Ak Parti meclis grup yönetimi belli oldu

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler oldu. AK Parti Grup Başkanvekillerine Özlem Zengin, M. Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdülhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioglu seçildi.

Siyaset 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ak Parti Grubu, yeni grup başkanı ve grup başkanvekillerinin belirlenmesi için basına kapalı toplandı.
Toplantıda, Ak Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler oldu.
Ak Parti TBMM Grup Başkanvekilliklerine ise İstanbul Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu seçildi.

Meclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansızMeclis’te 28. Dönem başladı: Partiler genel başkansız, bakan locası bakansız

Abdullah Güler kimdir?

28 Mart 1969’da Sivas’ta doğdu. Baba adı Ahmet Ali, anne adı Fatma’dır. Hukuk Müşaviri, Avukat. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

İstanbul’da uzun yıllar serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2003-2015 yılları arasında Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı. Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Güler orta derecede İngilizce bilmektedir.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na vekil sayısından yüklenmeye devam ediyor: 'Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı?'Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na vekil sayısından yüklenmeye devam ediyor: ‘Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı?’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.