Ak Parti atakta: Bütçe görüşmelerine ‘gerginlik’ molası

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li Gizem Özcan’ın verilerle iktidarı eleştirmesi Ak Partilileri kızdırdı. Ak Partililer konuşmayı dinlememek için Meclis’i terk ederken Özlem Zengin kürsüye yürüyerek tepki gösterdi.

Siyaset 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan 2024 bütçesi iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirmeye devam ediyor.

CHP milletvekili Gizem Özcan’ın konuşmasında “Ülkemizde kadınlar için bir kara düzen sürüyor” deyip devamında kadına yönelik şiddet, cinayet, yoksulluk ve işsizlik verilerini paylaşmasına Ak Parti sıralarından büyük tepki gösterildi, Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kürsüye yürüyerek Özcan’ın sözünü kesti.

Kürsü işgaliyle gelen 15 dakika mola

Yaşananların ardından Özlem Zengin’in çağrısı ile Ak Parti sıraları CHP’li Gizem Özcan’ın konuşmasını dinlememek için Meclis’i terk etti, konuşma bitince de TBMM Genel Kurulu’na geri dönüp kürsüyü işgal ettiler.

Oturuma verilen aranın ardından görüşmeler yeniden başladı.

‘Allah’ın gazabını’ eleştirenleri kınadı!

Öte yandan Ak Partili Özlem Zengin hayatını kaybeden Saadet Partili Hasan Bitmez’in Genel Kurul kürsüsünde yere yığılırken elini yükselttiği anların fotoğrafı hakkında konuştu. “Allah’ın gazabı böyle olur” ifadesine ilişkin açıklama yapmayan Zengin fotoğraf hakkında da kara propaganda yapıldığını öne sürdü.

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada Ak Parti sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçmişti. Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin konuya ilişkin olarak “Bazı arkadaşlarımız arkada oldukları için ne olduğunu anlayamamış olabilir” demiş; gazeteci İsmail Saymaz ise CHP’li milletvekillerinin “Allah’ın gazabı böyle olur” sözünü Zengin’in söylediğini iddia ettiğini aktarmıştı.

Zengin bütçe görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da bu iddialar hakkında konuştu.

Zengin Bitmez yerdeyken elini yükselttiği fotoğrafın “söz almak için” olduğunu söyleyerek şöyle dedi

“(Meclis Başkanvekiline dönerek) O gün hatip (Hasan Bitmez) konuşurken ben sizin yanınıza gelerek söz talebinde bulundum. Ayağa kalktım, hatip konuşmasını bitirirken, kendisi de kürsüdeyken söz istedim. Ben AK Parti grup başkanvekiliyim, burada arkadaşlarımız her şeye şahit, biz grup başkanvekillerinin görevi şu an olduğu gibi bize yapılan, haddini aşan ve itiraz ettiğimiz konulara cevap vermektir. Bu konuyla alakalı izahlarımı daha sonraya bırakacağım. Kamuoyunda farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı kınıyorum. Benim ayağa kalkmam aynen şu an olduğu gibi hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak sizin bilginiz dahilinde cevap vermek içindir.”

Meclis’te bütçe kavgası: CHP ret vereceğini açıkladıMeclis’te bütçe kavgası: CHP ret vereceğini açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.