Karartılan kadını Yeniden Refah’a sorduk: Ufak tefek şeyler

Yeniden Refah Partisi, yine kadınların tepkisini çeken bir olayla gündemde. Partinin seçim aracında erkek adayların fotoğrafları yer alırken kadın aday bir gölge olarak resmedildi. 10Haber’e konuşan YRP Genel Başkan Yardımcısı Aydal’a göre ise bunlar “ufak tefek şeyler.”

Siyaset 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhur İttifakı’na önce ‘hayır’ diyen, son anda karar değiştirerek ittifak içinde yer alan Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) kadına karşı bakışı tartışmalara neden oluyor. Önce YRP’nin Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal’ın 6284’ü kaldıracaklarına dair açıklamasıyla tepkilerin odağına yerleşen YRP, daha sonra ‘düzenlenmesi gerekir’ demişti. Bu ifadelere AK Parti içinden de tepki gelmişti. Özellikle 6284 sayılı kadını koruyan kanunun kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalara AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın ‘6284 kırmızı çizgimizdir’ diyerek cevap vermesi kamuoyunun gündemine oturmuştu. Öyle ki Özlem Zengin bir açıklama daha yaparak 6284’ü savunduğu için hedefe konulduğunu ve tehdit edildiğini duyurmuştu.

Kadın haklarına dair açıklamalarıyla kadın hareketlerinin eleştiri oklarını yönelttiği parti, bu kez de bir seçim arabasıyla gündemde.

Sosyal medyada çok paylaşılan bir fotoğrafta YRP’nin Düzce’de seçim kampanyalarını yürüttüğü aracın dışı adayların görselleriyle kaplanmıştı. Ancak bu aracın üzerinde 2 erkek vekil adayının fotoğrafları yer alırken, kadın aday geri planda bir gölge olarak resmedildi. Bu adayın ismi Çiğdem Kulalı Seçkin’di. Fotoğraf daha önceki açıklamalarıyla kadınların tepkisini çeken partinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal’a göre bu konuyla ilgili soru sormamız kendisine ‘haksızlık’

YRP Genel Başkan Yardımcısı soruya kızdı

Konuyla ilgili görüşünü sorduğumuz YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğal Aydal, “Ben İstanbul’da milletvekili adayıyım. Düzce’deki bir araçta bilmem ne perdelenmiş. Bunu bana sormanız haksızlık olmuyor mu?” yanıtını verdi. Genel Başkan Yardımcısı olduğu için sorduğumuzu hatırlatmamız üzerine “Ben de biliyorum genel başkan yardımcısı olduğumu. Biraz el insaf. Bunların peşine bir genel başkan yardımcısı, şeçim sathı-ı mailinde düşer mi? Ufak tefek şeylerle uğraşmayın ne olur ya. Ne yazıyorsanız yazın ya. Bu bu kadar mı önemli? İki erkek adayın resmi varmış, kadın olanın yokmuş” dedi.

Aydal sözlerinin devamında “Türkiye’de 100 bin tane önemli olay var. Siz birinin fotoğrafı mı perdelenmiş, bunu sorguluyorsanız ben sizin gazeteciliğinizi sorgularım. Bu olay benim ilgim dışında” dedi.

Yeniden Refah Partisi’nde bu kez ‘Kadınla erkek yan yana fotoğraf çekilmez’ kavgası

Öte yandan 3 hafta önce YRP Aydın İl Başkanlığı toplantısında kadın vekil adayının fotoğraf karesinde ‘durması gereken yer’ konusunda kavga çıkmıştı. İl başkanı Osman Çağrı Çerçi, Aydın 5. sıradan aday gösterilen Havva Türk’ün yerinin değiştirilmesine tepki göstermişti ve bazı üyeler ile gerginlik yaşamıştı.

AK Partili Türkeş, ortağı Hüdapar'a verdi veriştirdiAK Partili Türkeş, ortağı Hüdapar’a verdi veriştirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.