Ahmet Türk: Kemal Bey’i kutluyorum, beklentiyi büyüttü

Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Kürtler' ve 'Alevi' videoları için kutlayan Ahmet Türk "Umut ediyorum ki bugün ortaya koyduğu tavrı yarın iktidara geldiklerinde de sürdürür" dedi.

Siyaset 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Ahmet Türk, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kürtler’ ve ‘Alevi’ videolarını çok önemsediğini söyledi.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Türk, Ahmet Türk “Hem Kürtlerle ilgili hem Alevilerle ilgili iki videosunu da seyrettim. Kendisini kutluyorum. Gerçekten Türkiye’nin gerçeklerine parmak basan bir noktada olduğunu gördüm. Keşke daha önce bunlar olsaydı, daha önce bu meseleleri tartışmaya açsaydık. Toplumun bu sorunlar üzerinde, Kürt meselesi, Alevi meselesi üzerinde tartışabilecek bir zemin yaratılsaydı daha faydalı olurdu ama sonuç olarak kutluyorum kendisini. Gerçekten çok güzel ifade ederek iki meseleye de parmak bastı. Umut ediyorum ki bugün ortaya koyduğu tavrı yarın iktidara geldiklerinde de sürdürür. Çünkü Türkiye’nin insanları, halkları kucaklaştırmaya, bütünleştirmeye, değerlerine saygı gösteren bir sisteme, bir yönetime ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 ‘Kimlik siyaseti yapmıyoruz’

“Kimlik siyaseti yapıyorlar” eleştirilerine de yanıt veren Ahmet Türk şöyle konuştu:
“Bizim talebimiz adalettir, eşitliktir. Şimdi tabii ki zaman zaman kimlik siyasetinden söz edilir. Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz ki. Kimliğimizin inkâr edilmesine karşı çıkıyoruz. Burada bir kimlik siyaseti yok. Dilimizin yasaklanması, kimliğimizin yasaklanması, kültürümüzün yasaklanması karşısında duruyoruz. Kimliğimizi inkâr edenler aslında kimlik siyasetini yapıyor, etnik siyaset yapıyor. Bizim böyle bir tavrımız yok.”

Türk: TİP’in listesi kırgınlar yaratabilir

Emek ve Özgürlük İttifakı içinde ayrı listeyle seçime giren Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) kararını yanlış bulduğunu belirten Ahmet Türk, “Onların kararlarına saygı gösteriyorum ama bana göre yanlış bir karardı. Aynı ittifak içinde olsaydık daha güçlü olurduk, daha güzel mesajlar verirdik. Yan yana durmanın önemi bu dönemde daha da ihtiyaç duyulan bir durum. Yan yana duruyoruz tabii yine ittifak içinde. Ama korkarım ki burada farklı listeler birçok sandalye kaybetmemize neden olabilir. Bundan dolayı da bir kırgınlık ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Tek liste olsaydık daha mutlu olurduk. Bütün seçmenlerimiz de daha güçlü bir şekilde ortak bir iradeyi ortaya koyup çalışmaları sürdürürdü ama sonuç olarak farklı bir parti, değer verdiğimiz dostlarımız ama keşke aynı ittifak içinde olsaydık” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçtiKılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ videosu 100 milyon görüntülenmeyi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.