Adalet Bakanı kayyımda topu İçişleri’ne attı: Seçilmesine engel yoktu ama…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınıp yerine kayyım atanmasına ilişkin ‘Seçilmeye engel sabıkası yok ama hakkında terör soruşturması varsa İçişleri’nin görevden alma yetkisi var’ dedi.

Siyaset 5 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı’nın görevden alınıp yerine Hakkari Valisi’nin kayyım olarak atanması hem kamuoyunun hem siyasetin en önemli gündem başlığı olmaya devam ediyor.

Gözlerin çevrildiği Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün Cumhurbaşkanı Kabinesi’nin toplantısı sonrasında konuya ilişkin açıklama yaptı.

‘İçişleri de bunu uygun gördü’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

“Devam eden dava var bir de soruşturma var, dava karar aşamasında. Anayasanın ilgili maddesi belediyelerle ilgili kanun gereğince görevden alındı, yerine vali görevlendirildi.

Seçilmeye engel sabıkası yok, hakkında terör soruşturması varsa İçişleri Bakanlığı’nın görevden alma yetkisi var. İçişleri Bakanlığı da uygun gördü.”

Kayyım sonrası Hakkari'de son durum: CHP heyeti bölgede, polis yürüyüşe müdahale ettiKayyım sonrası Hakkari’de son durum: CHP heyeti bölgede, polis yürüyüşe müdahale etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.