Bahçeli emekliler için Erdoğan’dan farklı düşünüyor: Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere seyyanen zam kapısını kapatsa da Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin lideri Bahçeli umutlu. Hayat pahalılığının kader olmadığını söyleyen Bahçeli "Emeklilerimize gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır" dedi.

Siyaset 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ortak toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seyyanen zam bekleyen emeklilere kötü haber verdi. 7 bin lira veya 10 bin lira olarak talep edilen seyyanen zammın maliyetini anlatan Erdoğan 2024’ün tüm bütçesini buraya aktarsalar bile gideri karşılamayacağını söyledi. Erdoğan “Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz” dedi. Ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MYK toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli ise Erdoğan’ın bu açıklamasına rağmen “Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Emeklilerimize gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” diye konuştu.

Aynı konuşmasında Rusya ile NATO’nun savaşma ihtimaline de değinen Bahçeli bunun Türkiye için beka düzeyinde sorun olduğunu söyledi. “Rusya-Ukrayna savaşının 3. yılında diplomasi ve diyalog kanallarının açılmasından başka makul alternatif yoktur. Müzakere masasının güncellenerek silahların susması, sıkılı yumrukların açılması Rusya, Ukrayna ve Türkiye başta olmak üzere her ülkenin çıkarınadır” diyen Bahçeli İsrail’in saldırısı altındaki Gazze hakkında da konuştu. Gazze’de akan kanın durması gerektiğini belirten Bahçeli İsrail’i soykırımcı olarak tanımladı ve hesap vermesi gerektiğini söyledi. Filistin halkının isteğinin eşitlik ve bağımsızlık olduğunu ifade eden Bahçeli “İsrail’in Doğu Kudüs, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarının kimliğini ve statüsünü değiştirme amacı gayri hukukidir. ABD Başkanı Biden’ın ateşkesin önümüzdeki pazartesi günü olacağını söylemesi ihtiyatlı iyimserliğimizi desteklemiştir. Bir halkın varlığı inkar edilirken bir halkın hak ve hürriyeti çiğnenirken sessiz kalmak zulme ortaklıktır” dedi.

Bahçeli emeklilerin zam çağrısının haklı olduğunu söyledi.

Emeklilerle ilgili de konuşan Bahçeli şunları söyledi:

“İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ve emekleri ziyan olmayacak, adalet tecelli edecektir. Türkiye’nin duruşu doğrudur. Masum sivillerin ölümüne itiraz etmek ahlak ve namus müdafaasında kararlılık göstermektir. Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın ilk perdesidir. Bu yüzyılda Türkiye yükselişini hızlandıracaktır. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak.

Türkiye öngörülebilir bir ülkedir. Türkiye yatırımcılarına kucak açan, özel mülkiyete saygı duyan, hukukun üstünlüğüne bağlı ve demokratik güvenliği tartışmasız olan bir ülkedir. Türkiye geleceğin parlayan yıldızı ve süper gücüdür. Hiç kimse ülkemiz hakkında kuşku uyandıracak bir komploya tevessül etmemelidir.”

Lahey'deki 'İsrail'in Filistin işgali' duruşmasının son gününde Türkiye de sunum yaptıLahey’deki ‘İsrail’in Filistin işgali’ duruşmasının son gününde Türkiye de sunum yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.