Ak Parti’den vekil seçildi ve ilk sözleri: Sadece kadının beyanı esas alınamaz

14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti'nin Kütahya Milletvekili seçilen Adil Biçer, 6284 sayılı kanunla ilgili "Sadece kadın beyanının esas alınmayacağı kanaatindeyim" dedi.

Siyaset 22 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kütahya’da Ak Parti listesinden milletvekili seçilen avukat Adil Biçer, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a ilişkin konuştu.

Biçer, “Bir hukukçu olarak, sadece kadın beyanının esas alınmayacağı kanaatindeyim. Kanun, toplumun mantığıyla örtüşmüyor” dedi.

ANKA’nın aktardığı bilgilere göre, Adil Biçer, milletvekili seçilmesinin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Biçer, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve 6284 sayılı kanuna dair yorumlarda bulundu.

Karartılan kadını Yeniden Refah’a sorduk: Ufak tefek şeylerKarartılan kadını Yeniden Refah’a sorduk: Ufak tefek şeyler

“Kadın beyanı esastır” ilkesine karşı çıktığını ifade eden Biçer, şunları söyledi:

“6284, kadın beyanını esas alıyor. Kanun koyucu orada neyi amaçladı vaktiyle bilmiyorum ama bir hukukçu olarak, sadece kadın beyanının esas alınmayacağı kanaatindeyim. 20 yıl avukatlık yaptım. O dönemde de aynı şeyi söyledim. Önyargıya dayalı olarak başka yanlışlara da sebebiyet veriyor. Hatta bayan tarafından darp edilen bir erkeğe, erkek lehine uzaklaştırma verilmesi gerekirken yanlışlıkla hâkimin yine erkeği uzaklaştırma kararı verdiğine de şahit oldum. Dolayısıyla kanun, toplumun mantığıyla örtüşmüyor. Ama kanun koyucu neyi amaçladı o dönemde bilmiyoruz. Gerekçe illaki vardır. Bize düşen, bundan sonraki görevde vatandaşın isteği doğrultusunda çalışmak. Nafakayla ilgili de yükselen sesler var, ‘Ömür boyu nafaka olmaz’ şeklinde. Vatandaşımızın bizden isteği varsa görev süresince, başta komisyonlarda sonra da Büyük Millet Meclisi’nde dile getirmek olacak.”

Ak Parti Grup Başkanvekili Zengin karşı çıkmıştı

6284 tartışması, Ak Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin ittifak görüşmeleri sırasında gündeme gelmişti. Yeniden Refah Partisi, 6284 sayılı kanuna karşı çıkarken bu konuda yaptırım istemişti. Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise 6284’den geriye düşülmeyeceğini söyleyerek karşı çıkmıştı.

Özlem Zengin 6284’ü savundu, HÜDA PAR ve YRP sorusuna kaçamak yanıt verdiÖzlem Zengin 6284’ü savundu, HÜDA PAR ve YRP sorusuna kaçamak yanıt verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.