AK Parti merakla beklenen adayları için tarih verdi

AK Parti yerel seçim adaylarının bir bölümünü bu Pazar İstanbul'da açıklayacak. Diğer adaylar ise 15 Ocak'ta Ankara'da seçim beyannamesiyle birlikte duyurulacak.

Siyaset 4 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik parti genel merkezinde açıklama yaptı, Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partide normal mesaisine devam ederken, aynı zamanda il teşkilatlarıyla görüşme ve istişarelerini sürdürdüğünü bildirdi. Adayları belirlemek için birkaç aşamalı yöntem takip ettiklerini söyledi.

Adayların bir bölümü Pazar günü açıklanacak

Ömer Çelik, adayları belirlemek için aynı zamanda teşkilatlarda temayül yoklamaları yapıldığını belirtti, “Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak değerlendirmeler yaptı. Şimdi kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını bu pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz” dedi.

‘Yeni siyasetler gerekiyor’

Kalan adayların ve seçim beyannamesinin 15 Ocak’ta Ankara’da açıklanacağını söyleyen Çelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ömer Çelik, “20 yıldır bu konuda yaptığımız bir sürü şey var. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığından deneyimleri var. Şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda yeni siyasetler gerektiriyor. Belediyecilik geleneğimizin ana esaslarını içeren ve bugünün dünyasına hitap edecek söylemlerin olduğu bir beyanname olacak” diye konuştu.

AK Parti ve MHP'nin yerel seçim planı netleştiAK Parti ve MHP’nin yerel seçim planı netleşti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.