Numan Kurtulmuş Meclis Başkanı oluyor

TBMM 28.dönemine hazırlanırken Meclis Başkanlığı’nı belirlemek için sayılı zaman kaldı. Ak Parti Grubu, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u başkanlığa aday gösterdi. MHP onay verdi.

Siyaset 6 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yeni dönem Meclis açıldı, milletvekilleri yemin etti. Sıra geldi Meclis Başkanlık Divanı seçimine. Burada en kritik konu, Meclis Başkanı’nın seçimi ve Ak Partili Numan Kurtulmuş yeni Meclis Başkanı olacak gibi duruyor.

AK Parti Grubu, TBMM Başkanlığı’na aday olarak, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da, MHP Grubu’nun 28. Dönem TBMM Başkanlığına aday olarak Kurtulmuş’u gösterdiğini açıkladı.

Meclis, 28.dönemine Cumhur İttifakı’nın sayı çoğunluğuyla giriyor. Yeni dönemin ilk tartışması ise Ak Parti’den gelen “yeni Anayasa yapma” teklifi.

AK Parti ve MHP, TBMM Başkanlığı’na aday olarak İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u gösterdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Cumhur İttifakı ortağımız MHP Grup Başkanvekili Engin Akçay’la beraber bu öneriyi yaptık. Türkiye Yüzyıl’ına yakışır bir dönemi gazi meclisimizde oluşturmayı arzu ediyoruz. Diğer muhalefet partileriyle birlikte nitelikli kanunların çıkarılması için çalışacağız ve Numan Bey de başkanlık yapacak. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

‘İyi yöneteceğine inanıyoruz’

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, “Biz de MHP grubu olarak 28. Dönem TBMM Başkanlığına İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u aday olarak gösterdik. Birlikte imzaladığımız müracaatı TBMM Başkanlığına verdik. Numan Kurtulmuş’un bütün özellikleriyle TBMM Başkanlığını en iyi şekilde yöneteceğine inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı’nın şuuruyla çalışacağız.” diye konuştu.

Meclis Başkanı seçilmek için üçüncü turda salt çoğunluk olan 301 oyu almak yetiyor. Ak Parti ve MHP’nin Meclis’te çoğunluğu var ve Kurtulmuş’a şimdiden Meclis Başkanı gözüyle bakabiliriz.

Meclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansızMeclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.