MHP’nin Erdoğan formülü: TBMM bu sorunu çözecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart'ı final seçimi olarak nitelemesinin ardından iktidar kanadından yeni formüller ortaya atılmaya başladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın topu Meclis'e attı ve 'TBMM bu sorunu çözecektir' dedi.

Siyaset 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart’taki TÜGVA töreninde bu seçimlerin kendisi için final olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın “Ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” sözleri geniş yankı buldu ancak bu ilk kez söylenmiyordu. Erdoğan daha önceki seçimlerden önce de bunun son seçimi olduğunu söylemişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından en güçlü tepki MHP’den geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara’da partisinin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda “Ayrılamazsın” çıkışı yaptı ve şöyle dedi:

“Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız, beraberindeyiz. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz.”

Bahçeli’nin sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan da destek geldi. Ama Yalçın’ın sözleri daha çok ‘formül’ niteliğindeydi. Sinan Burhan’ın TV100’de Taksim Meydanı programında aktardığına göre Yalçın “Biz memleketin huzurunu düşünmeliyiz. Bölgemiz zorlu bir bölge. Savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Çözüm yeri TBMM’dir. Meclis’in üzerinde hiçbir güç yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM’de çözülür. Meclis’in en doğal hakkıdır yasama faaliyetinde bulunmak. TBMM bu sorunu çözecektir. Sayın Erdoğan bir kez daha aday olmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın açıklamasının özü de budur” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Anayasa gereği üçüncü kere aday olması mümkün değil. Ama millet ‘Tayyip Erdoğan devam etsin’ diye isterse, o konuda siyaset üzerine baskı yaparsa, siyaset kurumu da bu konuyla ilgili bir kanaat oluşturursa biz liderimizle ölüm bizi ayırıncaya kadar devam etmek isteriz” diyerek topu millete attı.

Erdoğan’ın ‘son kez’ açıklaması ilk değil: Veda mı, yeni bir tartışmanın fitili mi?Erdoğan’ın ‘son kez’ açıklaması ilk değil: Veda mı, yeni bir tartışmanın fitili mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.