Özgür Özel: Sokağa çıkmaktan çekinmiyoruz, öğrenci ve emekli mitingi yapacağız

CHP lideri Özgür Özel dün Denizli ve Manisa'daydı. Denizli'de seçmene teşekkür eden Özel, 'Sokaktan çekinmeyen, sonuç alan bir siyaset için varız' dedi. 'Denizli'de başlayan Türkiye ittifakına minnettarız ve üzerine titriyoruz' diye konuştu.

Siyaset 26 Nisan 2024
CHP lideri Özgür Özel.

CHP lideri Özgür Özel 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin belediye başkanlığını kazandığı Denizli’de halka seslendi. Türkiye ittifakının Denizli’de kurulduğunu söyleyen Özel “Denizli’deki çok sevgili, uzun yıllardır mücadele veren sosyal demokratlar, CHP’liler, Denizli ittifakını kurdular. Milliyetçi demokratlarla, muhafazakar demokratlarla, Kürt demokratlarla, her görüşten olan, bu ülkenin vatanına, bayrağına saygılı olan herkesle el ele, omuz omuza Denizli’yle, Türkiye’nin nüfus olarak yüzde 65, ekonomi olarak yüzde 80’e yakınını, ödenen vergi açısından yüzde 87’sini kazandı CHP. Türkiye ittifakına, Denizli ittifakına minnettarız. Üzerine titriyoruz, titremeye devam edeceğiz” dedi.

Pazar günü Ankara’nın Ulus ilçesinde atanmayan öğretmenlerle birlikte olacaklarını ve yakında tarihini ilan edecekleri emekli mitingiyle de emeklilerin sesini duyuracaklarını belirten Özel “Sokaktan çekinmeyen yepyeni, sonuç alan bir siyaset için yola çıktık” diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti yönetiminden kalan borcuna dair de açıklama yaptı. Özel “Balıkesir ve Denizli birbiri ile yarışıyor, en yüksek borçlu belediyeyi devralmakla. Ama bir özelliği var bu belediyelerin. Biz bu belediyeleri AKP’nin başta büyük iddialarla başladığı ve genel iktidara taşınması noktasında da yerelden elde ettikleri başarılarla başladığı ama sonra rant ve israfa savruldukları belediyecilik anlayışından teslim aldık. Biz bunu bir önceki dönemde 2019’da yaşadık. En basitinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi resmi raporlarla ortada. Son 5 yıldan önceki 5 yıla göre yarı kat harcama ile iki kat fazla hizmet yapmış. Dört kat fark var. Bunun biri gerçek harcama, üçü israf ve yandaşa rant devşirmeden kurtulmaktan kaynaklanıyor. Hesap böyleyse işimiz kolay. Her yerde böyle arkadaşlar” dedi.

İsim vermeden yanıt verdi

Daha sonra Özel memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde de halka seslendi. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Özel-Erdoğan görüşmesi öncesi bir tweet atmıştı ve “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” demişti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Özel isim vermedi ama söyledikleri Kılıçdaroğlu’na cevap olarak algılandı. Özel şunları söyledi:

“Her geçen gün biraz daha meydanlarda bizimle olan, heyecanlanan, partimize koşturan gençlerin kaybolan umutlarını yeniden canlandırmak için, gençlerin dünyanın gelişmiş ülkelerinde değil bu güzel ülkede hayal kurmalarını sağlamak için, -gençler ki Atatürk, Cumhuriyet’i onlara emanet etmiştir- onların geleceğine sahip çıkmak için hep birlikte çalışacağız. Bundan sonra vatandaşın gündeminde olmayan hiçbir gündemle meşgul değiliz. Yoksulluk bizim gündemimiz, işsizlik bizim gündemimiz, kimsesizlerin kimsesi olmak bizim görevimiz. Ancak lüzumsuz tartışmalarla birilerinin bitmiş olan kredilerini yeniden kazandırmak, tükenmiş olan siyasi geleceklerine yeniden umut olmak niyetinde değiliz.”

Öte yandan CHP de dün bir açıklama yapmış ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın “Kemal Bey’in, önceki dönem Genel Başkanımızın bu tweetini okudum. CHP geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye’yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet’in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin” demişti.

CHP’den Kılıçdaroğlu’na müzakere yanıtı: Sıkılı yumruklarla değil, akılla önümüzdeki döneme bakıyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.