Abdüllatif Şener meğer ‘kafa buluyormuş’

Mayıs seçimlerinde 5 yıl siyaset yaptığı CHP’ye de Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’na da oy vermediğini söyleyerek tepki çeken Abdüllatif Şener, bu kez “kafa bulmak için öyle söyledim” dedi.

Siyaset 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

CHP’de milletvekili listesine giremeyince istifa eden ve 14 Mayıs’ta seçimin ilk turunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yönelten eski Ak Partili Abdüllatif Şener yine gündemde.

Yakın zamanda katıldığı bir programda seçimlerde ilk turda Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan’a oy verdiğini, ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını açıklayarak tepkilerin odağına yerleşen Şener, bu kez işi şakaya vurdu.

Katıldığı TV5 canlı yayınında “Aday gösterilmeyince CHP’yi eleştirdi” iddialarına yanıt veren Şener “Tekrar aday yapmadıkları için eleştirmedim. O süreçteki terbiyesizlik için eleştiriyorum” dedi ve “Neydi onlar” sorusuna “Burada o konuyu dallandırmak istemiyorum bu safhada” dedi.

‘Yav çapraz mapraz derken..’

Şener “Sinan Oğan’a oy verdim” sözlerini ise şöyle savundu:

“Yav çapraz mapraz, sorular morular yaparken, ben de ‘biraz rahatlatayım onları’ dedim. Gürültüsü ne kadar olur? Bu kadar gürültü beklemiyordum. Biraz rahatlatmak için beni sorgulayanları, biraz da kafa bulmak için söyledim.”

“Bu gerçek değil anlamına mı geliyor? Kafa bulmak için söylediğiniz şeyi biz bir haftadır konuşuyoruz” sorusu üzerine ise Abdüllatif Şener şu yanıtı verdi:

“İşte boş uğraşıyorsunuz bak. Siz de uğraştıysanız bu konuyla. Bu konuyla uğraşanların hepsi boş uğraşıyor. Kamikaze saldırıları yapıyorlar. Kendilerini tahrip ediyorlar. Benim üzerimden savunmaya çalıştıkları kendi siyasi hareketlerine zarar veriyorlar. Ben siyaseti okuyan biriyim. (Sinan Oğan’a oy verdiniz mi?) Bir şey anayasaya aykırıysa sorgulanması, söylenmesi de gerekmez. Ama madem ‘hadi istiyorsunuz; koyuyorum masaya’ dedim. O bakımdan ‘kafa buldum’ dedim.”

Şener “geçersiz oy kullandım” dese de oy kullandığı sandıktan geçersiz oy çıkmamıştı.

Şener’in sözleri ortalığı karıştırdı: Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse özür borcumuz varŞener’in sözleri ortalığı karıştırdı: Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse özür borcumuz var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.