Akşener’den ‘atmosfer’ eleştirisi: Sanırsınız cenge gidiyoruz

Seçim atmosferinin sert geçmesini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, "Sanırsınız savaşa gidiyoruz" dedi. Önceki seçimleri örnek gösteren Akşener, sistemin insanları kavga ettirdiğini söyledi.

Siyaset 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün İstanbul Pendik’teki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuştu. Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’i hedef alan Akşener, “Şimdi bu jeliboncu arkadaşın derdi ne anlayamadım. Bir tane park yapmış. Tam 16 milyar Türk Lirası (TL). İstanbul’da atanamadığı için ağlayan öğretmenler var” dedi.

“Sayın Bekir Bozdağ, kazanırsak biz FETÖ kazanacakmış. 8 sene Meclis’i yönettin, senin kadar cıvık görmedim” diyen Akşener, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kağıttan bakarak İstiklal Marşı’nı okumasını da eleştirdi: “Hadi İstiklal Marşı’nı okuyamadı ama 14 Mayıs seçiminin ‘işgalci güçle’ istiklal mücadelesi verenlerle olduğunu söylüyor. Yazıktır, günahtır, ahmaklıktır, saygısızlıktır.”

“14 Mayıs 2023, Batı’nın siyasi darbe girişimidir” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki gösteren Akşener, “Hadi oradan be” dedi.

Daha sonra Kocaeli’ye geçen ve Kocaeli Kongre Merkezi önündeki mitingde konuşan Akşener, “Başbakan Akşener” diye bağıran vatandaşlara, “Evet, Başbakan olacağız ama ben birinci parti olmadan olmaz. Evet, şimdi öyle pazarlıkla olmaz, alengirilikle hiç olmaz, helal oylarınızla. Yani alacaksınız evet mührünü, birini Kemal’e vuracaksınız, birini de Meral’e vuracaksınız” karşılığını verdi.

Sert seçim atmosferine de değinen Akşener, “Zannedersiniz, cenge gidiyoruz, savaşa gidiyoruz. Senelerdir seçim yaparız. Bir dilin bu kadar kötü, cümlelerin bu kadar iğrenç, insanları birbirine dövüştüren sistemin olduğu bir seçime ilk defa gidiyoruz” dedi. Akşener seçimi kazanırlarsa hukukun üstünlüğünü sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İYİ Parti'den yeni seçim videosu: Yetmez Ama Evet ProductionsİYİ Parti’den yeni seçim videosu: Yetmez Ama Evet Productions

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.