Özgür Özel, Erdoğan’la konuşacağı konuları açıkladı

CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'la görüşme öncesi neler konuşacağını anlattı. Masada Can Atalay'ın durumu, Anayasa değişikliği gibi birçok konu olacak.

Siyaset 27 Nisan 2024

Türkiye’de siyaset gündeminin merak edilen konularından biri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bu hafta gerçekleşmesi beklenen görüşme. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu görüşme öncesinde masaya getireceği konuları biz gazeteye anlattı. “Erdoğan’ın gündemine hapsolmayacağız. Ben gittiğim yerde milletin sıkıntısını, derdini anlatacağım” diyen Özel, görüşmede gündeme gelecek konu başlıklarını sıraladı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e konuşan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la neleri konuşacağına ilişkin “Belediye başkanları ile yaptığımız toplantıda birtakım öneriler çıktı. Nazım plan imzalarının atılması, krediler gibi. Cumhurbaşkanı ile görüşmede belediyelerle ilgili de her bir başvurumuz ve alacaklarımız konuları gündeme getireceğim. Halkımızın içinde bulunduğu temel sorunları anlatacağım. Emeklilerin sorunlarını dile getirerek, partimizin ‘En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi’ önerisini ileteceğim. Atanamayan öğretmenler konusuna değineceğim. Ayrıca Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması, Gezi davası tutuklularına ilişkin hak ihlallerine dikkat çekeceğim. Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasını da gündeme getirip anayasal hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerine ilişkin kısıtlamaların kaldırılması yönündeki görüşlerimizi aktaracağım. Anayasa değişikliği bahsi mutlaka açılacak. Ben de ‘mevcut Anayasa’ya uyulmadı’ diye hassasiyetimizi dile getireceğim” dedi.
Özel, “Siyasette, münakaşa ile müzakere birlikte yürür” diyeceğini belirterek şöyle devam etti: “Bizim müzakere ediyor olmamız lazım geldiğini söyleyeceğim. Nezaketen ‘siyasetin dilinin düzeltilmesi için üzerime düşeni yapacağım’ diyeceğim. Yapıyorum, söylüyorum da. Ama ‘Hakaret, kavga yapmayacağımı’ söyleyeceğim. Kötü söz duymadan kötü söz söylemeyeceğimi belirteceğim. Yapacağımız görüşmede gerginlik olmasın, nezaket olsun diye üzerimize düşenleri konuşacağım.”

Özel, belediye başkanları, il başkanları, Parti Meclisi ve MYK ile toplantılar yaptığını, 11. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e gidip fikirlerini aldığını, önceki genel başkanlardan Altan Öymen, Hikmet Çetin’le temas ettiğini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile hafta başında görüşüp önerilerini alacağını ifade etti.

Özgür Özel: Sokağa çıkmaktan çekinmiyoruz, öğrenci ve emekli mitingi yapacağızÖzgür Özel: Sokağa çıkmaktan çekinmiyoruz, öğrenci ve emekli mitingi yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.