Göksu’nun ’40 bin ihale’ iddiası CHP’li başkanı şaşırttı

AK Parti'li Göksu, İBB'nin 40 bin ihale yaptığını bunları da televizyonda yayınlamayarak şeffaflık vaadinin yerine getirilmediğini söyledi. CHP'li Balyalı ise bu iddiaya "Hepsinin toplamı bin 500, 2 bin. Nereden çıktı 40 bin?" sözleriyle cevap verdi.

Siyaset 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı olağan toplantısı Belediye’nin Saraçhane binasında gerçekleştirildi. İBB AK Parti Grup başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB yönetimini İSKİ borcunu 350 milyondan 13 milyar 750 milyona çıkarmakla suçladı. Ayrıca Göksu, İstanbul’da her şeyin geriye gittiğini savunarak “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunda dünyada birinciliğe çıkmış. 5 yılda İstanbul’un kentsel dönüşümünü çözeceğiz, dedi. Bırak sen İstanbul’da 5 yılda kentsel dönüşmeyi 5 yılda İstanbul’un kentsel dönüşüm stratejisi belgesini hazırlayamadınız” dedi. İBB’nin şu ana kadar 40 bin ihale yapıldığını, bunların televizyonda gösterilmediğini söyleyen Göksu, şeffaflık üzerinden de İBB’yi eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı ise 40 bin ihalenin nereden çıktığını anlamadığını söyledi ve İSKİ ile İETT dahil olmak üzerine tüm ihalelerin toplamının bin 500 ile 2 bin arasında olduğunu söyledi. İBB’nin borçlarının arttığı yönünde ki iddiaları da cevaplandıran Tarık Balyalı, “Dolar 2 buçuk, 3 lira iken kredileri biz bugün 27 liradan ödüyoruz. Euro 3 lira iken, 3 buçuk lira iken, 4 lira iken alınan kredileri biz bugün 28-29 liradan ödüyoruz. Yani 100 bin doları siz 10 sene önce 2 buçuk ile çarparken bugün 27 ile çarpıyoruz. Buna da kur farkı diyorlar. Büyükşehir belediyesinin ödemiş olduğu banka kredilerinin önemli bir çoğunluğu ne yazık ki kur farkına kurban gitti. Bu da sizin suçunuz arkadaşlar. Ekonomiyi siz yönetiyorsunuz. Bakın biz bu kadar işi 1 tek kuruş kredi almadan yaparız. Yarın doları 6 liraya getirin, biz bir tek kuruş kredi almadan bütün bu metrolar dahil hepsini yaparız. Ülkenin ekonomisini batıracaksınız, doları 27 liraya getireceksiniz. Ondan sonra ‘Büyükşehir belediyesinin dolarla borcu mu var?’ diyeceksiniz.” dedi.

Hamidiye Su, HMD mi oldu? Şirket o iddiaları yalanladıHamidiye Su, HMD mi oldu? Şirket o iddiaları yalanladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.