Akşener ‘son şans’ diyerek parlamenter sistem için 14 Mayıs’ı işaret etti

İYİ Parti lideri Akşener, 14 Mayıs'ı işaret etti ve "Bu seçim parlamenter sistemin konuşulduğu seçim" dedi.

Siyaset 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Çankaya ilçesi Öveçler semtindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu. 14 Mayıs’taki seçimleri işaret eden Akşener, parlamenter sisteme geçişin son kez konuşulduğu seçim olacağını iddia etti ve ve şu anki yönetim sistemini ‘tek adam’ olarak niteleyerek sisteminin devam edeceği sonuç elde edildiği takdirde bir daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kurtulmayı konuşmanın mümkün olmayacağını belirtti.

Türkiye’nin coğrafi konumuna dikkat çeken Akşener, “Milletle kavga edeceğimize, bütün sınırdaşlarımızla dövüşeceğimize, onlarla ticaret, üretim yapsak” dedi ve Türkiye’nin Avrupa ve Asya ile birlikte 21 trilyon dolarlık ticaret hacmi olduğun söyledi. Bu ticaret hacmine ulaşıldığında kimsenin işsiz kalmayacağını ifade eden Akşener, gençlerin de yurt dışına gitmek istemeyeceğini belirtti.

Akşener konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı ve merkezin açılışını yaptı:

“14 Mayıs akşamı bu ucube sistemin gittiği, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saygıyla yolcu edildiği, Sayın Kılıçdaroğlu’nun alkışla makamına oturduğu bir akşam olacak. 15 Mayıs sabahı bu ülkeye güneş doğacak. İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır, emniyet supabıdır. Onun için İYİ Parti’yi birinci parti çıkaracağız ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de başbakan olacak.”

Sığınmacılarla ilgili sorunlara da değinen Akşener, tarih de verdi: Bu insanlar davulla zurnayla iki yıl içinde memleketlerine gönderilecek.

İYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı: Akşener, “Recep Bey ve arkadaşlarına adil olacağız” dediİYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı: Akşener, “Recep Bey ve arkadaşlarına adil olacağız” dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.