmazken Ak Partili Hamza Dağ katıldığı canlı yayında görüşmeye ilişkin konuştu.

Hamza Dağ şu şunları söyledi:

“Bugün sayın Oğan’ın ve Cumhurbaşkanımızın Dolmabahçe’de yapmış olduğu görüşmeyi kıymetli buluyorum. Bu şekilde bir kanaatin bir hareketin değerli olacağını düşünüyorum. Yüzde 5’lik oy bunun birçok sebepleri var. Uzun zamandır devam eden oluşan bir taban var üzerine de Cumhurbaşkanlığı adaylığında son süreçte yaşananlarla beraber ortaya konulan Muharrem beyin yaşamış olduğu süreçte tepkisel durumlardan kaynaklandığını tahmin ettiğim bir oy gözüküyor. Burada bir kısmı yönlendirilebilir, bir kısmı kendi düşüncesine göre hareket edecektir. Buradaki bu görüşmelerin önemi var, siyaset müzakere işi. Siyaset müzakere etmek için var. Müzakereler sonucunda inşallah ülkemizin tamamının memnun olacağı bir netice olacağını düşünüyor ve biliyorum.”

Cumhur, ‘pazarlığa kapalıyız’ dedi

Sinan Oğan’ın pazarlık kapsamında masaya oturmak istemesine Cumhur İttifakı soğuk baktığını açık olarak söyledi.

İlk olarak Sinan Oğan’a eleştiri bir dönem milletvekilliği de yaptığı MHP’den geldi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman “Aldığı oylar Sinan Oğan’ın cebinde değil” diyerek, Sinan Oğan’a soğuk baktıklarını açık olarak ifade etti.

MHP’nin Sinan Oğan’a yönelik sert ifadelerinin ardından Ak Parti yöneticileri de Sinan Oğan’a pazarlık kapısını kapatan açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Burada örtüştüğümüz ve terörle aramızda çok net bir mesafe koyduğumuz, terörle mücadele bu kırmızı çizgimizin net devam edeceği ortamda biz herkesle bu iletişimi sağlarız, görüşürüz. Sinan Bey ile de bu çerçevede görüşmeler devam ediyordur ama bir pazarlık çerçevesinde olmaz” dedi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ise “Çok havaya girmesin” diyerek Sinan Oğan’a sert çıktı.
Son açıklama ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. CNN’deki habere göre Erdoğan, Anderson’a verdiği yanıtta Sinan Oğan’ın isteklerine ödün vermeyeceğini söyleyerek  “Ben bu şekilde pazarlık yapmayı seven bir insan değilim” dedi.

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sinan Oğan’la ne konuştuğu merak konusu oldu.

Stratejiniz yoksa, taktikleriniz hiçbir işe yaramazStratejiniz yoksa, taktikleriniz hiçbir işe yaramaz

Erdoğan, İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni ziyaret etti

Görüşme sonrası, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin yeni binasını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Farklı düşünen sanatçılarımızı tehdit ettiler, üzerlerine mahalle baskısı kurarak korku iklimi oluşturarak bu insanları sindirmeye çalıştılar. Ülkenin, milletin, hatta doğrudan sanatçılarımızın hayrına olan işlerde bile maalesef bu hoyrat tavırlarından vazgeçmediler. Biz bu sıkıntıların hepsini de göğüsledik. Kültür ve sanatta dev adımlar attık” dedi.

“İstanbul Modern’in yeni binasının şehrimize ve tüm sanatseverlere hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, “İstanbul Modern artık bizim için bir ulusal müze değil, uluslararası niteliği olan müze. Bu uluslararası niteliğiyle birlikte burada Galataport’la adeta bütünleşen bir yapı ortaya koyuyor. Bu da İstanbulumuz için, Türkiyemiz için ayrı bir zenginlik. Buradaki gençlerimizle birlikte tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bundan tam 104 sene önce Samsun’da başlayan milli mücadelemizi zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere muzaffer ordumuzun tüm mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla, milli mücadelenin tüm gizli kahramanlarını burada hürmetle, şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Hemşehri Dernekleri Buluşması’nda konuştu: Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern’in ardından Haliç Kongre Merkezi’nde Hemşehri Dernekleri Buluşması’ndan açıklamalarda bulundu. “Biz batının bütün ülkeleriyle de görüşürüz, ABD ile de Rusya ile de Çin ile de görüşürüz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık. ‘Batı ne istiyorsa onu yapacağız’ dediler. ‘Batı ne istiyorsa yapacağız’ dediler. Bay bay Kemal, Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız” şeklinde konuştu. Erdoğan, sözlerine “Seçim günü sonuçlar belli olana kadar sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkmamız gerekiyor. Rehavet olmaz. Zafer sarhoşluğu içerisinde yola devam edemeyiz çok çalışacağız” diye devam etti.

Sinan Oğan'dan ikinci tur için 4 şartSinan Oğan’dan ikinci tur için 4 şart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.