20 seçmenli mahallede 3 muhtar adayı birden var, üstelik hepsi de akraba

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı 20 kayıtlı seçmenin bulunduğu Sarıçayır Mahallesi'nde muhtar seçimi heyecanlı geçececeğe benziyor; çünkü bu 20 seçmenden 3'ü muhtar adayı zaten. Üstelik birbirleriyle de akrabalar.

Siyaset 26 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Balıkesir’in Kepsut ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki sekiz haneli kırsal Sarıçayır Mahallesi’nde kayıtlı sadece 20 seçmen var ama buna karşılık seçimde muhtarlık için üç aday birden yarışacak. Adaylardan biri, mevcut mahalle muhtarı Mehmet Elçi. Onun rakipleri ise amcaoğlu Mustafa Elçi ile dayısının oğlu Ahmet Doğru.

Elçi 2019’daki seçimlerde de yeğeni Hüseyin Elçi ile yarıştıklarını belirterek “Sarıçayır Mahallesi’nde doğdum ve köyün 30 nüfusu geçtiğini hiç hatırlamıyorum. Köy 2000 yılından itibaren neredeyse tamamen boşaldı. Ben 1983 yılında ayrıldım. Bor madenlerinde çalıştım. 28 yıl Bigadiç ilçesinde çalıştıktan sonra emekli olup köye döndüm. 2019’daki seçimlerde 18 seçmenimiz vardı. Amcaoğlum Hüseyin Elçi rakibimdi. Sadece muhtar değil, azaların oyları da eşit çıkınca hepimiz kurayla belirlendik. Şu an kayıtlı 20 seçmen ve üç aday var. Biri dayımın, diğeri amcamın oğlu” dedi.

Mahallede yaptığı çalışmaları anlatan Mehmet Elçi “Mahallede asfalt yoktu, yapılmasını sağladım. En büyük sorunlarımızdan biri suydu, çözümünü sağladım. Önümüzdeki dönemde mahalle için yapmak istediğim işler var. Şu an hedefim altyapı sorunumuzu çözmek. Dayımın oğlu Ahmet Doğru ile benim yedişer oyumuz var, o yüzden altı oyu olan yeğenim Mustafa’nın beni desteklemesini, geçen sefer olduğu gibi işin kuraya kalmamasını istiyorum” diye konuştu.

Adaylardan Mustafa Elçi ise Balıkesir’de yaşarken altı ay önce doğayla baş başa kalmak için köye döndüğünü anlattı. Şehir yaşamı yerine temiz hava, bol gıda ve oksijen aldığı için daha mutlu olduğunu belirten Elçi mahallede yaz-kış yaşayan sayısının az olduğunu söyledi. Köye dirlik, düzen ve huzur vadeden Elçi “Rakibiz ama aramızda sorun, dargınlık yok. Amcam benim ona oy atmamı bekliyor, ben de onun bana oy vermesini bekliyorum. Sandıktan ne çıkacağı belli olmaz. Sandık her şeyi söyler. Belki amcamın eşi bana oy verecek. Aramızdaki tatlı rekabet sürecek” dedi.

Muhtar adayına 20 bin Euroluk şantajMuhtar adayına 20 bin Euroluk şantaj

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.