Ak Parti’nin İstanbul ilçe adayları belli oldu: Mevcut başkanlardan 3’ü gitti

Ak Parti İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ak Parti'nin elinde bulunan 24 ilçe belediye başkanından 3'ünde farklı aday gösterildi.

Siyaset 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
AK Parti İstanbul'un tüm ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler seçimlerinde, İstanbul ilçelerinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Tanıtım programında konuşan Erdoğan CHP’ye yüklendi. Erdoğan, “Ülkemizi hedef alanlar içeride kendilerine ortak arıyor. Bizi tecrit etmek isteyenlerin en önemli aracı bölücü örgüt. Onların sivil görünümlü uzantıları da aynı amaca hizmet ediyor. Asıl üzücü olan CHP’nin bu kirli oyunda kendisine biçilen role razı olmasıdır. CHP’de her seferinde gelen gideni arattı. Baykal ile anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdik. Bay Kemal ile anlaşamazdık ama onun da bir usulü vardır. Özgür efendi listenin en altına gelmeyi başardı. CHP uzunca süredir bölücü bir örgütün güdümündeki parti ile el altından işbirliği yapıyordu. Bu iş birliğinden rahatsızlık duyup saklıyorlardı. Özgür efendi bölücü örgütün aparatlığına devam eden DEM ile bütünleşmiş durumdadır. Bu iş birliği ile her iki parti de kendi ayaklarına utanç prangası vurmaktadır” dedi.

‘Haliç kokmaya başladı’

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesini iyi yönetemediğini belirten Erdoğan, “Bahanelerin arkasına saklanmak yerine İstanbul’un derdine derman olmaya odaklandık. Kısa sürede sorunların hemen hepsini hal yoluna koyduk. 5 yılda İstanbul o eski günlerini hatırlatan ihmallere şahit oldu. Neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. 2019’da İstanbul’u devralanlar işe icraatla değil, temel atmama töreni ile başladılar. Atmadıkları temel, Silahtarağa arıtma tesisi idi. Arıtma yapılmayan sular Haliç’e boca edilince bura yeniden ölmeye, kararmaya, kokmaya başladı” diye konuştu.

3 ilçede değişiklik yaşandı

Erdoğan’ın açıkladığı 39 ilçeden Silivri ve Beşiktaş MHP’ye verildi. İstanbul’da mevcut 39 ilçeden  24’ünde AK Partili, 1’inde MHP’li, 14 ilçede de CHP’li isimler başkan olarak görev yapıyor. Erdoğan’ın açıkladığı  24 ilçe belediye başkanından 3’ünde değişiklik var. Sultanbeyli, Bayrampaşa ve Arnavutköy’de yeni isimler aday gösterildi.

Bayrampaşa’ya kadın aday

Açıklanan  39 ilçe belediye başkanı içinde bir kadın aday gösterildi. Bayrampaşa’da mevcut belediye başkanı ile yola devam etmeme kararı alan Ak Parti burada İlknur Kovaç Bayraktar’ı adayı gösterdi. Balkan göçmeni bir aileden gelen İlknur Kovaç Bayraktar 2019 yılındaki yerel seçimlerde Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmişti.

CHP’nin kalesine ANAP kökenli aday

CHP’nin kalesi olan Bakırköy’de ise eski devlet bakanı ve Anavatan Partisi’nden Bakırköy Belediye Başkanlığı yapmış Ali Talip Özdemir aday gösterildi. Ali Talip Özdemir 1991 yılında Bakırköy Belediye Başkanlığına seçilmişti. CHP ise  burada henüz adayını açıklamadı.
İsmi AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Tevfik Göksu ise yerini koruyarak tekrar Esenler Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.
Erdoğan’ın açıkladığı ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Adalar – Uğur Sina Şen

Arnavutköy – Mustafa Candaroğlu
Ataşehir – Mustafa Naim Yağcı

Avcılar – Abdullah Küçükoğlu

Bağcılar – Abdullah Özdemir

Bahçelievler – Hakan Bahadır

Bakırköy – Ali Talip Özdemir

Başakşehir – Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa – İlknur Kovaç Bayraktar

Beşiktaş – Serkan Toper (MHP)

Beykoz – Murat Aydın

Beylikdüzü – Mustafa Günaydın

Beyoğlu – Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece – Recep Erol

Çatalca – Mesut Üner

Çekmeköy – Ahmet Poyraz

Esenler – Tevfik Göksu

Esenyurt – Hamit Öncü

Eyüpsultan – Deniz Köken

Fatih – Mehmet Ergün Turan

Gaziosmanpaşa – Hasan Tahsin Usta

Güngören – Bünyamin Demir

Kadıköy – Veli Arslan

Kağıthane – Mevlüt Öztekin

Kartal – Hüseyin Karakaya

Küçükçekmece – Aziz Yeniyay

Maltepe – Kadem Ekşi

Pendik – Ahmet Cin

Sancaktepe – Seyma Döğücü

Sarıyer – Hüseyin Coşkun

Silivri – Volkan Yılmaz (MHP)

Sultanbeyli – Ali Tombaş

Sultangazi – Abdurrahman Dursun

Ak Parti İstanbul ilçe belediye başkanı adaylarını 20 Ocak’ta açıklıyorAk Parti İstanbul ilçe belediye başkanı adaylarını 20 Ocak’ta açıklıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.