Akşener’den Erdoğan’a Ateş telefonu

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş için İYİ Parti lideri Meral Akşener devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayan Akşener, Ateş'in kadrosunun Meclis'e alınmasını sağladı.

Siyaset 23 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da öldürülmüştü. Suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş için hükümet kanadında uzun süre sessizlik hakim olmuştu. Cinayete ilişkin soruşturmada ise MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getiren iki özel harekat polisi ile “Dodo” lakaplı Doğukan Çep’in arasında bulunduğu 21 şüpheli tutuklanmıştı.

Sinan Ateş’in öğretmen Ayşe Ateş ile evliliğinden iki kızı bulunuyordu. Ayşe Ateş’e milletvekilliği genel seçimleri öncesinde İYİ Parti’den de vekillik teklifi gitmişti ancak Ayşe Ateş reddetmişti. Öte yandan Ayşe Ateş’in cinayetin ardından tehdit aldığı belirtiliyordu. T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre; İYİ Parti lideri Meral Akşener Ayşe Ateş için bir girişimde bulundu ve Ateş’i yeni yasama döneminde İYİ Parti TBMM Grup Danışmanlığı’na davet etti. Ateş de bu görevin doğrudan siyasetle bağlantılı olmaması gerekçesiyle teklifi kabul etti. Ateş için kadrosunun Meclis’e geçişi için talepte bulunulsa da MEB bu talebe uzun süre onay vermedi. Bunun üzerine Akşener bir kez daha harekete geçti ve önce Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i aradı. Tekin ile görüşmesinden sonuç alamayan Akşener bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Akşener’in Erdoğan’dan Ayşe Ateş’in tehditler aldığını anlatarak, kadrosunun Meclis’e geçirilmesi yönünde MEB’e talimat vermesini istediği öğrenildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı.

Bununla birlikte Akşener’in Erdoğan ile görüşmesinde “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu atama için bir engel çıkarıyorsa ben kendisiyle de görüşebilirim” dediği, Erdoğan’ın ise, “Gerek yok, ben gerekeni yapacağım” yanıtını verdiği de öğrenildi. Bu görüşmeden sonra MEB’in Ayşe Ateş’in kadrosunun MEB’e geçişine onay verildi ve Ateş’in ilerleyen günlerde Meclis’teki Grup Danışmanlığı görevine başlayacağı ifade edildi.

Sinan Ateş'in arkadaşına 10 yıl hapis: Mahkemenin bıraktığı cevapsız sorularSinan Ateş’in arkadaşına 10 yıl hapis: Mahkemenin bıraktığı cevapsız sorular

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.