CHP’nin Saadet Partisi formülü de reddedildi: Saruhanlı’dan aday çıkaramayacak

Partisi tarafından tekrar aday gösterilen CHP Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in başvurusunun geç yapılması ve CHP'den aday gösterilememesi nedeniyle Saadet Partisi’nden aday olmak için yaptığı başvuru, ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi.

Siyaset 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde adaylık başvurusunda geç kalan CHP’li mevcut belediye başkanı ve başkan adayı Zeki Bilgin’in, Saadet Partisi’nden yaptığı adaylık başvurusu İlçe Seçim Kurulunca reddedildi. Buna göre CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in memleketi Manisa’da, Saruhanlı ilçesinden aday çıkaramayacak.

Ne olmuştu

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde mevcut belediye başkanı ve CHP’nin belediye başkanı adayı Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmediği gerekçesiyle ilçe seçim kurulu tarafından kabul edilmemişti. CHP adaylarının Saadet Partisi listesinden seçime girmesi için başvuru yapılacağı belirtilmişti.

Zeki Bilgin ile meclis üyesi adaylarının yer aldığı listenin dün saat 17.00’ye kadar teslim edilmesi gerekirken saat 17.08’de teslim tutanağına geçirildiği öğrenilmişti. CHP, bu nedenle Saruhanlı’da yerel seçime Saadet Partisi’nin listesiyle girme kararı almıştı.

Skandal üstüne skandal: CHP Saruhanlı ve İvrindi'de seçime katılamıyorSkandal üstüne skandal: CHP Saruhanlı ve İvrindi’de seçime katılamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.