AK Partili 3 kadını tehdit eden Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma

Siyaset 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Daha önce üniversiteler için ‘fuhuş evleri’ benzetmesi yaparak tepkilerin odağına yerleşen Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Twitter hesabından 11 Nisan’da AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in fotoğraflarını paylaşarak tehdit olarak algılanan bazı cümleler sarf etmişti.

Özellikle Zengin ve Yanık, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Cumhur İttifakı ile görüşmeleri sürecinde YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın 6284 sayılı kanunu kaldırmak istediklerini açıkladıkları sırada bu kanunun kırmızı çizgi olduklarını belirterek tartışmaya açık olmadığını belirtmişti.

Sofuoğlu ise sosyal medyadan kadınların fotoğrafını paylaşıp “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar…” demişti. Bunun üzerine Sakarya Üniversitesi bir açıklama yaptı.

Açıklamada söz konusu ifadeler nedeniyle Sofuoğlu hakkında hem disiplin hem de ceza soruşturması başlatıldığı duyuruldu.

Özlem Zengin'den 'cehennemlik' diyen profesöre yanıt: Bu tehdit değil de nedirÖzlem Zengin’den ‘cehennemlik’ diyen profesöre yanıt: Bu tehdit değil de nedir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.