Akşener ‘lamı cimi yok’ dedi: Sonuçta kaybettik

Akşener, Isparta'da geçen seçimlere ilişkin konuştu ve 'Sonuç itibarıyla; kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik' dedi. Aynı zamanda İYİ Parti'nin yol haritasını da açıkladı.

Siyaset 30 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki gün Isparta’da düzenlenen 45. Uluborlu Kiraz Festivali’ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Akşener, seçime dair mesajlar da verdi. 8 ay sonra yerel seçimler olduğunu hatırlatan Akşener, “Muhalefet bu geçmiş hesaplaşması ile maalesef baş başa bırakılmıştır. Şimdi ben seçim olduğundan beri ağzımı açmadım. İlk defa burada konuşuyorum. Sonuç itibarıyla; kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik” dedi.

Seçim sonucuna ilişkin konuşan Akşener, seçimden sonra konuşmadığını söyledi ve ilk kez Isparta’da konuştuğunu vurguladı. Akşener, “Sonuç itibarıyla kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik. Bu kaybetmeyi ‘Seçmen bize neden oy vermedi’ diyerek, böyle bir saygısız dille aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız. Bunu büyük bir saygısızlık olarak görürüm. Seçmenim, milletim öyle karar verdi; can baş üstüne. Bize düşen nedir? Şimdi, bize düşen nedir? Bu sesi daha iyi dinlemek” diye konuştu.

İYİ Parti’nin bundan sonraki yol haritasını da açıklayan Akşener şunları söyledi:

”Bizim İYİ Parti olarak, bundan sonraki yolculuğumuzu söylüyorum. Bizim medyamız yok, bizim trollerimiz de yok, bizim gazetecilerimiz de yok. Bizim kesinlikle herkese parmak sallayan, üst düzey derin, büyük, elit insanlarımız da yok. İyi ki de yok. İYİ Parti olarak, bugün burada başlattığım, yerel seçimlere, yerel seçimlerden sonra genel seçimlere kadar gidecek olan tekrar milletimizin bağrına bu sefer kapı zillerini çalarak, köylerine giderek, onları dinleyerek çiftçinin derdinin nasıl çözüleceğine çalışarak iktidara da bunu bildirerek, her zaman inandığımız ‘seçmen velinimettir’ ahlakını ve edebine sahip olarak yol yürümektir. Seçmenimiz İYİ Parti’ye dedi ki, 2018’de seni muhalif yaptım şimdi de muhalif yapıyorum. Gözüm üzerinizde. Muhalefet nedir? Bizim inancımıza göre muhalefet halkın temsilcisidir. Onun avukatıdır… Şimdi, iktidarın bundan sonra yaptığı ettiği nasıl takip edilir, nasıl sizin lehinize gündeme getirilecek. Biz kimse ile kavga etmeyeceğiz ama sizin için herkesle kavga edeceğiz.”

CHP’nin Akbelen imtihanı pek de iyi geçmediCHP’nin Akbelen imtihanı pek de iyi geçmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.