AK Partili vekilden sürpriz istifa ve iddia: ‘Oğlu hakkında uyuşturucu dosyası var’

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da olan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci oğlu hakkında yürütülen soruşturmanın ardından partisinden istifa etti.

Siyaset 30 Eylül 2024

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da olan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ahmet Zenbilci’nin istifası ile AK Parti’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 265’e düştü.

İstifa duyurusunun ardından Ahmet Zenbilci sosyal medya (X) hesabını kapattı.

Zenbilci açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum.”

Gerçek Gündem’den Altan Sancar, Ahmet Zenbilci’nin oğlu hakkında uyuşturucu madde nedeniyle soruşturma yürütüldüğü ve oğlunun yurtdışında olduğunu yazdı.

Sosyal medya hesabını kapatan Ahmet Zenbilci’ye telefonla da ulaşılamıyor.

Ahmet Zenbilci kimdir?

1966 yılı Adana Kozan doğumlu olan Ahmet Zenbilci Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Zenbilci Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yönetim ve organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

Ahmet Zenbilci Adana İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, Sofulu Belde Belediye Başkanlığı, Sarıçam Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Başdanışmanlığı, İLBANK A.Ş. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Zenbilci evli ve beş çocuk babası.

AK Parti emeklilikteki yasa çalışmasını teyit etti: Peki maaş düşer mi? Orası karışıkAK Parti emeklilikteki yasa çalışmasını teyit etti: Peki maaş düşer mi? Orası karışık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.