Akşener Samsun’dan seslendi: Bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz

İYİ Parti lideri Akşener, Samsun'da hem partisi hem de Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu için oy istedi. Kadınlara seslenen Akşener, "Genç kızların şu sokak lambası söndüğünde korkarak eve gitmediği bir Türkiye için 14 Mayıs’ta oy kullanacaksınız" dedi.

Siyaset 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçim gezileri kapsamında Samsun merkezde halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti adına oy istedi. “Seçmen velinimettir” diyen Akşener, AK Parti’ye oy veren seçmenlere de seslendi ve ‘’Özellikle Ak Partili seçmenlerden, özellikle Ak Partili kardeşlerimden oy istiyorum. Çünkü bu seçim parlamenter sistemin konuşulduğu son seçim. Velev ki sayın Erdoğan kazandı. Son seçimi. Partisinde kimseyi bırakmadı. Bu tarafta büyük haksızlıklara uğramış büyük bir öfkeli kitle oluşacak. 5 yıl çok çabuk geçecek. 5 yıl sonra artık parlamenter sistemin konuşulamadığı, bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan bu ucube sisteme tekrar başkan seçeceğiz” dedi.

Kadınların korkmadığı bir gelecek için oy isteyen Akşener, “Daha iyi bir Türkiye için, nefes alan gençler için; tecavüze uğrayıp, tacize uğrayıp sonra da ‘Hayatı ona uygun, kıyafeti ona uygun’ deyip tecavüz edenin serbest kaldığı bir düzeni değiştirmek için; kadınların, genç kızların şu sokak lambası söndüğünde korkarak eve gitmediği bir Türkiye için; yurt dışına kaçmayı düşünen, yurt dışına gitmeyi düşünen çocuklarımızın ülkelerinde kalıp bu ülkeye hizmet etmeleri için onların umutlarının hayallerinin gerçekleşmesi için 14 Mayıs’ta oy kullanacaksınız ve o bir oyla Türkiye’nin kaderini değiştireceksiniz” ifadelerini kullandı.

Herkesi sandık başında görev almaya çağıran Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimden sonra kazanırsa mülakatı kaldıracağına dair vaadine de değindi. Akşener, iktidarın mülakatın kötü bir şey olduğunu yeni söylemeye başladığına dikkat çekti ve 2020 yılında KPSS’nin soruları çalındığı için mağdur olanlara hakkının geri verileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ile Akşener iftara servis aracıyla gitti: 14 Mayıs'tan sonra bu şatafat bitecekKılıçdaroğlu ile Akşener iftara servis aracıyla gitti: 14 Mayıs’tan sonra bu şatafat bitecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.